Taťána Kuchařová VIDEO - jak se natáčel reklamní spot s Miss World

V sobotu 19. ledna jsme v pražském ateliéru Pokrok realizovali reklamní spot pro českou kosmetickou společnost Dermacol v hlavní roli s Miss World Taťánou Kuchařovou, která kvůli natáčení přiletěla do Prahy ze  Spojených států. Režisérem a kameraman spotu byl F. A. Brabec mimo jiné tvůrce filmových skvostů Kytice a Máj.

Samotnému natáčení předcházela více než dvouměsíční příprava. Nejdříve tvůrci řešili celkovou myšlenkovou i výtvarnou koncepci tohoto 30 sekundového výtvarného díla. Pak následovaly obrázkové scénáře, ve kterých režisér schematicky rozkreslil a popsal každý jednotlivý záběr. Když byla teorie vyřeš

ena a schválena, vyrobila a zkonstruovala rekvizitářská dílna dvě velké několikametrové mobilní čalouněné stěny v barvě kůže. Ty se pak během natáčení komplikovaně posunovaly celým studiem tak, aby byla naplněna iluze luxusní vypolstrované místnosti.  K obrazové dokonalosti pak spot dovedlo mnoho hodin práce grafiků v obrazovém postprodukčním studiu ACE. Natáčení trvalo víc než 15hodin a Taťána byla po celou dobu tohoto opravdu náročného filmovacího dne neustále ve výborné náladě s okouzlujícím úsměvem na tváři, který pravděpodobně způsobil i několikadenní nespavost našeho mladého asistenta. Režisér a kameraman František Brabec, plný nevyčerpatelné a nakažlivé energie, naprosto perfektně řídil mnohočlenný filmový štáb tak, aby nedošlo k žádnému prostoji, který by ohrozil natočení všech 25 záběrů.

 Ale dost slov. Nejlépe totiž natáčení dvou opravdových hvězd - Taťány Kuchařové před objektivem a F.A.Brabce za kamerou - zachytil making of, který natočila Marcela Rojíčková a já ho tímto vkládám k zhlédnutí na svém blogu.          

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloš Remeň | neděle 3.2.2013 17:58 | karma článku: 9,36 | přečteno: 977x