Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Účtenková loterie! Jak krásně to pro některé lidi zní!

Ale jako vše, co líbivě zní, to má i svůj háček. Nejen, že se musí ta účtenka zaregistrovat, ale za tu registraci se též musí zaplatit!!!

Takže je to něco podobného, jako když si ve stánku koupíte los. Ani se nedivím, že o takovouhle akci není na Slovensku příliš velký zájem.

0 0
možnosti

Kdyby se stamiliony z daní EU, byrokracii, 600 neziskovek starajících se o cikány,atd. stačily by bohatě jen nepřímé daně.!!!!

1 0
možnosti
Foto

Povím Vám historku. Před pár lety zastavila v Itálii finanční policie pekaře, který si domů přes ulici nesl rohlíky. Tázali se ho po účtence, ale ouha, on žádnou neměl, protože to prostě bylo jeho pekařství.

Ale, když si každý obchodník vezme, bez namarkování a odvedení příslušných daní, pro svoji osobní potřebu (DPH a následně i daně z příjmu), zboží alespoň za 100,- Kč, tak si spočtěte, jaký daňový únik to za rok dělá.

A to vůbec nehovořím o nejrůznějších prodejích za hotové a bez účtenky. To je obecně rozšířený nešvar a tvrdím, že kdyby se každý choval daňově zcela poctivě (ani já to nedělám), tak je současný státní rozpočet v přebytku.

0 1
možnosti

V drobném prodeji, což jsou položky od 2 do cca 300 Kč, mám měsíční tržbu cca 9000 kč. Hlavní tok peněz jde přes faktury a banku. To teda fakt udělám daňové úniky jak hrom. Můj názor je ten, že čím víc se peněz vyždímá z nás dole, tím víc bude na rozdávání nepotřebným a rozkradení. Registrační pokladna s fiskální pamětí něco stojí, taky její servis. A jak znám úřednictvo, přijmou na FÚ další úředníky, protože se "neúměrně zvýší agenda". Úředníky je nutné proškolit. To taky není zadarmo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Hlavou analytik, duší spisovatel.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám