Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, zrušit povinnou školní docházku je jediná možnost, jak se z těch stávajících problémů dostat. Podle mého názoru by bylo lepší začít privatizací vysokých škol, pak pokračovat u středních škol a následně zrušit povinnou školní docházku a nakonec privatizovat i základní školy. Jiná možnost není a současná situace se bude jen zhoršovat. "Moudré hlavy" se budou pokoušet celou situaci nějak vylepšit, budeme různě "pilovat" státní maturity, divit se, že severní Čechy nedisponují dostatečným množstvím vzdělatelných žáků a podobně, ale krach je nevyhnutelný.

Nepovinné vzdělání se stane atraktivnějším a dojde k celkovému zlepšení stavu, protože bude třeba vyvinout jistou snahu na všech stranách. Škoda, že není možné to zajistit už od zítra.

0 0
možnosti
JP

J28o96s76e92f 48P38o66t91r

1. 3. 2015 22:40

Paní autorko,

"Marie Terezie to myslela dobře, ale doba je dnes úplně jinde"

Jinde jste vy, protože od M.T. se téměř nic nezměnilo. Já nejsem kantor, ale vždy musím těm v tomto oboru připomínat, že účelem základní školy není prvořadé vzdělat dítě. Prvořadé je přimět dítě k plnění povinností, dodržování časových rozvrhů, donutit dítě, aby chápalo autoritu, prostě vychovat ho tak, aby posléze mohlo nastoupit do pracovního procesu a úspěšně se podílet na pracovní kooperaci v rámci společenské skupiny (národu, státu...)

To, že se naučí číst a psát a počítat (včetně malé a velké násobilky) je pouze doprovodný jev. Skutečné vzdělání dostane na vyšších stupních.

Děti od mala znásilňujeme a terorizujeme, ale jedině tak je možná naše civilizace s vysokou životní úrovní, a cokoliv v tom změníte, o to bude rychlejší náš pád (v kombinaci s odstraněním morálních zásad)  do vyšumění a zmizení naší kultury.

0 0
možnosti
VS

Když osvícená císařovna Marie Terezie zavedla školní docházku, netušila, že  v roce 2015 to bude jedním z " Jejích národů" hodnoceno jako úplná blbost.

2 0
možnosti
LN

..myslíte ..že tohle u nás není možné...???...

1 0
možnosti
JM

Na internetu se dá najít hodně, ale moje myšlení většinou kombinuje nějaké znalosti které mám a najdu si co nevím. Pokud o něčem nemám žádné znalosti, je jednodušší si koupit učebnici, než hledat každou jednotlivou věc.

Asi jako by se mi špatně psalo, pokud bych musel hledat pravopis každého jednotlivého slova.

2 0
možnosti
VS

Když si přečtu, co všechno musel mít nastudováno magistr z 16. století, jsem na pochybách, zda by dnešní absolventi všemožných "rychlouniverzit" zvládli aspoň základní disputaci v  logice, aritmetice, geometrii a filozofii.

1 0
možnosti
LN

..právě jste pojmenoval nejčernější noční můru stávajícícho mistra školství....co by dělal...???

1 0
možnosti
Foto

Jestli je státní školství schopno produkovat nezanedbatelné množství analfabetů (a vidíme to kolem sebe všude), pak nepovinná školní docházka bude mít naprosto stejný výsledek. Tedy není důvod ji nezavést.

Problém je jinde: moudří rodiče by doma patrně nevychovávali nemyslící otroky státu, jak to činí školství státní. Proto na to stát nepřistoupí.

5 0
možnosti
JM

Stát se spíš obává o naše peníze. On by ty analfabety těžko někdo zaměstnal, stát by je tedy musel vydržovat. I pokud by se někdo v 18 rozhodl začít se učit, stát by ho musel 9 let živit aby měl alespoň základní školní docházku. Myslím, že nárust sociálních výdajů by byl značný.

0 1
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik