Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

26. 8. 2009 16:10
že by ?

že by proto, že si formou sociálního a zdravotního platím pojištění pro určité případy ? že bych tedy očekávala pojistné plnění ?Co do toho pletete stát ? Tristní ovšem je, že pojistná plnění právě od státu dostávají lidé, kteří si toto pojištění neplatí, to uř je ale zas jiná kapitola.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

26. 8. 2009 1:33
Bohatý táta, chudý táta

je základní čtení pro podvodníky, lehkoživky a účastníky pyramidových her. Jejím základním východiskem je, že práce se nevyplatí a že člověk má žít z finančních spekulací. V podstatě to znamená nevytvářet žádné hodnoty a žít na úkor společnosti. Což o to, když se to umí, asi to funguje; teď nebudu brát v úvahu dopady podobných "dárečků" a jejich lobby (ruku v ruce se socialisty, každý škodí z jedné strany) na zbytek společnosti. Ale znám ze svého okolí lidi, kteří díky podobnému přístupu prodělali vlastní kalhoty a ještě si udělali statisícové dluhy, které teď splácí z bídného platu ve státní správě. ;-)

0 0
možnosti
MS

BingoXX

25. 8. 2009 12:53
výpočet dividend

dividendy jak sám píšete se připisují jednou za rok, tedy pro měsíční příjem 5000.- odpovídá roční příjem 60000.- Dividenda v této výši je 12,5 % z hodnoty vložené do akcií. Jedno procento je 60000 / 12,5 =  4800. 100%, tedy za kolik jste akcie nakoupil je 4800x100= 480 000.-. Je divné, že ekonomové se neučí základení počty :-)

Jinde ale píšete, že váš příjem je 20000.-, pak byste musel  mít akcie aspoň za 4 miliony Kč

0 0
možnosti
JK

Viper1

25. 8. 2009 13:34
Re: výpočet dividend

Nezapomeňte na složené úročení, tedy vliv času. Mohl tam ty peníze dát před několika lety a teď se mu tam jen točí a množí.

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

25. 8. 2009 11:42
Hmm

To je sice pěkné, ale nehodlám svůj život zasvětit jen honbě za vidinou bezpracné budoucnosti.

Mám trošku jiné priority...

0 0
možnosti
DR

David Rektorys

25. 8. 2009 11:53
Re: Hmm

Bezpracné ?!?! tak to je orpavdu vidina mylná :-) je to naopak velmi sofistikovane a casove narocne, zvlast zezacatku

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

25. 8. 2009 9:26
Vzal jste to trochu za špatný konec

Finanční gramotnost je o tom, že si dokáži spočítat, zda se mi ta lednice na splátky při mém příjmu vyplatí, schopnost sestavit si rodinný rozpočet, schopnost rozlišit podstatné od nepodstatného (finančně), schopnost rozpoznat klamavou reklamu, základní povědomí o investicích a principu investování, schopnost zkalkulovat finační rizika, umět diverzifikovat rizika, ....

Fakt nechápu, proč jste tu problematiku zúžil jen do placení daní ...

0 0
možnosti
DR

David Rektorys

25. 8. 2009 10:43
Re: Vzal jste to trochu za špatný konec

Správná pripominka, naprosto s vami souhlasim. Tenhle clanek se ovsem nevenoval financni gramotnosti, ale faktu, ze se clovek o sve financni problemy musi postarat predevsim sam :-) priklad s danemi byl uveden jako nejcastejsi fakt, se kterym se setkava kazdy z nas. Se schopnosti diverzifikovat a investovat se zdaleka tolik lidi (bohuzel) nesetka.

V par dnech vyjde clanek, ktery se bude venovat jen financni gramotnost a co to vsechno obnasi, rad do toho zahrnu i vase pripominky a komentare.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

25. 8. 2009 9:16
Na to, že studujete ekonomii 3

Takže vašimy plky o finančním vzdělávání se nejspíše nakazil Kocáb, když chce finančně vzdělávat cikány, aby odolávali lichvářům a uměli správně využívat sociální dávky, to vše za 400 milionů.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

25. 8. 2009 9:29
Re: Na to, že studujete ekonomii 3

Nepřizpůsobiví a sociálně vyloučení by předmět "finanční gramotnost" měli mít povinně a neúčast na tomto předmětu by měly úřady práce trestat odebíráním podpor. Protože právě v tomto předmětu se dokáží naučit jak dnešní svět funguje (principiálně). Dnešní svět je světem peněz.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

25. 8. 2009 9:15
Na to, že studujete ekonomii 2

za 3 - největší veleblbost je ta o finančním vzdělávání, naprostá většina lidí je v zaměstnaneckém poměru a zkuste nastínit, jak by asi mohli snížit svou

daň z příjmu, kde se daní jen jediná položka a tou je tento příjem. 60 % rodin žije z ruky do úst, nemají prakticky žádné úspory, takže vaše

případná rada o umísťování úspor do akcií, podílových fondů, nemovitostí nebo zlata je blbost.A už vidím jak OSVČ platí desetitisícové částky

třeba vám jako daňovému poradci, aby ušetřil stovku na daních. I ten nejlepší poradce může dělatř kejkle jen v rámci platného zákona o dani z

příjmů.

0 0
možnosti
DR

David Rektorys

25. 8. 2009 11:01
Re: Na to, že studujete ekonomii 2

Ano mate pravdu. A v tom je presne ten nejvetsi problem - drtiva vetsina lidi zije z ruky do pusy, prestoze nemusi.

uspory by mely tvorit 10% ze vsech prijmu, bez ohledu na to jak nizky ten prijem je. Proste si clovek odpusti nejake ty cigarety, alkohol, benzin, novy telefon/TV/autoradio a tak dale, na tomhle vsem se da usetrit. a z techto uspor se potom vytvari investicni portfolio. Nemusi jit o desetitisicove castky. Funguje to u me, funguje to u mych pratel, proto neexistuje duvod proc by to nemelo fungovat u vas nebo kohokoliv jineho.

Jak usetrit na danich ze zamestnani, socialnim pojisteni a dalsich vydajich? Jednoduse. Neplatit je. Jak? Skoncit se zamestnanim a zacit podnikat :-) vidite sam ze to nejsou zadne kejkle, ani zlodejina ani porusovani zakonu.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

25. 8. 2009 9:14
Na to, že studujete ekonomii 1

jste vyplodil dost velký blábol.

za 1 - o tom jak lidé spoléhají na stát ve vámi uvedených případech jsem jen četl v článcích od pravicových novinářů nebo ekonomů, nikde jsem

nezahlédl přímou výpověď jedince v tomto smyslu

za 2 - 50 % sice odvedeme do státní pokladny, ale jsou to peníze na důchod, zdravotní pojištění, nemocenské pojištění,podporu v nezaměstnanosti,

jen 15 % je odvod státu jako daň, takže jste měl napsat stát sebere 15 %, které použije pro své potřeby

0 0
možnosti
JK

Viper1

25. 8. 2009 8:56
Hm

Bohatý táta je vcelku nezajímavá kniha. Napsal jí člověk, který ve finále zbohatl jen díky této knize. Jeho rady jsou teoretické, v praxi se neprosadily. Celá kniha je dobrá v podstatě jen na to, že ukáže lidem jeden fakt a to je, že není vše "investice". To znamená koupě auta/domu/mobilu není vždy "investicí", ale často spíše "utrácením" atd. Lidé nechápou, že investice přináší další peníze. Ale kvůli tomuto zjištění není třeba číst celou knihu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2456x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.