Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kalenka

24. 4. 2010 8:32
Za ano těžbě stojí jednak odboráři a jednak uhlobaroni.

Uhlobaroni ale tlačí na Ods mnohem víc. A tato strana byla vždy pro těžbu. Ikdyž se to narovinu styděla přiznat. Peníze do kapsy jsou prostě peníze do kapsy.

0 0
možnosti
B

bagatella

23. 4. 2010 6:35
Nesouhlasím s vyvlastňováním

ale argument , že se něco dá koupit je přinejmenším nesmysl . Nebudeme tedy pěstovat brambory , obilí , nebudeme chovat dobytek , nebudeme se starat o lesy , vždyť to je jenom komodita co se dá koupit .

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 4. 2010 0:07
Soukromé vlastnictví není absolutní,

nebude a nikdy nebylo.

K vyvlastňování nemusí vůbec dojít. Ta soukromá těžařská firma má připravené metody. Nastěhuje tam do sousedství pár "nepřizpůsobivých" a lidi ještě rádi prodají.

0 0
možnosti
JT

killy

22. 4. 2010 21:47
No, hezký, no, ale.......

..kdyby zelení bezmozci a jim podobní neblokovali další dva bloky v Temelíně a kdyby se navíc i něco udělalo v Dukovanech....... nemuseli byste se tu masírovat o uhlí a o nějaké limity ! :-P

0 0
možnosti
VR

varix

22. 4. 2010 10:06
Prolomení limitů

Myslím, že ty těžební limity bude stejně potřeba jednoho krásného dne prolomit. Ale rozhodně by to mělo být za smysluplnějším účelem, než jej jen, za minimální účinnosti, prohnat komínem elektrárny či teplárny. Uhlí je totiž obrovsky cenná surovina pro chemický průmysl.

0 0
možnosti
M

mubu

22. 4. 2010 9:18
Vyvlastnění

je podle auora porušením základních lidských práv. S tím lze souhlasit. Ale vyvlastnit lze snad možná v nějakém vyšším zájmu. Zde se jedná o vyvlastnění nemovitostí kvůli těžbě uhlí, což by bylo užitečné všem.

Ale že se tito zastánci lidských práv neozývají, když např. majoritní akcionáři vyvlastňují minoritní akcionáře za  nespravedlivé ceny. A tam to přináší prospěch jen a jen jednotlivcům, jen aby oni byli ještě bohatší a aby jim to někdo jiný nekomplikoval.

0 0
možnosti
T

tromi2

22. 4. 2010 11:43
Re: Vyvlastnění

to už se Davídkovi nehodí do krámu, on nemá představu, že by pracoval, on bude jen přehazovat penízky z hromádky na hromádku, ale nikomu platný nebude

0 0
možnosti
V

veit

22. 4. 2010 9:17
Všechno vím

Oh, človíčku, vy tak přesně všechno víte, co je rozumné a co ne. Já vám vlastně závidím. Ale prozradím vám velké tajemství: ono to přejde, a samo! Stačí když se, až trochu zmoudříte, začnete zamýšlet, co je k čemu. Například zda je stát k tomu, aby chránil principy obecné nebo k tomu, aby chránil individuum. Zatím o vás nemám starost.;-)

0 0
možnosti
GF

gay focker

22. 4. 2010 9:15
ehm, tenhle článek jsem nepochopil,

co má společného vlastnické právo s vykoupením? Pokud lidi budou chtít prodat své nemovitosti a pozemky, tak přece nejde o zásah do vlastnického práva. Mimochodem, těžební limity se mne týkají, už podruhé. Poprvé, když byl obětován Jenišův újezd.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

22. 4. 2010 11:31
Re: ehm, tenhle článek jsem nepochopil,

Pointa je že pokud nebudu svůj metr čtveřeční pozemku chtát prodat ani za miíliardu tak ho prlotě neprodám.

bude můj a bude nedotknutelný

0 0
možnosti
M

mubu

22. 4. 2010 9:09
Nakoupit uhlí se dá

ale kde a za kolik?

Lidé nechtějí elektrárny jaderné , tepelné, na plyn ani na biomasu.  Lidé chtějí jen elektřinu. Podobně je to s čističkami, silnicemi, atd.  Autem chtějí jezdit, ale nechtějí, aby jim silnice vedla pod okny. Vždy je něco na úkor někoho jiného.

Pozn: Fotovoltaické a větrné elektrárny jsou nesmysl, stejně musí být v záloze klasické zdroje. A to nemluvím o složité regulaci takové el. soustavy.

0 0
možnosti

CART09

22. 4. 2010 9:14
Re: Nakoupit uhlí se dá

angličtina pro to má hezký výraz: "NIMBY efekt" - ano, dálnice (přehrada/čistička/skládka) je potřeba, ale "Not In My BackYard"...

0 0
možnosti

CART09

22. 4. 2010 9:01
Soukromý majetek

Tedy ve snad všech ostatních věcech se s levicí a speciálně Paroubkem neshoduju (a to je ještě diplomaticky řečeno), ale co se týče takhle evidentních zájmů celku vs. zájmy jednotlivce... Já chápu, že se někomu nechce opouštět baráček, kde vyrostly generace jeho předků. Ale jsou prostě věci, kdy má celek přednost před jednotlivcem, a to by měly být veřejně prospěšné stavby typu dálnic, železnice, přehrady, apod. Já bydlím 200metrů od Jižní spojky, a nikdy mne nenapadlo proti ní protestovat, protože vidím, že bez ní by možná bylo líp kolem mého baráku, ale celá Praha by kvůli tomu trpěla. To už není o právu jednotlivce, ale o sobeckosti a paličatosti, blokovat něco takového...

Jednotlivec má ustoupit společnosti, ale ta společnost ho za to má odškodnit, takže samozřejmě minimálně stejně velký a kvalitní dům a pozemek v obdobné lokalitě zaplacený penězi oné těžební společnosti, protože ta si to stejně promítne do cen.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.