Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Emannn

8. 10. 2009 9:35
"zvolená vláda"

jen tak detail: vláda se nevolí, takže mluvit o vládě "zvolené" je zcela nonsens.

vláda je jmenovaná (presidentem) a musí získat důvěru parlamentu. všechno ostatní jsou poetické či žurnalistické či politologické (=žvanivé) přívlastky.

0 0
možnosti
JF

voška

8. 10. 2009 8:52
Je pro nás existenční záležitostí, aby byly zrušeny

všechny politické spolky, nebo alespoň zrušen jejich přístup ke státním funkcím. Jde z 99% o lidi nemorální, zkažené touhou po moci, nerespektující význam slova politik jako sluha občanů. Jde většinou o přeběhlíky od svých profesí, neschopných uživit se poctivou prací ve svém oboru. Lze pozorovat budování kultů svých předsedů, kterým je moře po kolena, likvidujících své stranické oponenty, nesnášejících jiné názory, zkorumpovaných mocí a touhou po nemožném. Z chování Topolánků, Paroubků, Bursíků a dalších je patrné, že svoje excesy považují v nejvyšších státních funkcích za svoji soukromou záležitost. Jejich ostudné útěky od rodin, tolerované svými spolustraníky z obavy o odebrání židlí, svědčí o jistém stupni degenerace. 

Musíme se obejít bez této kategorie příživníků, jejichž jediným cílem je ovládat a zajišťovat se. Odborníci jsou jediným řešením. Jinak neskončíme na Balkáně, ale někde v Africe. I tak už k tomu máme blízko.    

0 0
možnosti
M

Malcanek

8. 10. 2009 21:10
Re: Je pro nás existenční záležitostí, aby byly zrušeny

Na co je asi Voška odborníkem/nicí? To vypadá na nějaké potlačené touhy a ambice.

 A jak dál? Odborníka musí někdo jmenovat/zvolit. Začne se z něj postupně stávat politik a kruh se uzavře. Co bylo dříve slepička nebo vajíčko? Myslím, že se tomu říká kauzalita. Voško, je to blábol.

0 0
možnosti
LD

stovik

8. 10. 2009 8:00
Děkuji Vám.....

ale stejně, potřebujeme vůbec politické vlády.....R^!! a nenecháme si tam raději odborníky bez politické pří - slušnosti?!?

0 0
možnosti
M

Malcanek

7. 10. 2009 20:42
Škoda že v té politice končíte, Markéto!

Geniální myšlenka. Více takových. Škoda, že se vaše strana odebrala do věčných lovišť a přežívá již jen v zombie formě. Říkal sem si, když se vyhlásilo vaše spojení s Věcmi Veřejnými, jak vy, jako Johanka z Arku protikorupce, budete snášet pana Bártu a způsob, jak jsou VV financovány. To už se také nedozvím. Nicméně mám námět, vzhledem k panu ministrovi Slamečkovi. Což takhle  vládu nazvat "růžovou"?

0 0
možnosti
SH

Babul

7. 10. 2009 17:41
Nic nemám

proti ministrovi dopravy Slamečkovi, je to Slovák ani repa, ale dovedete si aspoň trochu představit, že by ve slovenské vládě byl Čech a který by mluvil jenom česky?? Myslím,že by to bylo na státní převrat na Slovači.

0 0
možnosti
PH

NERATHRATHA

7. 10. 2009 17:46
Re: Nic nemám

Pánka Slotu by šlak trefil , naozaj i Vladko by zúril !;-D

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

7. 10. 2009 16:57
Paní Reedová

Víte určitě velmi dobře, že "nezávislá a úřednická" vláda by byla v podstatě diktatura, protože by byla mimo kontrolu parlamentu. A to si určitě nepřejete, já tedy ne.

0 0
možnosti

lubossula

7. 10. 2009 14:19
ja jsem

s touto vladou velmi spokojen. V osobe pana Fischera mame konecne nekonfliktniho pracoviteho a hlavne slusneho premiera, coz je v ostrem kontrastu s temi predeslymi tzv. politickymi.

0 0
možnosti
H

hanick

7. 10. 2009 14:07
Vcelku bych i souhlasil

nu a k tomu federativnímu nebo možná někdy spolkovému sousedskému uspořádání někdy zpět dojdeme. Nezávisle, zda to začíná Československou superstar. Zjistí se, že se třeba budeme mnohem více potřebovat, až globalizace přitlačí. Možná se opráší i Visegrad. Kéž by - když už jsme tenkrát velké Rakouskouhersko neuhlídali. Moc by se nám dnes hodilo.R^

0 0
možnosti