Vražedné španělské okurky a další zbraně hromadného ničení

Celá ta sranda kolem toho novýho viru mě baví čim dál tim víc. Točí se totiž kolem toho tři důležité záležitosti:

vražedné okurky v akci

1) Hysterie dokáže fakt hodně srazit ceny. Tohle se samozřejmě všeobecně ví, ale zatím jsem asi neviděl krásnější příklad, jak je ekonomika iracionální a lidi stádo ovcí. Vždyť je to celé postavené totálně na hlavu - každý den v ČR zemře 6 lidí (autonehody), 50 (kuřáci), 1 (vražda), 17 (alkohol), 6 (infarkt) a dalších x desítek na další příčiny. Ve srovnání s těmi 18 lidmi (nebo kolik), kteří zemřeli v rámci celé EU, je to fakt směšné číslo. Přesto tyhle "vraždící okurky" mají na svědomí srazení cen až o 85%! Nevím o kolik se snížil prodej, to by asi bylo zajímavější číslo.

 

2) My všichni občané EU zaplatíme za německé pomluvy o španělských vraždících okurkách. Německo vypustilo nepravdivou fámu, že za to můžou španělské okurky. Jak se teď ukazuje, nebyla to pravda. V rámci selského rozumu by tak Německo mělo uhradit Španělsku škody za šíření poplašné zprávy (což je dokonce přímo právnický terminus technicus). Ale kdepak. Nakonec to Španělsku zaplatí naše slavná Evropská Unie - vtip je v tom, že ona sama žádné své peníze nemá, jsou to naše peníze, které ji v rámci členství musíme dát. Takže to vlastně ve finále zaplatíme my všichni. Fuck...

 

3) Teď už stačí jen vymyslet, jak dostat průjem z drahého benzínu, elektřiny a telefonních paušálů :-)

 

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na urážlivé komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | pátek 10.6.2011 8:26 | karma článku: 12,83 | přečteno: 1665x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19