Pozor, prase jede!

Dnes je to téma vepřů, čuníků a sviní nějak oblíbené. Už i Láďa Větvička o nich píše. Tak já přidám svou trošku do mlýna: podle nových zpráv jezdí po Praze mnoho nebezpečných řidičů a jedno prase:

coolcarsandgirls.com

http://www.novinky.cz/domaci/189376-ridic-s-maskou-prasete-se-radaru-neboji-policie-je-na-nej-kratka.html

 

Spoustu lidí napadne, že je to docela srandovní zpráva a ten řidič asi má smysl pro humor. Já ale říkám, že ten člověk je imbecil (lékařské označení, nikoliv nadávka) a policie by z něj měla udělat exemplární příklad. Za prvé, bez ohledu na jeho subjektivní názor na maximální povolenou rychlost, ten člověk ohrožuje své okolí a především porušuje zákon. Za druhé, nepřímo nabádá k trestnému činu - našel mezeru v zákoně a co myslíte, kolik nemyslících vepřů se teď po něm začně opičit? Za třetí, jeho maska mu omezuje periferní vidění. Tudíž mnohonásobně zvyšuje šanci na bouračku, potažmo smrt někoho z okolí - třeba řidiče, kterému toto prase nedá přednost.

Uvědomte si, že tohle může dělat opravdu jenom silně nezodpovědný člověk a pravděpodobně má nějaké psychické problémy z minulosti, se kterými se nedokáže sám vyrovnat. Ano, slyšíte dobře - problémy s uznáváním autority (zákona) je projev sociální lability. Neboli řečeno, "já mám pravdu a teď to musím všem dokázat" - jako takový je velmi nebezpečný svému okolí a společnosti obecně.

 

Abych zamezil mylnému interpretování mých myšlenek: ať si klidně dělá legraci z policajtů! Ať se vyhýbá pokutě! Ať protestuje proti padesátce na Magistrále...a všemu dalšímu. Jestli chce proti tomu bojovat recesisticky, prosím! Ať to jde ale dělat někam, kde nebude ohrožovat všechny okolo! Ať třeba zaparkuje před Magistrátem a celý den se tam ve své prasečí masce válí na kapotě. Ale ve chvíli, kdy se mnoho lidí vrací z práce a unavených nemá zrovna nejbystřejší reakce, tak tam tohle prase nemá co dělat!

 

Představte si situaci, že ten člověk jede stovkou někde po městě a způsobí dopravní nehodu, protože přecenil své řidičské schopnosti. A věřte mi nebo ne, ale ty schopnosti jsou neslabší právě v momentě, kdy na ně nejvíce spoléháte. A co kdyby tam zemřel zrovna někdo z vašich blízkých? Někdo z rodiny, otec/matka, bratr/sestra, syn/dcera, manžel/manželka... UŽ TO TAKOVÁ SRANDA NENÍ, CO?!

 

 

Existuje rčení "na každou svini se vaří voda" a proto mohu za sebe prohlásit, že jestli toho cvoka někde na silnici potkám, tak okamžitě volám 156 a normálně to prase bonznu. Prase totiž za volantem nemá co dělat. A zároveň vyzývám redakci Práva, aby policii odhalila identitu tohoto řidiče, který ohrožuje své spoluobčany. Jen tak mimochodem, myslím, že skrýváním pachatele se dopouští spoluviny.

 

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | neděle 17.1.2010 11:05 | karma článku: 19,75 | přečteno: 1905x
  • Další články autora

David Rektorys

Svět se zbláznil!

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19