Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jaruca

12. 11. 2008 4:18
živily rodinu i dříve

neplatilo to ani v roce 1985, samoživitelky byly i tehdy a bez alimentů, soudy byly k otcům velmi shovívané a jsou dodnes, i když nějaká opatření jsou, ale to nestačí

0 0
možnosti
J

jaruca

12. 11. 2008 4:48
Re: živily rodinu i dříve

navíc k tomu ještě pořád nedozrál současný muž, aby unesl, že jeho nebo vůbec jakákoli žena vydělala stejně, nedej bože víc, výjimky pochopitelně jsou a naštěstí jich snad už bude přibývat, R^, přece je úplně jedno, kolik kdo přinese do rozpočtu, je to snad pro oba a jejich děti, tak o co jde ? ženský to snad ani tolik neřeší

0 0
možnosti
KM

kleo

17. 10. 2008 10:12
s autorkou vesměs souhlasím,

ale mám poznámku k panu Radkovi 0075, bývalému řediteli nevím čeho: kdyby byly "vaše" prodavačky pořádně zaplacené a nedřely se za pakatel, to byste koukal na tu pracovní morálku a na zdvořilost....! Nechápu co řešíte? Zrovna vy, který by měl /jakožto bývalý říďa/ mít o platech prodavaček přehled.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

17. 10. 2008 11:03
Re: s autorkou vesměs souhlasím,

jeden můj známý měl obchod. spočítal si, že mu prodavačky ukradnou asi 20 % svého platu. přidal jim tedy, aby nekradly, ale zanedlouho zjistil, že kradou stejně. tak jim ty platy zase snížil.

0 0
možnosti
D

důchodce

14. 10. 2008 13:26
jinými slovy

patrně toužíte po dorovnání platu na úroveň kolegů náměstků, že? A já jsem se naivně domníval, že nějakých pět tisíc je pod Vaši rozlišovací schopnost. Či že by to bylo vlivem blížících se voleb? Ať tak či tak, protože máme tuhletu rovnoprávnost, měl by každý chlap, při výplatě své ženy spustit stejné litanie o neschopnosti, lenosti, blbosti a podobně. Naprosto stejně hloupých řečí, které doma musí vyslechnout většina mužů, nemající zrovna primátorský, či náměstkovský plat.

0 0
možnosti

angazovany.obcan

15. 10. 2008 16:02
Re: jinými slovy

Náměstek a náměstkyně budou mít stejný plat, ne? Ostatně autorka hovoří o soukromé sféře, kde je rozdil v odměňování mužů a žen markantní. Ale po pravdě, na argumentech předřečníků něco je...

0 0
možnosti
RK

Radek0075

13. 10. 2008 22:54
Vážená paní,

měl jsem tu "čest" v jednom nejmenovaném SM v Praze dělat ředitele.  To se nedá popsat, to se musí zažít. Je lepší mít pod sebou 50 chlapů, než 5 ženskejch. Jak začít. Víc než práce je zajímal intimní vztah a účes kolegyň. Před Vánocema většině z nich záhadně a nečekaně onemocnělo dítě. Některé prodavačky systematicky střídaly migrénu s paragrafem, takže ač jsem je měl v papírech, osobně jsem je neznal. Nejhorší situace byla nejen v průběhu předvánočního domácího smejčení, ale i o jarních a letních prázdninách. To se hádaly jak kvočny o ty nejlepší termíny na dovolenou, která víc miluje své děti. Do doby než jsem tam pracoval jsem netušil, jak se ženy dokáží nepříjemně tvářit, pochopitelně na zákazníky (nebo spíš zákaznice) a jak o nich pak dokázaly hodiny mluvit. Věty stylu "ta blbá kráva přinesla pytlík drobnejch a myslela si že to snad budu počítat" byly více než časté.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

13. 10. 2008 22:56
Re: Vážená paní,

Připadal jsem si jak otrokář, jelikož jsem chtěl, aby zákazníky slušně

pozdravily, o peníze požádaly, poděkovaly za nákup a rozloučily se,

popřály krásný den. Huba by jim snad neupadla.

0 0
možnosti
W

Wendolene

13. 10. 2008 22:42
Dobre tedy, zeny budou vydelavat stejne ci vice nez muzi

Kdyz uz jsme u toho, proc nezrusit materskou? Nac omezovat zeny materstvim? At jdou do prace tyden po porodu, o deti se mohou starat manzele ci zavedme materske centra na kazdem rohu. Zeny budou vydelavat penize a zivit rodinu. Budou spokojene?

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

13. 10. 2008 22:26
práce je zboží jako každé jiné

pokud je kupec za některé zboží ochoten platit víc, i když je k mání levnější, bude to asi tím, že to dražší je kvalitnější. pokud někdo své zboží prodává levněji než jiný, je to asi tím, že za víc nestojí (kdyby mu za ně někdo nabízel víc, prodal by jistě rád dráž). pokud je ženská (nebo jiná) pracovní síla levnější, asi za víc nestojí (cena zboží je dána tím, kolik je za ně někdo ochoten zaplatit). proč je ženská pracovní síla méně kvalitní, již vysvětlil kolega přede mnou.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 10. 2008 21:57
Hele, dámy

podnikejte, zaměstnávejte třeby zase jenom ženy a dejte jim třeba dvojnásobné platy. Ve veřejné sféře máte platy stejné a žen je ve státní službě většina /nejde o diskriminaci mužů, neměly by se zavést nějaké kvóty?/. V soukromých firmách to nechte na majitelkách /majitelích/.

0 0
možnosti
AH

nyny.

14. 10. 2008 15:33
Re: Hele, dámy

nějak jste pozapoměl, že tarifní platy mají kouzelnou složku osobní hodnocení, která  může být do 40% v odůvodněných případech až 100% tarifních složek. A to je přesně ta vata, kterou se ta nerovnost tvoří. Speciálně já jsem na několika pracovištích zažila toto pravidlo, ženská cca 40% většina mužů 100% na výjimku od ředitele.Z toho polovina těch žen na vedoucích pozicích byly tahouny všeho a opravovaly nesmysly vytvořené druhými, respektive následky , na něž předem upozorňovaly, že nastanou.To jen tak na okraj. Celospolečensky si to netroufám odhadnout, ale ze zkušenosti tomu tak je.

0 0
možnosti
DH

falonso

13. 10. 2008 20:15
To je doba...

To je ale hloupá doba...Ženská je na světě od toho,aby vychovávala děti a udržovala útulnost a teplo domova.Chlap má přijít utahanej z práce a rodinu financovat.Jsou to po mnoha století osvědčené praktiky,tak nechápu,proč mají neustále nějaké feministky tendenci něco takového měnit...Taky by to mohlo dopadnout tak,že by po nás mohli chtít,aby jsme my chlapi rodili...

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

13. 10. 2008 20:39
Re: To je doba...

R^R^R^ Nazor ktery sice neni v mode ale je spravny.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

13. 10. 2008 18:59
Co to je za informaci?

"... Třeba v pražských obchodech mají muži v průměru o

pět tisíc korun více než prodavačky..." - tato "informace" vlastně naříká vůbec nic. Je to průměr celkových (hrubých) platů? Je to průměr na "stejných pozicích"? Jaké je množství přesčasů? Jaký je poměr osobních ohodnocení? Jaký je poměr absencí (byť omluvených)?

Jak může někdo z něčeho takového vyvozovat jaékoliv závěry? Vážně nevím, jestli je to víc hloupost nebo nestydatost.

0 0
možnosti
ZW

cassul

13. 10. 2008 16:42
Je mi líto - není to totéž.

Podívejte se na to z hlediska zaměstnavatele - potřebuji člověka, který bude ochoten bez předchozího upozornění zůstat v práci přesčas, je ochoten se sebrat, stavit se domů pro náhradní prádlo a odjet na týdenní služební cestu, potřebuji člověka, který má perspektivu, že u mě vydrží mnoho let a proto můžu investovat do jeho vzdělávání. To všechno jsou věci, které u ženy jsou méně samozřejmé, než u muže. Žena s dětmi logicky musí občas zůstat s nemocnými dětmi, hůře reaguje na nepravidelnou pracovní domu, musí si shánět hlídání, vyzvedávání dětí ze školky a podobně. Bude chtít volno o školních prázdninách a podobně. Já vím, že tohle už dnes často na sebe bere manžel, ale v praxi to je pořád ve většině případů starost žen. U svobodných a bezdětných žen je zase bezprostřední riziko, že se vdají a dosavadní investice do jejich vzdělání a zaškolení přijdou pravděpodobně vniveč.

Z takových důvodů je o ženy menší zájem a jsou méně placené - v průměru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4342x
Už nejsem členkou Rady hl. m. Prahy s působností pro oblast evropských fondů, zahraniční politiky a protikorupčních opatření. 15. prosince 2009 jsem rezignovala, protože kolegové nepřijali strategii proti korupci, kterou jsem vypracovala. Ve volbách v roce 2010 do pražského zastupitelstva chci na kandidátce politické strany Věci veřejné nabídnout Pražanům svou vizi, jak by měla Praha fungovat!
www.reedova.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy