Prezident Klaus se pustil do předvolebního boje

Václav Klaus se opět postavil do své oblíbené ublížené role vrtošivého staříka a prohlásil: "Nově vznikající strany, především Věci veřejné a TOP 09, jsou nebezpečím demokracie." A já hned říkám - a co takhle Strana svobodných občanů, která Vaška podporuje, ta nebezpečná pro naši demokracii není? :-)

ateo.cz

Občas mi přijde, že náš prezident si plete své křestní jméno se svatým Václavem a vyráží na dobyvačné tažení do oblastí naší společnosti, o kterých jednak nic neví, ale především do kterých by se pouštět neměl. Teď před sebou máme volby do PS a to poslední, co potřebujeme, aby se prezident navážel do nadějí na změnu politického spektra a krizitoval malé strany, které tu naději na změnu přinášejí.

 

Takže Václave (Klausi), je to přesně naopak - pokud tady budeme mít dvě velké "staré strany s desetitisícovou členskou základnou" (jako třeba Demokraty a Republikány v USA), tak to tady půjde pěkně do hnoje. ODS i ČSSD jsou tak zkorumpované a zkorumpovatelné, že se mi z toho až dělá špatně. Takže stejně jako v tržním prostředí podnikatelů je potřeba zdravá míra konkurence, tak i na politické scéně by lidé měli mít možnost si vybrat z rozumného počtu pravicových a ano, i levicových stran.

Jistě, nemůže jich být 27 jako za první republiky, ale mít na výběr ze 4-8 stran mi přijde rozumné. Například TOP09 představuje jednu z těch velmi dobrých alternativ. Nikdo neříká, že jsou svatí, dokonalí atd atd atd. Ne. Ale jsou lepší, než ten zbytek a to v současné chvíli bohatě stačí.

 

Hrozně mě ale dojímá, jak Vašek brání svou vlastní Stranu svobodných občanů, kam se chystá po skončení svého prezidentování. Znáte to, vyhodíte ho dveřmi a on vleze zpátky oknem. Strana svobodných občanů tedy nepředstavuje nebezpečí pro českou demokracii? Hlasování čtenářů pod článkem ukázalo, nakolik se náš prezident zase přestřelil. Anketa: Souhlasíte s prezidentem Klausem, že nové strany jsou nebezpečím pro demokracii? Výsledek v sobotu 8:38 ráno, ANO (2269) a NE (8741).

 

A ještě jednu, poslední věc - pokud někdo opravdu ohrožuje demokracii v České republice, pak je to především KSČ(M) !!! Viz. článek Komunisté podpoří vládu Paroubka pod podmínkou: Vystoupit z NATO. Takže frajere prezidentskej, místo nesmyslného žvatlání by ses raději měl pustit do postupného rušení a rozkládání této totalitní strany, která za odlišné názory likviduje, což potvrzuje i rozhovor s jejich bývalou kandidátkou do PS.

 

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na urážlivé komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | sobota 1.5.2010 9:11 | karma článku: 20,97 | přečteno: 1269x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19