Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eNden

18. 12. 2009 16:35
Já bych s uklízením cizího majetku

byla opatrná:

Kdybyste chodník sami umetli a náhodou nedej bůh, po tom uklizeném chodníku uklouzla nějaká osoba, tak v tom chudák starostlivý občan hezky pojede. Jako za starých časů, nahradí uklouzlé osobě ušlý zisk, nemocenské ošetření atd., atd.

Jak je to možné? No přeci proto, že kdyby starostlivec nesahal neodborně  na cizí majetek, tak se úraz vůbec nemusel stát. Jen majitel ví jak odborně svěřený majetek ošetřit (chodník čímsi posypat a zamést), aby byl jeho povrch bezpečný. Nejnovější metodou je prý lepší chodník nechat sněhem  zasypaný... ;-D

0 0
možnosti
S

Sekanice

17. 12. 2009 21:43
něco na tom je

.. je fakt, že mě, ani nikomu dalšímu z rodiny, nebo známých, ani tak nikdy nevadilo ten sních odhrabávat, jako spíš to, že to člověk cítil trochu jako buzeraci.

Uklízej něco, co není tvoje a když to včas nestihneš a někdo si tam nabije kokos, tak mu budeš ještě platit. Nikdo nebral ohled na to, že lidi chodí obvykle do práce a pokud někdo zůstává doma, tak jsou to různé babičky a dědové, nebo zase mamči s malýma dětma a ti ostatní to prostě odhrabali ráno před prací (už to byla fuška) ráno vstát dřív, odmést, šup s dětmi do školy, šup do práce a pak "sakra" ono zase začalo sněžit a v "mé pracovní" době. Pokud by si v tuhle domu na městském chodníku před naším domem někdo zlomil nohu, tak bych za to mohla a to mi vadilo. Takže já osobně nemám nic proti odmetání, ale v době, kdy na to mám čas a když ho nemám, tak to prostě udělat nemůžu a hotovo a ne, že mi někdo bude tohle dávat za povinnost, když to není moje. Asi tak. Ještě mám v paměti, jak jsem kdysi lítala se 2ma sotva chodícíma

0 0
možnosti
S

Sekanice

17. 12. 2009 21:50
Re: něco na tom je/pokračování

dětma v patách okolo baráku (rohového - takže chodník z obou stran:-/) a pak naprosto uštvaná jsem vlezla domů a sněžilo nanovo a nikdo jiný přes den nebyl doma..Časem jsme pak byli v práci všichni, takže jsme to stejně mohli hrabat, jen když jsme dorazili domů a že by se mi tedy zrovna 2x chtělo jako první jít hned zase hrabat....,ale člověk šel, protože nechtěl mít potíže, kdyby náhodou.

Jsem ráda, že už to nemusím dělat povinně. Když mi zbyde čas, ráda to udělám a nechci za to nic, ale rozhodně byla pěkná "vyčuranost" přenášet na lidi odpovědnost za něco, co není jejich. Člověk se pomalu bál odjet na dovolenou, aby na něj někdo nežaloval, že týden neodklízel sníh a on jemu tam podjela noha apod.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

17. 12. 2009 21:04
Bože to je zase blábol.

Těch 50 lidí by možná lecos odmetlo, ale celou Prahu 4 sotva.Navíc v těch 50 milionech je třeba posypová sůl, která nepatří mezi zrovna levnou záležitost a v případě že neni sníh,ale jen ledovka,tak by se těch 50 nezaměstnaných mohlo po ní jenom klouzat.Sníh sám o sobě neni moc nebezpečnej, neklouže. Jedna multikára (nebo obdobné vozítko) má produktivitu práce minimálně 100x vyšší než jeden člověk s koštětem, před sebou sníh shrabuje a za sebou solí, nebo rozmetá písek. Modernější stroje mají kartáč který "zametá" poměrně důkladně.    Neni problém abych si před domem který mi patří zametl.Nakonec majitelé provozovan to dělají stejně, jinak by k nim málokdo přišel a navíc by jim natahal břečku do prodejny.Problém je ale v tom, že málokdo je v době kdy zrovna sníh napadne doma a může vyběhnout odmetat. Za další.Pokud si mě město "koupí" abych celou zimu pečoval o chodník, nedeleguje na mě přímo i onu zodpovědnost?Netad bych kvůli pár korunám platil bolestné nějaký zraněný modelce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.