Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

19. 2. 2009 23:41
V roce 1989

bojovali proti socialismu OFčáci spolu se stádem OFcí. Ovčáci bojovali, aby si nakradli. Ovce bojovaly, aby se nechaly okrást.

0 0
možnosti
DR

Reg

20. 2. 2009 0:58
Re: V roce 1989

No jo, taky mám jednoho mrzutého souseda, co nadělám. :)

0 0
možnosti
RA

Ajvn75

19. 2. 2009 16:29
problem je generacni

Na Vas je velmi patrne, ze patrite k nove mlade generaci, ktera se uz neumi do te zdrave miry ztotoznit s pojmem vlastenectvi (ve spojeni s Cechami, Ceskou republikou, chcete-li Ceskoslovenskem). Sam jsem vekem na rozmezi tehle dvou generaci a dobre vnimam, jak patrny je ten posun u dnesni mladeze, mladych lidi. To odtrzeni od vlastni narodni historie a dedictvi je prilis patrne, mozna pod vlivem globalizace, mozna diky internetu, ktery nezna hranic, mozna diky dnesni svobode vycestovat, kam se nam temer zachce. Proto Vase generace je tolik naklonena myslenkam a symbolum EU, zatimco ta starsi si v sobe stale uchovava posledni zbytky cesstvi, vcetne ucty k narodnim symbolum, tradicim a vcetne obav o budoucnost a setrvani na kulturne-politicke mape sveta. Pausalizace neni nejlepsi forma, priznavam, ale pokud bych mel najit nejaky "zprumerovany" predel, jde o generaci deti, ktere jiz nechodily na druhy stupen zakladni skoly za totality, ale po "listopadu". ...

0 0
možnosti
RA

Ajvn75

19. 2. 2009 16:31
Re: problem je generacni

... A i kdyz nejsem o tolik star vic, nez Vy, je mi z tehle a nove nastupujicich generaci trochu teskno. Na jednu stranu Vam preju, ze jste jiz nezazili predeslou nesvobodu, na druhou stranu mi je lito, kdyz vidim, kam se s "Vasi" (myslim tim generacne Vasi) bezstarostnosti ubira ceske vlastenectvi. Sel byste bojovat za EU, .. hezke. Sel byste bojovat i za Ceskou republiku?

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

19. 2. 2009 14:01
Okupační vlajka?

Je to jednoduché, tato vlajka Česka je naše již 90 let a volně navazuje na původní českou vlajku. Sice už nemá nic společného s moravskou (červeno/žlutá) nebo slezskou (černo/žlutá), ale to nevadí. Rozdíly jsou mezi námi minimální a není problém se ztotožněním se. Vlajka EU je naopak cizí, navíc graficky velmi odpudivá. V určitých formách se dá říct, že může být symbolem okupace. To v případech, kdy rozhodnutí bruselských moučných červů mají pro nás likvidační charakter, nebo odporují místním zvyklostem. A pokud někdo se ji snaží vyvýšit nad národní, se zlou se potáže.

0 0
možnosti
DR

Reg

19. 2. 2009 14:15
Re: Okupační vlajka?

To je pochopitelně věc vkusu a názoru. Jak vidíte, jsou lidi (třeba já), kterým se vlajka EU líbí a kteří dokážou odlišovat ideály evropské integrace, se kterými tato vlajka vznikla, od současné reality, kterou můžeme a musíme měnit. Pokud někdo nesouhlasí s evropskou integrací jako takovou, nemůžu mu mít za zlé, že nemá rád vlajku EU. To ovšem není případ našeho prezidenta. Ten s členstvím v EU souhlasí a přitom je z něj mrzutý. Je to jako setrvávat v nevyhovujícím partnerském vztahu (protože nemám odvahu rozvést se, utéct, ...), prohlašovat to za jedinou alternativu a být z toho přitom trvale otrávený. U pasivního nesebevědomého jedince se to snese. Ale u prezidenta republiky?

0 0
možnosti
MB

MacX

19. 2. 2009 13:45
Dobrý postřeh

Myslím, že jste na to kápl. Pod slupkou zdánlivě racionálních argumentů se skrývá docela obyčejná averze. A nějaké důvody pro ni se už vždycky vymyslí. Ale to není VK sám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2822x
Člověk, kterého baví žít.

Seznam rubrik