Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úkol

Dostal jsem úkol, ve škole, napsat nějakou úvahu na citát nějakého filosofa. Vybral jsem si Platonův citát o smrti: „Nikdo neví, co je smrt, a přece se ji všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“  

Smrt je mysterium, v dnešní době dokonce tabu. Člověk se zrodí, zhmotní v tomto, či jiném světě- vyšším, či nižším světě- na své cestě vývoje. Okamžikem zrození se je dokonalý ve své nevědomosti- čistotě. Aby tento život, toto zrození mělo smysl, musí vše zapomenout a učit se… Zapomenout, že je úplný a nemusí shánět žádné vědomosti. Začne se učit ovládat tělo a po čase nastane paradox, kdy tělo začne ovládat duši. Vytvoří se osobnost člověka, která je závislá na těle, na okolí, které duši, vědomí říká kým je, kým se má naučit být. Ego. Zároveň nastává vazání se na tělesně ověřitelné, zjistitelné informace, prožitky. Co je dobré na tomto, jakoby špatném, je vyšší smysl tohoto zmatení energie, která se zde zhmotnila. Pokud by tato ( a jiné) energie měly jistotu, kde je pravda- přizpůsobily by se jí a neprojevily by se, jaké jsou… samy o sobě.. Tento hmotný svět je jedním z mnoha, které slouží, jako síta na cestě nehmotných částeček vědomí k dokonalému centru všehomíra. Co nastane, když se srazí atomy? Atomový výbuch, zdroj energie.. Co je Slunce? Nesráží se tam všechny částečky na cestě k dokonalosti, které takto vytváří energii pro celou hmotnou galaxii? To je hmotný pohled, nehmotný pohled je Bůh. Každý v životě toužíme být celkem, toužíme po společnosti. To je odkaz našeho původu. To, co nás opravdu žene vpřed k cíli, ke slunci, k Bohu- touha po jednotě, celku.. Jsme jednotlivé částečky vědomí, které jsou na cestě k dokonalosti. Dokonalosti celku. Ovšem na rozklad vyššího světa (Boha) by stačila jediná částečka vědomí na nižší úrovni, než té nejnižší, jaká je pro tento svět minimálně nutná. Hmotný i nehmotný svět jsou propojené, v samotném základu jsme všichni dokonalí, ve své nevědomosti. Okamžikem zrození se kdekoliv, dostáváme ale božskou moc, schopnost tvořit, konat a tato schopnost dokáže v každém z nás ukázat pravdu, na jakém stupni vývoje opravdu jsme.

Samotný proces umírání je bolestný pouze podle způsobu usmrcování, mučení a také na psychické úrovni, pokud člověk podlehne strachu z tabu. Samozřejmě je strach ze smrti využíván systémem k ovládání lidí, k fungování, podle potřeb manipulantů. Nemluvím samozřejmě o snaze zabít sebe sama (v případě neexistence strachu ze smrti), ale o opačném extrému- o touze za každou cenu zůstat v těle. Jsou různé druhy umírání- mohu mít šanci uvědomit si, že prožívám cosi, co jsem ještě nikdy neprožil a na tom základě mi logická mysl vyhodí jeden jediný, možný výsledek (pokud mám dostatečný věk)..SMRT…..

