Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

24. 5. 2010 20:22
Vyjádřil jste to zcela nebo převážně

pravdivě v obecné rovině. Ale jak to alespoň částečně a rychle  dostat do praxe - tak  aby nešlo jen o "knížecí rady"- není jednoduché a doba tomu zas tak nepřeje.

Musí se ale začít už od základního školství - vyšší platy, více mužů-učitelů, je to z jiného soudku, ale je zajímavé že dnes i v pitomých supermarketech je větší procento chlapů a dřívé to bylo jen pro baby. Když jsem byl u známých ve Švédsku tak jejich sestra byla učitelkou základní školy a měla větší plat než manžel - policajt. Tohle téma by bylo na sto stránek, ale asi by seněco mělo dělat se školným. Dnes je jiná doba - děti zde vystudují a odejdou nadlouho nebo navždy do ciziny - je to jako bychom darovali hokejistu zadarmo.

0 0
možnosti
M

MORHHO

24. 5. 2010 11:59
Jo, některé knihy jsou zajímavé:

např tato je k tematu:[>-]

http://cs.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality

0 0
možnosti
M

MORHHO

24. 5. 2010 11:56
Ale pořád nám vykládají, že ti kriminálníci na dávkách

jsou stejně hodnotní , jako ostatní  !  Že jsou prostě jenom jiní, ale nejsou horší !   A že to bude velké obohacení, když k nám přijdou miliony černochů s IQ 70. Stejně jako nás obohatili cikáni, kteří  přišli ze Slovenska.... kdo by dnes na ty důchodce dělal ? [>-]

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

24. 5. 2010 10:34
investice do lidí je ta nejlepší....

...otřepané klišé.....z bodů a) b) c) se to sice podbízí.....realita je ale taková, že priorita 1. = mít nerostné suroviny (to máme smůlu) 2. = mít stabilní politický systém s nízkou korupcí a atraktivitou pro kapitál (mozky můžete i levně přitáhnout) 3. = investice do vlastních mozků (ale to musíte hlavně filtrovat, tj. žádné "pro všechny" cpát peníze do hlupáka nemá cenu)

2 a 3 asi v rozumné společnosti půjde paralelně.

Asi to nevyznívá moc vzletně, ale realita je hold jiná než mladické sny......dream on:-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

24. 5. 2010 10:35
Re: investice do lidí je ta nejlepší....

P.S. zvýšit přítok peněz do fakult, kde "hnízdí" dinosauři jejichž přednášky (kdyby nebyly povinné) by nikdo nechtěl, není dobrý nápad. Nejdřív ucpi v hrnci díry, pak tam lej vodu. ;-D

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

24. 5. 2010 10:26
 

Nejprve je nutné mladým ukázat, že vzdělaní lidé získají nejen peníze, ale i slávu a uznání. Dokud jsou totiž celebrity vybírány pomocí SMS hlasování, tak žádné vzdělance naše země produkovat nebude.

0 0
možnosti
X

xMartinxxx

24. 5. 2010 9:42
nesouhlas

absolutne s vami nesouhlasim, muzete investovat do skolstvi kolik chcete a stejne

skoly budou generovat poloanalfabety. Nejdriv se musi narod moralne zvednout a pak teprve se vyplati investovat, ale pouze do inteligenti elity. Uz roky nase vysoke skoly chrli kvanta absolventu, kteri nakonec konci jako pojistovaci agenti, vyplnovaci tabulek ve statni sprave apod, na to staci stredoskolaci. Na co vyrabet bakalare a jine nesmyslne otitulovane vzdelance.

0 0
možnosti
K

Kvintana

24. 5. 2010 8:58
jako prvni krok by melo byt

zpoplatneni vysokoskolskeho studia. hlavne pro takove, jako jste vy, pane studente. a za druhe, mozna byste mohl zakonodarcum doporucit, kolik tech penez by melo jit na znalostni spolecnost a odkud by je meli vzit. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.