Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Darebáci si hrají s naším důchodovým systémem, jako by to byla hračka. Je nutno jim důtazně připomenout, kde nechal tesař díru !

1 0
možnosti
LH

Jak to asi ti komunisti dělali, že s tímto neměli problém?Vládli tady  40 let a s důchodama problém nebyl.Když to vezmu od počátku tak po dvaceti letech vládnutí (tj.1968) nic s důchodama nedělali a po dalších dvaceti letech (1989) také nebylo potřeba s důchodama hýbat.Jenže to bude asi tím, že oni podporovali mladé rodiny, aby se rodilo víc dětí a tudíž měl kdo na ty důchody vydělávat.

Tihle vládnou TEPRVE dvacet let ( a něco) a už mají se vším potíže.Nejsou peníze na důchody a zároveň prodlužují odchody do důchodu, což komunisti za 40 let prodlužovat nemuseli.

Tak kdopak asi neumí vládnout?

8 3
možnosti
PK

Byl to jiný svět - uzavřený, s pracovní povinností, žádné možnosti odklánění, centrálně řízený, i když ty důchody také nebyly extra velké. Je otázka zda ten systém je v podstatě udržitelný v dnešní globální ekonomice, kdy Čína už není za vysokými horami a Velkou zdí. Dětí se bohužel rodí málo i v katolických evropských baštách, jsou to i zdravotní vlivy. Ale zlepšit by se to dalo, i když pan Kural odpoví - stejně není pro ně práce.

5 1
možnosti
Foto

Velmi dobře věc popsala kolegyně Markéta Šichtařová - to, že se Sobotka prsí, že druhý pilíř ihned zruší bude mít v důsledku efekt takový, že nejméně dvacet let (jedna generace) nebude ochotna na jakoukoliv reformu (i výrazně kvalitnější) přistoupit, protože bude znejistěna zítřkem. Nestabilitou prostředí.

Navzdory tomu, že ten současný tvar druhého pilíře je diletantský a většinově nevýhodný.

1 3
možnosti