Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jaroslav Homolka

9. 6. 2008 22:30
Nerozumím, snad jednou

:-) pořád VÁM - promiňte - NEROZUMÍM, ale argumentujete rozumně. Jen není potřeba tak silné protiklady - pedofil a gay, jde o to aby děti měly domov, bezpečí a možnost se rozvíjet

0 0
možnosti
M

majika

12. 5. 2008 15:26
souhlas

Výborně! Konečně někdo kdo vidí realisticky! :) Bohužel je tu stále spousta "protihomo" založených lidí, kteří budou vychovávat svoje děti v tomhle duchu..(viz. příspěvek od ehqmastera o chování dětí k ostatním dětem). Je jen na těch dětech, aby časem poznaly, že je přece naprosto jedno, jestli holka chodí s klukem nebo s holkou (a kluk s klukem nebo holkou samozřejmě) a prosadily si svůj názor i přes případný odpor rodičů..časem se třeba ten odpor zmenší. Mluvím z vlastní zkušenosti, taky jsem až časem pochopila, že to vůbec není "divný" a ač je moje orientace zaměřená na modrooké světlovlasé jedince mužského pohlaví, podporuju gaye a lesbičky jak se jen dá..

Rozhodně považuju za lepší vyrůstat se dvěma tatínky (nebo dvěma maminkami) než se spoustou "tet", protože i když (nebo právě proto) je těch "tet" hodně, nedokážou každé dítě milovat tolik jako vlastní (adoptivní jsou v podstatě taky vlastní) rodiče (tatínkové, maminky, maminka a tatínek). Zavírání do sklepa už je jiná kapitola..

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

12. 5. 2008 6:28
Možná mluvím z cesty

Ale nějak se mi stále vrací pocit, že v současné době ještě nejsme připraveni na klasickou adobci dítěte z ústavu/"děcáku" klasickým homosexuálním párem (ať už jsou to taťkové nebo mamky)

Děti mezi sebou dokážou být neuvěřitelně....(mám to nazvat) kruté? Úpřimné? A to může ublížit. Všude slyšíme že děti dokážou vytěsnit ze své "party", skupiny nebo kolektivu jiné dítě jenom protože nemá dost cool boty - co by se vlastně dělo kdyby nemělo správnou (cool, in....) klasickou rodinu, ale něco divného. A nenalhávejme že jim to jejich hodní heterorodiče citlivě vysvětlí - to nemusí být a nebývá pravda.

Pokud si takhle chci pořídit (sorry za to slovo) dítě - chci ho jako své dítě vychovávat, milovat a ulehčovat mu cestu životem. Obávám se že ještě několik pětiletek (ne-li desetiletí) bude takovýto krok spýš hendykepem a ztížením situace. Pro to dítě, které si přece nezaslouží aby se mu ostatní děti smály nebo hůř.... že má dva tatiínky nebo dvě mamky - nebo hůř.

0 0
možnosti
PS

xlb2

13. 5. 2008 7:38
Re: Možná mluvím z cesty

narozdil od dospelych tohle deti neresi... ty resi prave ty cool boty, mobil, PC, znackovy hadry...

0 0
možnosti
DR

Reg

11. 5. 2008 23:48
reakce na reakce

Díky za dosavadní reakce. Chtěl bych zdůraznit, že není sporu o to, že homosexuálové můžou vychovat dítě dobře a že to je pro dítě lepší než být v děcáku. Nemluvě o obávách, že se na něj "přenese" homosexualita. Šlo mi o něco jiného - jestli dítě přece jen nemá právo na to, aby mu společnost našla rodiče, kteří budou reprezentovat obě poloviny lidstva. A to nikoliv proto, že by mu snad bez té jedné poloviny hrozila nějaká špatná výchova nebo psychické problémy, ale prostě proto, že ostatní děti to tak mají a zkrátka z jakýchkoliv důvodů se může cítit o něco ochuzeno, až pak nabere rozum a začne se ptát, PROČ. Budou-li adopce povoleny a opravdu v praxi realizovány, bude pak tuto otázku řešit každý gay...

0 0
možnosti
L

Lilith+

11. 5. 2008 22:16
Jsem jednoznačně pro adopce

Jak již v diskuzi zaznělo, nic není pro dítě horší než ústavní výchova.

Homosexuálové již děti vychovávají (kupř. z předešlého hetero-vztahu...) a ačkoli jsou jistě pod "drobnohledem", nebyly zaznamenány nějaké problémy...

Správně uvádíte příklad ze širší rodiny, dalším může být třeba soužití matek-lesbiček, kde by umožnění adopce zvýšilo právní jistotu rodiny (kupř. v případě úmrtí jedné z nich by "její" dítě automaticky zůstalo v rodině, na kterou je zvyklé a má k jejím členům vazby).

0 0
možnosti

Anavi

11. 5. 2008 21:31
Kde bude dětem lépe?

Kdysi jsem na toto téma diskutovala ve skupině složené ze samých heterosexuálů. Většina byla proti adopci dětí homosexuály než jsem položila otázku: Bude dětem lépe v dětském domově nebo u homosexuálních rodičů? Najednou nikdo proti těmto adopcím nebyl.

Neptejme se co bude lepší pro dospělé, ale co bude lepší pro děti!

0 0
možnosti
B

bioradek

11. 5. 2008 21:19
Pěkné

Hele, ona na Idnesu může existovat diskuse, kde se lidi navzájem respektují a poslouchají? Jen tak dálR^

Jako další gay se zkusím vyjádřit takhle: děcák je asi to nejhorší, co může dítě potkat. Tedy kromě některých biologických rodičů, kteří jsou kvalifikováni k výchově dětí automaticky. U jakýchkoliv adopcí je riziko snad menší díky psychotestům atd. Připojuji se k opatrným příznivcům. Hezký den:-)

0 0
možnosti
PP

Zla Lopata

11. 5. 2008 20:24
Uvaha

Prverade je treba vsem pripomenout ze homosexualita je dana ve smyslu, ze clovek bud narodi jako homosexual ci heterosexual. Nasledna vychova ci prostredi na to nema vliv. Tohle dost lidi stale nechce pochopit. Z tohoto totiz plyne ze homorodina nemuze mit nejaky "homovliv" na sverene dite.

Ja bych z vyse uvedeno duvodu homosexualnim parum dite sveril, protoze vychovatelka v detskym domove mu nemuze poskytnout tak kvalitni peci jako tato homorodina (jak by mohla, kdyz se stara o spoustu deti?)

Pozn: Je jedno jeslti to nazveme rodina ci nikoli, ale myslim ze je na case si priznat ze tradicni usporadani "rodina - zaklad statu" prestava pomalu vyhovovat soucasne situaci. Myslim ze lepsi nez proti tomu bojovat (jak se snazi napr. lidovci) je se tomuto trendu prizpusobit a psat napr. zakony tak, budou dostatecne fungovat i bez rodinneho usporadani..  

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

11. 5. 2008 19:59
počty tatínů a maminek

Souhlasím s předřečníkem - který konstatuje, že v mnoha případech (a teď nemyslím rakouské a jiné úchyly, věznící své příbuzné ve sklepeních) by byli lepší dva tatínkové nebo dvě maminky lepší variantou než heterorodina (to je ale vošklivej výraz).

Nicméně ROZHODNĚ souhlasím s autorem tohoto přízpěvku! Tuhle věc jsem si sám se sebou ujasnil kdysi dávno - kdy se mi o registrovaném partnerství ani nesnilo, s mým dlouholetým přítelem jsme v tom také zajedno a "kupodivu" stejně tak i naši přátelé - slovo rodina, a teď si trochu zahraju na etymologa - mi přijde velmi příbuzné se slovem RODIT. To dva tatínkové nezvládnou a dvě maminky taky ne (leda by jim někdo "kapku" pomohl).

Rozhodně však v případě, jaký byl popsán (zemřou rodiče a možní pěstouni z blízké rodiny jsou homosexuální pár) bych neviděl žádný problém ve svěření tohoto dítěte (už tak stresovaného) do známého prostředí k příbuznému namísto ústavu.

Stejně jsem sám zvědavý jak tahle diskuze dopadne.

0 0
možnosti
PF

Pasingr Fr.

11. 5. 2008 19:28
.

Moje sexuální orientace sice směřuje k zelenookým blondýnkám, ale dovolím si k Vašemu článku něco poznamenat.

Pro dítě je určitě lepší mít dva tatínky než tatínka pedofila nebo sadistu případně maminku, která ho týrá ve sklepě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2822x
Člověk, kterého baví žít.

Seznam rubrik