Studentské volby: Paroubek se propadl, vyhrála TOP09

O mladé prvovoliče se nebojím - vypadá to totiž, že studenti na Brněnském gymnáziu mají více rozumu než 30% voličů. A věřím, že kdyby do toho nezasáhl Rath a jemu podobní, tak se dozvíme i velmi podobné výsledky z ostatních středních škol po celé republice. Prostě mladí lidé mají alespoň selský zdravý rozum a brání se demagogii a zadlužování ze strany sociální demokracie.

novinky.cz

Pokud nevíte, oč se jedná: akce Jeden svět na školách v rámci Člověka v tísni představuje způsob, jak přiblížit mladým lidem dění kolem parlamentních voleb a taky je tak trochu "dokopat" k tomu, aby šli volit. Jedna skupina na Facebooku toto vystihla velmi přesně: "Kdo volí nekonečné zadlužování, měl by se taky dožít těch následků. Ne že důchodci poumíraj a my si ty jejich dluhy vyžereme sami."

 

A teď zpátky k tématu: Pobavila me Rathova argumentace, že politická agitace do škol nepatří. Aha, a co tedy říkal Paroubek maturantům v královéhradecké Střední školy automobilové dne 14. dubna 2010?! :-) Asi se je opravdu snažil jenom uspat. Podle mě Rath především zneužil svého postavení krajského hejtmana a potlačil svobodný přístup k informacím.

 

Pravda je samozřejmě taková, že se ČSSD nehodí jejich současný obraz u mladých lidí. Diktátorské typy lidí pánů Rath a dalších to ovšem nenechali náhodě a pěkně si to "vošéfovali": zakázali zveřejnit výsledky studentských voleb. To je prostě humus, velebnosti, a účelové potlačování informací. A to jsme si mysleli, že právo svobodného přístupu k informacím máme zakotveno v Ústavě. Prdlajz, Ústava se v pařátech socanů stává toaletním papírem. A klip Mádla a Issové jasně ukázal, ze zadek se vytírá levicí ;-)  (ne sorry, ten klip je ubohý, ovšem velmi dobrý virál)

 

Takže tohle se mi prostě nelíbí. Chtěl bych se zastat neznámého profesora na tom Brněnském gymnáziu, který má jako jeden z mála koule na to, aby i přes osobní problémy zveřejnil výsledky! Vážení čtenáři, TOHLE  jsou charakteristiky hrdiny. Ne to, kolik toho stihnul rozdat a podobně, ale to, že upřednostnil veřejné zájmy těm osobním.

 

Tak já budu prostě doufat, že studenti nerezignují a půjdou volit i doopravdy. A vzpomněli si na útočnou předvolební rétoriku ČSSD, až budou stát nad urnou. Já osobně slibuji, že k těmto volbám "dokopu" všechny své přátele a známé, ať už budou volit kohokoliv. Vím totiž, že budou volit pravici.

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | čtvrtek 29.4.2010 16:56 | karma článku: 33,01 | přečteno: 1799x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19