Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

I když nejste  spisovatel,ani malíř a galerista .,číst zřejmě umíte.Tak si ústavu důkladně přečtěte a kupodivu zjistíte, že Jste se trochu mýlil.Jinak, ač Jste ,soudím příznivec KS, tak nejsem sám , který se domnívá , že tento nedokvašený, nedostudovaný šlchtický ubrblaný dědoušek, by měl už sklapnout a odejít na své prapodivně zděděné majetky a neotravovat naši společnost.Už bylo dost těch jeho omylů na př.Kosovo.

14 10
možnosti
VR

Číst umím a pokud Vy také, pak Vás odkazuji na starší komentáře. A co to má společného s Kosovem? Mimochodem, myslíte to Kosovo, kvůli kterému za vlády současného prezidenta byla bombardována Jugoslávie? (bombardování bylo od března  do června 1999, Zeman byl předsedou vlády od června 1998 do července 2002)

.

6 7
možnosti

A co je tohle?

Prezident pověřuje a odvolává vedoucí zastupitelských misí,

9 5
možnosti
BM

V konstitučních monarchiích panovník též pověřuije a odvolává......Avšak po schválení vlády, jinak by to byl absolutismus.U nás má prezident rovněž omezené pravomoce a jedná na návrh orgánů státní moci, tj. Parlamentu a vlády. Jinak by byl podpis premiéra na pověřovacích listinách pro srandu králíkům.

Současný pan prezident se domnívá,že když byl zvolen přímo, že má i více pravomocí, což jest omyl......

4 4
možnosti
MB

Omyl, prezident skutočne menuje veľvyslancov. Problém jeho klamania je v tom, že na to nepotrebuje MZ: Velvyslanec je vybírán obvykle z profesionálních diplomatů personální radou Ministerstva zahraničních věcí ČR. Doporučení rady je vodítkem pro ministra zahraničních věcí . Ve zdůvodněných případech bývá jmenována osobnost, která není profesním diplomatem. Ministr velvyslance navrhuje vládě, po jejím schválení je návrh předložen prezidentovi republiky, který velvyslance jmenuje.  Zdroj: http://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/organizacni_struktura/procedura_jmenovani_velvyslance.html

6 1
možnosti
VR

Konečně to někdo rozklíčoval - obávám se však, že tento proces nevyčte nikdo z ústavy, ale až  z dalších právních předpisů.

3 1
možnosti
JH

J66i42ř41í 96H26o84l24ý

23. 4. 2013 15:58

Jo jo pan prezident se plete nějak často.... Že by to bylo stářím?

5 11
možnosti
ŠT

Jenze narozdil od vas se tentokrat nespletl...cl. 63

13 2
možnosti
MJ

Pane autore, Vy jste popleta, že? Ale Váš úmysl byl naprosto zřejmý, osočit Zemana ze lži, což se Vám nepovedlo.Rv

10 7
možnosti
VR

Mým cílem není někoho osočit, ale poukázat na to, že většině společnosti lze namluvit cokoli - bohužel. Ano, přiznávám, že v tomto bodě jsem nebyl zcela důsledný při hledání. Jak už jsem psal v jiném komentáři: Hledal jsem "velvyslance", "jmenuje", zkoušel jsem i "zahraničí", ale mise mne nenapadla. Nicméně ani zde ústava "naprosto jasně" neříká, "že velvyslance jmenuje prezident s kontrasignací premiéra" přijímá, pověřuje, odvolává. A když už jsme u toho, kde v ústavě najdu, že to má podepsat premiér? To tam také jasně nevidím... Takže z mého pohledu jde o další lež pana prezidenta.

2 6
možnosti
JK

J77o30s36e11f 37K72r28u38m

23. 4. 2013 15:40

kouknu na idnes blogy a zase zajímavé věci. kouknu na článek 63 Ústavy ve světle tohoto blogu je to zajímavé čtení - a poměrně krátké. nevím, proč v sobě Karlovci drží tolik zaslepenosti, že autore a pane Marjanko

7 4
možnosti
BM

Jistě- "pověřuje a odvolává" .. Prezident jmenovaným velvyslancům po schválení dotyčného státu kam zastupitel směřuje předává pověřovací listiny podesané jím a premiérem.... To znamená, že s tím musím souhlasit i vláda....tudíž i zamini....

2 5
možnosti
JK

Ač nejsem velkým příznivcem pana prezidenta, obávám se, že v tomto bodě nelhal. Viz Článek 63, Odstavec 1), Písmeno e) a s tím související Odstavec 3) téhož článku Ústavy ČR. Pravdou je, že slovo "velvyslanec" se nevyskytuje, ale terminus technicus je "vedoucí zastupitelské mise".

9 0
možnosti
FB

Ne že bych se chtěl Zemana zastávat, ale Čl. 63 odst. 1e: "(prezident) pověřuje a odvolává vedoucí zastupitelských misí".

2 0
možnosti
PS

P72e12t45r 60S53o15u11č80e59k

23. 4. 2013 15:37

To jste si nabělhl, čl. 63 1 e.

Jenom je tam místo slova "velvyslanec" uvedeno "vedoucí zastupitelských misí".

4 0
možnosti
VR

Když už se chceme chytat za slovíčka, tak je v ústavě též další zádrhell. Zatímco předsedu vlády, soudce, členy bankovní rady, generály a.další prezident "jmenuje", tak ty vedoucí zastupitelských misí pouze "pověřuje"! 

Takový drobný, ale docela významný detail o kterém by se též dalo diskutovat.

1 0
možnosti
BM

Pan prezident si spletl Ústavu České republliky s Machiavelliho "Vladařem"......

3 8
možnosti
MJ

A Vy instituci s prostitucí.

5 2
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Hlavou analytik, duší spisovatel.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám