Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZU

embrace_today

5. 9. 2009 15:38
s rozumem

takovato nezodpovedna propagace vstupu na akciove trhy me docela desi. ceny akcii pro svou levnost lakaji lidi ze siroke verejnosti ke vstupu na kapitalove trhy vidinou koupe akcii za "vyprodejove" ceny. castym argumentem ve prospech takovych teorii je tvrzeni, ze preci ceny akcii za poslednich nekolik mesicu naprosto bezprecedentnim zpusobem vyrostly. je treba si vsak uvedomit, ze vzhldem k hluboko podprumernym zobchodovanym objemum se jedna zejmena o obchody provadene prave drobnymi investory, kteri neodolali pokuseni "nizkych" cen. jejich dalsi pohyb je tedy velmi omezen, zvlast pokud vezmeme v uvahu absenci jakychkoliv relevantnich fundamentalnich faktoru hovorici ve prospech rustu akcii.

zvlaste nezodpovedne mi od autora prijde vyber akciovych titulu, ktere ve svem clanku zminuje. pojistovna AIG je prikladem spolecnosti, nad kterou by za normalnich okolnosti (bez zachrany vladou) zlomil hul kazdy rozumne uvazujici clovek a investici do nej by se vyhnul obloukem.

0 0
možnosti
S

st.st

24. 8. 2009 12:08
Ahoj

Byla by to příležitost jen tehdy, pokud by se jednalo o recesi, jak tiše spousta analytiků doufá, že se vše vrátí do kolejí minulého století, ze kterých jejich analýzy i vycházejí. Samotný trh se tak i sentimentálně  chová a již dva a půl roku má tendenci se "odrážet ze dna", aby se se poté propadl ještě více. Proč tomu tak je? Problém je v celosvětové měně, v produkci, spotřebě a migraci. To s čím se nyní setkáváme je počátek změny systému a proto i Rusko navrhlo druhou světovou rezervní měnu, která si myslím nic nevyřeší, protože problém měny je všude stejný a to ten, že dluhy a úvěry milionkrát překročili skutečný objem peněz a samotnou krytinu měny. Těžko říci, jak to celé dopadne. Zda-li se přejde nějakým způsobem na kredit či něco jiného, netuším. Znám lidi, co investují velmi konzervativně a používají tzv. "Buffettologii", nebo-li value investing a považují se za věčné optimisty a už po dva roky se poplácávají po ramenou, že bude lépe a jejich splín zmizí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.