Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J16a92r21a 84R84a58n13k

22. 12. 2014 0:01

S clankem souhlasi, jen skoda, ze jste si nemohla odpustit tyto 2 vety:

" A americký prezident Obama by se v této záležitosti neměl opět tvářit jako spasitel. Nic nespasil, prostě jen opět dělá ústupky."

Pamatuji, pri jeho prvni volbe (v Kanade mu stale fandime), se na diplomaticke styky s Kubou pripravoval, ustupky nedela, snazi se do konce sve funkce spoustu veci napravit!!Americani stejne na Kubu letali - pres Mexiko, takze ted uz se jedna o formalitu a Kubanci nebudou muset zkouset dostat se do USA v neckach.

0 0
možnosti
Foto

Já se musím pochválit, že jsem vždy, a to i zde na blozích, plédoval za to, co udělal tak nějak teprve předevčírem prezident Obama, který uposlechl tedy mých rad, že jedině svobodný mezinárodní obchod může Kubě ´ve směřování ke svobodě a demokracii, neboť vyžaduje od zúčastněných partnerů respektování vlastnických práv jednotlivců, aby nikdo nepřišel na buben. Teprve svobodný mezinárodní obchod garantuje efektivnost výrob, které vede k blahobytu. A teprve zase pocit blahobytu vede jednotlvce ke snaze ten blahobyt si ochránit i před státem.  

Blokáda Kuby byla jedním z nejtěžších hloupých hříchů, kterého se Amicí ve vztahu ke svým sousedům dopustili.

Legrace je, že za obrat v politice USA vděčíme Putinovi, který začal vyjednávat tak nějak obnovení ruské vojenské přítomnosti na Kubě.

0 1
možnosti
MS

Ona to ovšem ani není tak legrace, jako spíše smutný fakt, že Putin svým vyjednáváním s Kubou přiložil další polínko do ohýnku studené války.

1 0
možnosti