Jak souvisí homosexualita se sexem?

S pobavením (občas i lehkým zděšením) sleduji v diskusích a blozích, jak mnoha lidem při pohledu na slovo "homosexualita" začnou v hlavě blikat tři písmena z něj: S, E, X.

Jedné paní v diskusi prý na tom celém tématu vadí, že je v médiích "přesexováno". Brněnský zastupitel pan Ing. Paulczyňski pro změnu píše: "Můj problém je ten, že se svou sexualitou odlišnou od většinové lezou na veřejnost. Doma ať se klidně **dají do **dele. To je jejich věc." (omlouvám se panu inženýrovi, že ho necituji přesně - raději jsem doplnil hvězdičky)
Je vidět, že mnoho lidí si homosexuála představuje jako člověka, pro kterého zřejmě hraje sex v životě větší roli než je běžné. Dokonce zřejme abych splňoval definici homosexuála, tak "to" musím opravdu dělat...
 
Až se mě zítra budou kolegové v práci ptát, s kým jdu na squash, váhám, jestli přiznat, že s partnerem. Bojím se, abych nepřispěl k přesexování naší konverzace. Radši si něco vymyslím.
Tak mě napadlo - nestojí za spoustou nevraživosti a nepochopení v této oblasti obyčejný problém českého jazyka? Kdybychom mluvili anglicky, třeba bychom si ušetřili spoustu nervů. Slovo "homosexualita" by nás nedráždilo, stejně jako bychom nepanikařili kvůli přesexování nad položkou v dotazníku:
 
Sex: male / female
 

Autor: David Regner | pátek 13.3.2009 2:25 | karma článku: 16,49 | přečteno: 2672x
  • Další články autora

David Regner

Pravdoláskaři

4.3.2009 v 2:22 | Karma: 12,96

David Regner

Co je špatného na evropské vlajce?

19.2.2009 v 12:52 | Karma: 14,38