Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...

Pro mnoho lidí, řekla bych většinu, zůstane výše sdělené nepochopeno, neviděno.

2 0
možnosti
Foto

Snad nemáte pravdu věřím, že propojení duchovního a vědeckého světa je doslova naspadnutí

0 0
možnosti

Tohle je jen čistě únik do jiného světa, a má svůj charakteristický popis a určitý průběh, a formování slov.

Ona dimenzionalita je vlastně příměrem, jako když někdo, kdo se narodil a formoval v buši, někde v Austrálií, najednou ocitne ve velkoměstě, třeba Singapuru. Což jsou dva odlišné světy, dimenze.

Pak nastává proces, kdy se snažíme všem kolem nás v naší dimenzi buši, vysvětlovat a vést k životu v dimenzi velkoměsta typu Singapuru.

To nemůže a nebude fungovat, jsou to odlišné dynamiky ekosystémů dimenzí.

Druhým příměrem, je lidská dimenze existence v hloubce oceánů někde kolem 1.000. metrů, kde je tlak, tma, chlad a oddělenost.

Zde jej navíc udržuje tzv. mentální a existenční gravitace, mentální gravitace je vlastně vývoj a stav našeho vědomí a jakou část mozku používá. Je to soubor zkušeností, programů, jež nám umožňují žít ve vztahu, rodině, společnosti, přírodě, planetě, v určitém čase atd. Ta pak má vliv na existenční gravitaci, což je archaicky řečeno karmická, neboť vývoj našeho vědomí od stavu nula v době narození, vlastně nezná a nebude znát to, jak vše zde funguje, na jakých zákonech y principech. Tím pádem určité děje i tlak na svůj život může brát jako karmický, navíc ještě to komplikují dvě existenční cesty člověka. Jedna je evoluční, instinktivní duální, pravá a levá mozková hemisféra, jež vytváří vědomí ženy a muže, jež jsou odlišné. Právě pravá mozková hemisféra, kde je cit pro celek, vnímání prostoru v dálce, tak má i emoční inteligenci, rodinu, ochranu, péči, tvořivost, láska, duchovnost ... . Pokud dotyčný medituje čistě v tomto duálním stavu, tak vše přes něj filtruje, přenáší a vnímá, což má svoji charakteristiku, slov, myšlení, tahu. Ženy v meditacích inklinují k určitým entitám, jež je vedou k ochraně planety, přírody, lidstva.

1 0
možnosti

Pak tu je latentní druhá cesta, je evoluční a potřebuje velký životní a informační tlak, jež nakonec vede duální používání hemisfér k jejich postupnému spárování. Na podobném principu už dávno funguje zrak a sluch.

Tato instinktivní evoluční lidská cesta reaguje čistě na podmínky naší dimenze, planety a přírody a je to jako když jedním okem vidíme na blízko, levá m. hemisféra – muž a druhým okem na dálku pravá m. hemisféra – žena. Latentní celostní cesta vlastně začala v době Osvícenství, zrušení poddanství a zavedení vzdělání a formování státu a dále 3. průmyslové revoluce a telegrafem a dnes internetem, což je velký informační tok a tlak na evoluci mozku.

Mozek se postupně formuje do "párového" uspořádání, vrstev, a začíná vnímat dimensionality času a děje v něm.

Tady je opět aktivní naše mentální a existenční gravitace, jež nás drží v určité dimenzi, životním prostoru a zpětných vazbách.

Tím pádem zatím nemáme schopnost vnímat děje v kontinuálním čase, horizontech, což je zcela jiná realita a vše dostává jiný smysl.

Co si pamatujeme z druhého dne a co bylo před týdnem ... Což je stav fungování našeho mozku, na denní a noční stav.

To vše má pak celkový vliv na naší existenční gravitaci, jež nás udržuje v určité dimenzi, dějích, stavech, zpětných vazbách, tedy v oné hloubce oceánů někde kolem 1.000 metru, což je dimenze naší planety a Sluneční soustavy. Pokud tuto existenční gravitaci skrze mentální oslabujeme tak stoupáme ke hladině, ke světlu ... .

Tady se vracím opět k počátku, kde dimenze buše a dimenze velkoměsta Singapuru, nelze spojit a přenášet, tak podobně je to zde i v rovině existenční gravitační, kde naše dimenze oceánů má jiné zákony, principy charakter, než třeba dimenze atmosféry ... . Orel nemůže v oceánů létat, ani uplatnit svůj ostrý zrak. V dnešní době tzv. osobnostní ne ukotvenosti, jež jde za rozpadem rodových, rodinných vazeb a rolí, tak se hledají určité pomocné berličky, cesty, proto je dnes esoterika byznys a jako přes kopírák.

1 0
možnosti

J80a50n 60M86a82r40e24k

8. 8. 2023 16:41

A kdo vám to v té meditaci řekl? A kolik jste měla v sobě štamprdlí?

1 1
možnosti
Foto

Tak to by mě také zajímalo

Před meditací se nedoporučuje pít alkohol, takže ani kapku

1 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 210x
S úlevou jsem dospěla k uvědomění, že druhá část mého života je ta zábavnější :)

Baví mě zkoumat svět z mnoha úhlů pohledu, Z nadhledu  i do hloubky a každý den žasnu nad objevovanými souvislostmi.

Autorka projektu NEObyčejný Život ... aneb Je čas se probudit ...

Seznam rubrik