USA tvrdí, že jsme rasisti.. co na to US Mormoni?

Bylo by to zajímavé, jak by reagovali v USA, kdyby se naši filmaři sebrali a vyrazili do Salt Lake City v Utahu- do ústředí Mormonské církve- a poptali se na jejich vztah k lidem s tmavou kůží?

US soucasnost

Mormoni jsou učeni věřit, že lidé s tmavou kůží jsou označeni Bohem za svoji předchozí pasivitu v boji se zlem. Proto se jich straní a i samotné vyhlazení indiánů je takto vnímáno. Jak se píše v knize Mormon: "Dva z Lehiových synů byli Nephi a Laman. V dalších letech byli Nephité dobří, ale Lamanité velice zlí a Bůh je proklel, takže jim ztmavla kůže a stali se předky domorodých Američanů.".

Takže 5 500 000 Američanů a dalších 7 500 000 lidí pocelém světě, díky této americké sektě, věří v dobro bílých a zlo tmavých- ne na základě osobních zkušeností, ale na základě knihy Mormon- a Nás, zde v ČR, kdy ve věznicích je ubytována většinou sorta opálených spoluobčanů- obviňují z rasismu??

Snad je načase začít, i občany zde, informovat stejně zkresleně a zaujatě ( jako to dělají různé zahraniční televizní štáby, které se zajímají o Romy pouze a jen vzhledem k jejich "utrpení" s diskriminací a nezajímá je vůbec nic jiného, kontexty- PROČ jsou v této situaci a zda se snaží se z tohoto stavu vymanit, nebo jim vyhovuje.) o USA a stavu jejich rasistů tam. Snad se stačí jen dívat na satelitní TV a záznamy různých excesů bílých amerických policistů, kteří, čas od času, umlátí nějakého černocha- u nás, je to s podivem, se stávají ale opačné případy (o kterých americký občan neuslyší)- např. horda rozhořčených opálených spoluobčanů vyrazí na policejní služebnu zfackovat policisty. Věřím tomu, že Američané, po informaci, že v ČR proběhl pokus upálit cikánskou rodinu s holčičkou, si představili klasickou americkou situaci, kdy skupina maskovaných bílých Američanů vytáhne černocha před dům a tam ho upálí připoutaného na kříži (pokud ho nevláčí za automobilem, až z něj odpadávají končetiny) a do tohoto kontextu si představili hordu fanatických Čechů, jak vytáhne celou cikánskou rodinu před dům a spolu s otcem na kříž připoutali i malou holčičku. Prostě tohle je, i na ně, moc.. Malou holčičku na kříž.. To je moc. Ještě tak starýho, to je US standard..

 Možná je načase vstoupit do Mormonské církve, která má, mimo jiné, svoji pobočku i zde v ČR .. Tato svoboda, opravdu rasistického názoru, je uznávána i v USA (odkud pochází).

PS: Mormonů je u nás, podle sčítání v r. 2001 ( Mormonská církev je jednou z nejrychleji rostoucích na světě) 1 366.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Rejnek | sobota 13.3.2010 14:50 | karma článku: 21,83 | přečteno: 2133x
  • Další články autora

Lukáš Rejnek

Sobotka se diví

24.10.2020 v 15:52 | Karma: 9,79

Lukáš Rejnek

Je to možné?

10.10.2012 v 20:05 | Karma: 4,34

Lukáš Rejnek

Jak se dostat do Sýrie?

8.10.2012 v 21:55 | Karma: 6,34

Lukáš Rejnek

Může mi někdo vysvětlit,

9.8.2012 v 17:02 | Karma: 5,23