Tento okamžik je rozhodující, protože následně se celá osobnost, která vládla duši skrze tělo a užívala si jeho slastí i strastí.. začne bortit. Cítí konec, ale ten konec se netýká všeho, jen toho, co jsme tady nabrali. Začne se bránit, protože nechce KONEC a pokud člověk celý život rostl  a žil pouze a jen s logikou- bez víry v pohádky, nadpřirozeno, tak potom má vědomí velký problém. Je možné se zaseknout, zaseknout se v okamžiku, bez prostoru a času… Tento stav lze nazvat peklem, jak se ho snažili obrazně lidem připodobnit. Je to stav duše, kdy člověk ještě nezapoměl, co prožil, ale už neví, jako která osoba z prožitého v tom figuruje. Proto člověk, který ubližoval, může prožívat bolest, strach, kterou působil své oběti na psychické úrovni jako svou vlastní. Po nekonečno.. Sekunda je jako věčnost v prostoru bez hranic, bez měřítek. Největší zmar na smrti je krok zpět člověka, který promeškal svůj život, neuspěl. Nevyvinul se, šel za špatnými myšlenkami, touhami, cíli. Ovšem třeba „trest“ pro někoho, kdo chyboval, nemusí být trestem podle našich pozemských představ. Takový člověk se může zrodit jako mentálně postižený, který celý život bude potřebovat lásku. Opakované chybování může vědomí otupit, otrávit, oslabit i v dalším zrození- podlehne strachu, nebo se zamotá do svých minulých prohřešků a místo okamžitého osvobození se od těla a okamžitého „vystřelení“ z těla a vnímání nekonečna prostoru, vnímání pohybu vpřed - se trápí ještě minulým životem. Vědomí sebe sama, ničeho navíc- má možnost dostat se dál, výše… potud, kam ho pustí jeho odvaha a podobně, jako v pozemském životě si vybírá. Barvy.. Podlehnu strachu, protože jsem v životě něco skrýval a vyberu si teplou barvu, hřejivou, klidnou… Půjdu dolů… Poletím beze strachu a vyberu si zářící jas, oslnivý, všeprostupující- protože nic neskrývám a nebojím se ukázat, jaký jsem a jsem na cestě k dokonalosti a lepšímu zrození. Hop a nebo trop.  

  Proto, myslím, se lidé bojí smrti.

                                                     

P.S.:   Ještě existují vazby na další osoby v životě a ty také, při zamýšlení se nad smrtí, mohou způsobit nechuť k danému směru přemýšlení. Ale jen do určité doby, při samotném procesu umírání již nehrají žádnou roli, díky odosobnění se v průběhu odchodu energie (vědomí) z těla.

 

Autor: Lukáš Rejnek | pátek 20.1.2012 15:00 | karma článku: 3,57 | přečteno: 116x
  • Další články autora

Lukáš Rejnek

Sobotka se diví

V debatě v TV také jeden zástupce ČSSD řekl, že personální zastoupení v zastupitelstvu Prahy ho ani tak moc nezajímá- hlavně chce poděkovat voličům, že dali hlas ČSSD.. Jinými slovy, po volbách do zastupitelstva a senátu, chtějí straničtí politici vytvořit zdání, že lidé volili strany...

24.10.2020 v 15:52 | Karma: 9,79 | Přečteno: 367x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Rejnek

Kongres ODS ? Zvítězí Nečas a lži...

Premiér Nečas nabídl smečce regionálních politiků jednoduchou cestu, která nikoho z nich nebude nic stát a nebude se muset nic změnit... Nečas obvinil, společně s další zmatenou ODSačkou Němcovou,poslance (prý rebelující), kteí jako jediní stojí proti zvyšování daní..

4.11.2012 v 11:18 | Karma: 4,65 | Přečteno: 141x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Rejnek

Je to možné?

Když se podívám na lidstvo, na lidi a porovnám nás s kýmkoliv na této planetě-- tak vybočujeme. Sami nevíme proč jsme se kdy vydali jiným směrem, než zbytek planety. Je možné, že naše objevy a vývoj celého lidstva je řízený?

10.10.2012 v 20:05 | Karma: 4,34 | Přečteno: 154x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Rejnek

Jak se dostat do Sýrie?

Američani už na to přišli... Stačí na to pár komand, která pár krát z různých míst zasypou Turecko granáty.. Připomíná to přepad Polska Německem, Ruskem, Slovenskem v r.1939..

8.10.2012 v 21:55 | Karma: 6,34 | Přečteno: 212x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Rejnek

Může mi někdo vysvětlit,

proč je na netu volně přístupný porno, násilí a vraždy....ale co je v čr totálně zakázané je svobodně se vyjádřit na chatu pod články na idnesu??????????

9.8.2012 v 17:02 | Karma: 5,23 | Přečteno: 232x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

  • Počet článků 417
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 989x
Člověk žijící v České republice, bohužel se zákazem zveřejňování článků na webu..

Seznam rubrik

Oblíbené blogy