Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Honza73

26. 4. 2009 14:33
No a?

Hmmm, tak kádrování by Vám celkem šlo, soudružko náměstkyně. Co na tom, že takovej Mertlík toho o ekonomice a měnové a fiskální politice ví víc, než celá ODS dohromady a že za ním stojí výsledky jeho práce? Vláda důvěryhodných diletantů by nás rozhodně nevytrhla, i když po odcházející skvadře, která kromě diletantismu nabízela i důvěryhodnost hodnou Čunkovy obhajoby, bude téměř nevyhnutelně výrazně lepší jakákoli jiná vláda.

0 0
možnosti
M

manawatu

9. 4. 2009 12:47
....dejte šaškům rolničky ....

;-D   konečně,... osobně sem odborník na zeměkouli a blízké okolí,takže bych měl bejt ten přeceda vlády  [>-]VEU proč mne nigdo nemenuje he ?

0 0
možnosti
A

A.AsalBerija

3. 4. 2009 17:42
Vlada odborniku...

vladu by mel jmenovat hrabe kinsky, ale kdyz nas tak neocekavane opustil (a je nenahraditelny jako vsichni ti,co nas kdy opustili nebo jednou opusti) tak snad vratny rosenkranz z utulku pro toulave kocky.cesti obcane jsou (krome predvolebniho obdobi) tlupou neschopnych zvanilu o zvetraleho piva, kteri nejsou schopni posoudit, kdyz jdou spat, zda ulehnout na pravy ci levy bok. tem nemuzeme dovolit, aby do neceho strkali zavsiveny cenich...jejich dejinne poslani skoncilo, kdyz pomohli na semika moralnim deviantum jako benda a pol...

0 0
možnosti
N

Niky79

3. 4. 2009 9:44
Autorka

zjevne nepochopila, ze vlada, o ktere se ted jedna, povede CR pouze do pristych mimoradnych voleb, tj. do zari, takze nevidim duvod, proc by mela byt seriozni?

0 0
možnosti

vodní želva

3. 4. 2009 10:56
Re: Autorka

já ani nevím, jak na takovýto příspěvek reagovat. Nechápu člověka, který tvrdí, že vláda může být neseriózní, a že mu to je jedno.   

0 0
možnosti
D

Domingo

3. 4. 2009 9:10
Pis(álkové)

jak tu čtu ty příspěvky, ani se nedivím, že máme vládu takovou jakou máme. Pánové (popř.dámy) kritizovat umí každý, ale něco udělat, to už je problém. Neznám paní Reedovou osobně, ale některé komentáře nemají s blogem nic společného. Každopádně souhlasím s tím, že vládá odborníků tu nikdy nebyla a nebude. Už tu byla vláda hospodských, buranů a jiných podobných individuí, ale ne odborníků !!!;-€

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

3. 4. 2009 8:37
Paní Reedová evidentně nepochopila,

že je zcela druhořadé, jak se vláda, která zemi povede jen do předčasných voleb, bude nazývat. Je přece úplně jedno, jestli se jí bude říkat vláda odborníků, úřednická vláda či letní vláda ...

0 0
možnosti

studánka

3. 4. 2009 8:34
Čí důvěra

Je otázkou o jaké a čí důvěře se zde hovoří. V demokratickém státě má mít vláda důvěru občanů. Při současném volebním systému v ČR však toto je prakticky nemožné. Do funkcí zastupitelů (poslanců) nejsou voleny osoby přímo, nýbrž politické strany. Každá z nich však má sama o sobě důvěru minimální, tedy nikoliv většinovou - demokratickou. Ani žádná dosavadní koalice neměla důvěru většinovou. Dají-li tedy poslanci důvěru nějaké vládě, je to vždy důvěra menšinová (nedemokratická), poněvadž sami poslanci většinovou důvěru nemají.

0 0
možnosti

vodní želva

3. 4. 2009 10:51
Re: Čí důvěra

tak tohle je hrozný omyl. U nás funguje systém zastupitelské demokraci a když se ohlédnu do historie, tak fungoval za Rakouska-Uherska, fungoval od roku 1918 a s výjimkou let 1939-1945 a 1948-1989, funguje dodnes. Že si s tím politici nevědí rady a nejsou schopni se dohodnout, to je jejich věc a pro nás zamyšlení, jestli bychom neměli dát šanci jiným. Mezi řádky čtu, že byste si přál (a) většinový systém. Je to názor, ale já jsem silně proti, protože u nás politické strany nejsou úplně vyprofilované a voliči daleko více než např. v USA nebo Velké Britínii mění svůj názor. Klasický příklad většinového systému jsou volby do Senátu. A teď si představte, že by se takto volilo do poslanecké sněmovny. Odhaduji, že kdyby se konaly volby do PS loni na podzim a ČSSD vyrazila s poplatky u lékaře a ODS měla za sebou skandálky, které měla, tak by jsme měli zhruba 190 poslanců z ČSSD a 10 z ODS (Praha).  A toho se dočkat nechci.

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

3. 4. 2009 5:18
hm

Nestojim o vladu duveryhodnou, ani o vladu tzv. odborniku. Stojim o vladu, ktera bude prosazovat svobody a bojovat proti socialismu ve vsech podobach.

0 0
možnosti
JW

Johnnie Walker

3. 4. 2009 5:09
MARKÉTO, MŮJ NÁZOR JE TEN,...

....že bych s tebou dal kafe! ;-) Ale to neznamená, že ve všem souhlasím! :-P

0 0
možnosti
C

cojanato

3. 4. 2009 0:06
Takový miš-maš a končí to hádankou?

:-/Pár jmen, několik faktů, téma neucelené a  bez náboje. Všeobecně byste mohla mít pravdu, ale nějaký návrh řešení nebo postupu je kde? Nikde.Rv

Paní náměstkyně, jste dle fotky docela pěkná ženská, ale proč nám dáváte tu zapeklitou hádanku? To má být řešení?:-(

0 0
možnosti
J

jeliman

3. 4. 2009 8:12
Re: Takový miš-maš a končí to hádankou?

Ano, ano, kritizovat dokáže kde kdo a kde co, koneckonců o tom svědčí i tato diskuze. Zkuste ale vybrat alespoň 5 důvěryhodných, akceptovatelných lidí, schopných vyvést tuto zemi z marasmu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4342x
Už nejsem členkou Rady hl. m. Prahy s působností pro oblast evropských fondů, zahraniční politiky a protikorupčních opatření. 15. prosince 2009 jsem rezignovala, protože kolegové nepřijali strategii proti korupci, kterou jsem vypracovala. Ve volbách v roce 2010 do pražského zastupitelstva chci na kandidátce politické strany Věci veřejné nabídnout Pražanům svou vizi, jak by měla Praha fungovat!
www.reedova.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy