Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R42a58d36i70m 86K48a11l72a47s

22. 2. 2021 12:45

Nic platit nebudete a blog můžete smazat:

„Soud si byl už při svém rozhodování vědom, že zrušení se neprojeví v tom, že by se otevřel maloobchod. Primárně šlo o výklad ústavních limitů vydávaných do budoucna. Je to tedy vzkaz do budoucna, nikoliv zpětně,“ uvedl Šimíček. Stejně odpověděl i na otázku odškodnění podnikatelů, že rozhodnutí platí od nynějška do budoucna, ne zpětně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ustavni-soud-oznami-jak-rozhodl-o-opatrenich-v-maloobchodu.A210222_083724_domaci_lre

1 0
možnosti
Foto

Pro pana Floriána, pana Biceru a pod.:

Pokud jde o nedávné rozhodnutí ÚS o volebním zákoně, nepovažuji ho za správné. Stejně, jako několik členů senátu ÚS. Neměl jsem v té době účet na tomto serveru, proto jsem to zde nekomentoval. Domnívám se, že ihned se mohly změnit je procenta pro koalice, letošní volby jinak měly jet ještě podle stávajících pravidel. Podobně rozhodl soud v Německu před pár lety Ale i když se mi konkrétně tento rozsudek - a za ty roky mnoho dalších - nelíbí, bylo naopak mnoho rozsudků ÚS, se kterými se mohu ztotožnit. Jako například ten dnešní.

Současné soudce jmenovali většinou ex-prezident Klaus a prezident Zemen. Pokud vám soudci nepřijdou jako kompetentní, napište těmto dvěma pánům své výhrady k jejich výběru. Obměna ÚS naštěstí není možná podle toho, jak je či není někdo z nás spokojený s jeho výrokem. To by nám tak ještě scházelo.

1 0
možnosti

pan Rychetský se i nekorektne politicky vyjadril nedávno k obsazeni premiérského křesla ... pan Rychetský je rovněž v různých funkcích příliš dlouho nato aby se nevytvořily vazby a zájmy natož z období které je poznamenáno mnoha politickými nestandardnímy kroky řekněme spojené s pokračující perestrojkou a to v tzv. demokratickych podmínkách. Nyni se nám řekněme tento kulturně nevyhnutelný společenský proces dostává do kontaktu řekněme se standardy demokratickych norem kam patří i právo a to včetně neméně důležité stránky a to je i samotné vnímání práva ve svobodné spolecnosti. A zde sa nám na toto nyni tzv. názory poněkud různí , vytvari se víry, objevuji různé poměrně zajímavé a to i kulturni ukázy ... napr. Landa jako nástupce Kryla (i když samozvany) na stejnem pódiu s VK. Hotová téměř až kulturni revoluce. ;-)

0 1
možnosti

Je ale otázkou jaké vůbec renomé má ustavni soud (pokud to tedy někde neví tak nějak od přírody vše zcela nejlépe) ... po zrušení volebniho zákona způsobem, obsahem a časem by toto mohlo být klidně i něco podobného a na minimálně stejně vysoké přírodní až živelné úrovni ... ?

0 0
možnosti
Foto

Další důvod, proč zcela obměnit Ústavní soud.

1 3
možnosti

.A změnit Ústavní soud tak aby byl podřízen Zemanovi a BABISOVI že?

2 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 14,66
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik