Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

jakub7

10. 1. 2010 14:57
..

Ad: Nikdy by se nepřemnožil, protože podvědomě ví, že by ho to ve finále zahubilo

Mohu pozadat o zdroje, podporujici tuto myslenku?

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

9. 1. 2010 13:24
Scénář k Béčkovému katastrofickému filmu ?

No ale nepovedený !

0 0
možnosti
K

kaktusak

8. 1. 2010 18:46
Když pomineme netradičná zdroje,

pořád je tady ještě uhlí na několik set let. Z něj je možné vyrábět kapalná i plynná paliva.

0 0
možnosti
P

Parabellum

10. 1. 2010 11:12
Re: Když pomineme netradičná zdroje,

Jiste, problem je, ze ropa nam poskytuje asi 35 procent celkove energie, kterou spotrebovavame, uhli asi stejne - meni se to rok od roku. Takze jeden zdroj vypadne, a zustane druhy, mene universalni. Znate nejaky kamion, co jezdi na uhli? Znate nejakou soucasnou rafinerku, ktera funguje na uhli? A nechodte na mne prosim s Fischer-Tropschovym cyklem. Na to je snad jedna rafinerka v Jizni Africe.

0 0
možnosti
MP

admiral666

8. 1. 2010 11:26
facebook neni realny svet!

Reaguji na autoruv clanek o Paroubkovi a facebooku, kde je zakazana diskuse. Paroubek jako takovy je mi zcela volny, ale napsat:

Na Facebooku neplatí žádné VASE pokřivené a neustále měnící se názory, Díky Facebooku jste zjistili, že nemáte moc šancí. Že váš "brand" (Paroubek) v REALNEM světě není příliš populární.

je velice zvlastni, protoze facebook prave neni realny svet a je smutne, pokud pro nekoho je. Realny svet jsou prave ty venkovske kulturaky a namesti okresnich mest.

0 0
možnosti
M5

Martin 5

8. 1. 2010 10:29
Demagogie

Čím dál horší demagogie. Jak jste přišel na to, že Y2K by nás vrhlo o desítky let zpátky? Jaký by k tomu byl důvod?

Jak už vám bylo několikrát řečeno, ropa nedojde ze dne na den, ubytek bude postupný, takže bude čas se na to připravit a najít náhradu, což se již děje.

A hledat za vším spiknutí, je příznakem hlouposti.

0 0
možnosti
P

Parabellum

10. 1. 2010 11:09
Re: Demagogie

Kdyz ta ropa bude dochaze, budete mit cim dal mene energie, cim dal drazsi, tak jak udelate nejaky nakladny energeticky narocny prechod s globalni ekonomikou v recesi? Vite co to znamena?

0 0
možnosti
P

PetraHor

8. 1. 2010 10:13
Co to blekotáš?

"Naposledy se o něm hovořilo v souvislosti s „Y2K“ a ukázalo se, že to bylo jen mnoho povyku pro nic."  Jen u nás ve firmě se několik starších počítačů dostalo do roku 1910 - 1980 (proč se datumy tak lišily vážně netuším) Protože šlo ale o stroje na kterých se nedělalo nic důležitého, v pohodě jsme datum změnili a bylo po problému. Pokud by se ale něco takového stalo v bankách, státních úřadech, jaderných elektrárnách, vojenských objektech atd., mohlo by to způsobit dost velké výpadky ekonomiky, nebo dokonce tragedii. To že někomu přišla videopůjčovny upomínka že má zaplatit X tisíc dolarů za kazetu kterou má půjčenou 40 let patřilo spíš mezi srandu. 1.1.2000 se nenastal žádnej problém jen díky tomu že se expertům podařilo hrozbu včas odhalit a předem eliminovat na minimum. Je to trochu škoda. Primitivům by to zavřelo hubu.

0 0
možnosti
VC

Beegate

8. 1. 2010 10:02
Já to vidím optimisticky,

To že jednou dojde ropa, nebo už dochází je neoddiskutovatelný fakt. Ale rozeberme si co z toho vyplývá. Ropa nedojde naráz ze dne na den, bude to pozvolný proces trvající řadu let.

Její nedostatek bude tlačit cenu nahoru. Tím se vytvoří ekonomický tlak na její náhradu. Čím? Zdroje jsou :-)),  Zemní plyn, uran nebo obnovitelné slunce, vítr aj, Zejména masivní nasazení obnovitelných zdrojů ruku v ruce s nárůstem cen ropy povede k jejich zlevnění. Otázku jejich spolehlivosti a vydatnosti nechávám teď stranou. Ve hře je také termojaderná fůze, až si státy  uvědomí co je ve hře, zněkolikanásobí finanční prostředky na její dovýzkum. Konec ropy má ještě jeden důležitý aspekt: konec finančních příjmů různých blízkovýchodních a jiných "středověkých" a totalitním režimů. Jinými slovy konec ropy neznamená nutně konec civilizace, ale konec rozmařilé a plýtvající civilizace. Až se lidstvo osvobodí od závislosti na ropě uvolní se mu tak ruce pro řešení ostatních palčivých problémů.

0 0
možnosti
KL

Klara L

8. 1. 2010 9:57
Dodatek autora

má jiného autora, resp. původ a bylo by slušné to uvést.

0 0
možnosti
JD

pedr64

8. 1. 2010 9:52
řekněme, že by se opravdu v tak krátké době

stávajíc ložiska vytěžila. Co by nastalo? No začalo by se těžit tam, kde je to za současné situace nerentabilní, přešlo by se na jiná paliva a technologie atd. rozhodně by se společnost nevrátila o 300 let zpátky k samozásobitelskému agrárnímu způsobu života.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.