Strážníci zachránili život (Praha 4)

V té smršti předvolebních blogů jsem se rozhodl napsat o něčem úplně jiném a hlavně pozitivním. Dnes jsem totiž otevřel nové vydání Tučňáka (časopis placený a distribuovaný MČ Praha 4), ve kterém jsem kromě agitky místní ODS našel zprávu o našich strážnících na Praze 4. Tuto zprávu zveřejňuji jako argument proti neustále se zvyšujícímu počtu blogů, které shazují práci a kvalitu strážníků.

army.cz

Byli ve správný čas na správném místě. Řeč je o strážnících z Prahy 4. Hlídka našla na chodníku v ulici V polích v Krči bezvládné tělo muže. Na první pohled to vypadalo, že muž je mrtvý.

 

"Malá naděje tady ale byla, a tak začali strážníci muže oživovat", sdělil ředitel Obvodního ředitelství MP Praha 4 René Štýbr. Po čtyřech minutách se životní funkce obnovily. "Už při vedomí jsme ho předali záchranné službě, kterou jsme na místo přivolali. Sanitka 33letého pacienta odvezla do krčské nemocnice", uzavírá případ se šťastným koncem René Štýbr.

 

======

 

Vím, že je to v popisu jejich práce a nemohou zveřejnit jména strážníků, ale přesto bych je chtěl pochválit a ocenit jejich snahu o záchranu mužova života. Oživovat někoho 4 minuty, k tomu se neví jak dlouho tam v bezvědomí ležel, je opravdu příběh se šťastným koncem. Jsem rád, že tady na Praze 4 máme tak šikovné strážníky a hned se cítím bezpečněji.

 

Jen tak dál! :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Rektorys | pondělí 3.5.2010 9:28 | karma článku: 8,99 | přečteno: 973x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19