Svět se zbláznil!

Obvykle dávám svoje názory na různé události jen jako krátké komentáře na Facebook, ale dnes jsem toho objevil tolik, že se asi fakt už celý svět zbláznil. Co mám konkrétně na mysli?

1) "Brusel chce oslabit ratingové agentury, aby tolik neovlivňovaly trhy" - Tak v tomhle jsem napočítal hned tři protimluvy. Jednak ratingové agentury neovlivňují trh, INVESTOŘI ovlivňují trh. Za druhé, za ty problémy, na základě kterých investoři prodávají a snaží se ochránit své peníze, může právě Brusel. Ratingové agentury na to pouze upozorňují. A za třetí, Brusel nemůže (resp. neměl by) oslabovat soukromé firmy. To už mi zní skoro jako rétorika Sovětského svazu! Brusel není žádný politický a demokraticky zvolený zástupce těchto firem, a i kdyby byl, tak co proboha cpe do soukromých záležitostí?! Veřejná správa by se podle mého měla starat pouze tři věci: obranu země před nepřítelem, vymahatelnost práva a rovnost před zákonem. Všechno ostatní by si měli občané zařídit sami pomocí soukromého podnikání - vzdělání, práci, podnikání, zdravotnictví, sociální záležitosti atd.

 

2) "Nečas nechce vydat Bártu policii, bojí se nebezpečného precedensu" - Má pravdu ten chlapec! Vydáním Bárty by totiž uznal, že ani politik nesmí uplácet a pokud to udělá, rozhodně není nad zákonem. A to je velmi nebezpečný precedens. Lidé by si pak mohli myslet, že král je nahý! To se přece nesmí stát. Navíc vydání poslance policii se nerovná jeho odsouzení. Jde pouze o to, že poslanec má ze zákona imunitu a tak nemůže být souzen. Takže vydáním se pouze UMOŽNÍ, aby daný poslanec se šel hájit před soud tak, jako všichni ostatní. Jestliže je Bárta nevinný a ty jeho řečičky o půjčkách jsou pravdivé, tak by měl sám o vydání požádat (jako poslanec Škárka). Pokud však opravdu uplácel, pak vydáním šéfa koaliční strany přece Petr Nečas nerozpustí koalici. Prostě za VV bude jednat nějaký místopředseda. Alespoň tak to v demokratických stranách funguje. Ledaže by VV nebyla demokratická strana...

 

3) "Turnikety v pražském metru za 3,5 miliardy jsou opět ve hře" - Otázku zda turnikety ano, či ne, nechám na jiných. Sám se domnívám, že spíše ano (platící zákazníky to nezpomalí a pro černé pasažéry to představuje docela složitou překážku). Co by mě však opravdu zajímalo, je cena za tuhle srandu. Jednoduché počty - pražské metro má 57 stanic. Zhruba 2/3 mají dva východy, tedy počítáme 95 východů. Ke každému dáme průměrně 5 turniketů, což vychází na 475 turniketů a zaokrouhlíme na 500, ať se to dobře počítá. Takže cena za každý tento turniket je neuvěřitelných 7 milionů korun!!! To je zase nějaká zlodějina. Jasně, je potřeba zaplatit také nějaký software a nějaké služby okolo, ale není zde potřeba žádných mzdových nákladů, takže by mě zajímalo, kdo si chce zase namastit kapsu.

 

 

A to sem se vůbec nedostal ke komentování dění v Londýně, protože zatím nikdo doopravdy neví, co se vlastně děje. Takže docela zábavný den, co říkáte?

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na urážlivé komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | úterý 9.8.2011 17:39 | karma článku: 18,51 | přečteno: 2019x
  • Další články autora

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19

David Rektorys

Děkuji odborářům!

16.6.2011 v 14:06 | Karma: 33,88