Proč nemám televizi a jsem díky tomu šťastný

Tenhle článek vás buďto přesvědčí, abyste se té zbytečné bedny zbavili, anebo vůbec nebudete vědět, o čem to píšu. Snad to bude to první.

www.ftj-video.cz

Předpokládám, že jste viděli nebo četli Orwellův román "1984". Pokud ne, přestaňte číst tenhle blog a běžte si to sehnat (městská/národní knihovna, videopůjčovna). Televize jsou v něm zobrazeny jako jeden z hlavních nástrojů režimu pro zotročování lidí a kontrolu nad jejich činy (a myšlenkami).

 

Televizi nemám už několik dobrých let. A vůbec si kvůli tomu nepřijdu "divný", ani můj život se mi díky tomu nezdá "poloviční". Jednoho krásného rána jsem ji prostě odnesl do sběrného dvora. Pěknou, funkční a barevnou televizi. Proč?

 

1) Odmítám poslouchat a sledovat ty bláboly a dezinformace, které jsou v nich denodenně ukazovány. Nejen zprávy, ale i nereálné a připitomělé seriály "z každodenní reality", které nám v tom horším případě ukazují, jak bychom měli žít.

 

2) Televize je prostředek pro ovládání mas. A mně se líbí být unikátním jedincem v davu. Upřímně by se mi líbilo ještě více, kdybychom všichni byli unikátními jedinci, kteří myslí a jednají ze své vlastní a svobodné vůle. Ale většina lidí je prostě jen tupou ovcí ve stádu. Ne proto, že by nemohli otevřít oči, ale protože nechtějí. Je pro ně jednodušší se nechat vést na pastvu ráno, večer zpět, občas ale také na porážku.

 

3) Neustálé televizní reklamy, jejichž stupidita nezná mezí. Většina reklam mne tak trochu uráží, předpokládají totiž, že při výběru bezmyšlenkovitě sáhnu zrovna po jejich produktu. Žádná hezká slečna ani šikovný kutil mi nebude vnucovat své produkty nebo službu jenom proto, že oni potřebují prodat. Pokud chcete prodat, dělejte produkty a služby, které mi usnadní život. A dělejte to tak, aby to dávalo smysl. Protože nikdy nepochopím rozdíl mezi pracími prášky a každý kdo říká, že rozezná, je lhář. Jestli chcete efektivní marketing, pak žádejte své spokojené zákazníky, aby svoji zkušenost předali dál.

 

4) Stejně v TV není nic zajímavého, co by se dalo sledovat. Tak schválně, koukám na víkendový program: Československá Superstar, Šance Milion (Sportka) a několik dalších, zbytečných pořadů. To jsme na tom opravdu tak špatně?

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | pondělí 21.12.2009 10:14 | karma článku: 25,09 | přečteno: 2669x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19