Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

19. 7. 2010 13:39
Teorie jsou krásné, realita je ale jiná.

Jako malý kluk jsem jsem dostal kdysi v polovině 50-tých let ve spořitelně krásnou chromovanou pokladničku, do ní strkal peníze a pak jsem se jen díval, jak mi ve vkladní knížce naskakují koruny a úroky. To už dávno skončilo. Dnes mi přijde poštou výpis, kolik korun jsem ušetřil, kolik je úrok a kolik jsou poplatky. Ale stále jsou jaksi poplatky vyšší částkou nežli ten úrok, takže mám oprávněný dojem, že onu banku sponzoruji a že to šetření se jaksi nekoná. Takže: Jaká je dnes rentabilita spoření? A to ještě neberu v úvahu třeba inflaci.

0 0
možnosti
R

roman_35

19. 7. 2010 12:06
Zajímavé.

25 let pracoval u softwarové společnosti. Nejspíš u firmy Majkrsoft, národní podnik.  Všechno co jsi napsal je neobyčejný blábol. Průměrná rodina je sám o sobě dost blbej termín. Jinak jsou na tom manželé učitelé se dvěmi malými dětmi a jinak třeba politik s překladatelkou. Človek si potřebuje zajistit vzdělání, bydlení, případně dopravu, po práci pochopitelně odpočitek, ať už formou koníčků které něco stojí, nebo dovolené. U softwarové společnosti (pokud tam člověk nedělá uklízečku) je možnost naspořit si slušné peníze v relativně krátkém čase aniž by si člověk musel něco odříkat. S platem 15.000 hrubého to jaksi nejde. Pokud už má člověk takové úspory, pak je daleko lepší založit si vlastní business. Je úplně jedno jestli dotyčný provozuje veřejné záchodky v metru, prodává kytky před hřbitovem, nebo šéfuje instalatérům. Svoje má jisté a hlavně o sobě rozhoduje. On sám. Né nějaký účetní který připisuje k obratu nuly. Investování do akciového trhu je tím nejhorším řešením.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

19. 7. 2010 11:43
Pane, jste optimista

Jako učitel na střední škole jsem pochopil, že vyučovat finanční gramotnost je chiméra! Ta dnešní mládež není schopna spočítat 10 % ze 100...

0 0
možnosti
F

Fanýs

19. 7. 2010 10:14
výpočty

Vaše výpočty složeného úroku jsou hezké (to jsme brali cca v šesté třídě), ale zapomněl jste na inflaci.

V čem budete spořit? Ńapř. v EURech podložených řeckými dluhopisy nebo v Kč, která je na EURech závislá? Než naspoříte tolik, aby stálo za to investovat, tak Vám většinu úspor sežere inflace.

Kupovat akcie bez důkladné znalosti je dost hazard. Např. Enron vypadal tak solidně, že.

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

19. 7. 2010 10:42
Re: výpočty

Já osobně čekám na druhé dno. Jedno jsme už měli, těď se akcie začínají znovu pomalu točit dolu. Čekám, že druhé dno přijde s řeckou krizí a krizí eurozony. Pak bude ideální doba nakupovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2456x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.