Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ladino

27. 11. 2007 13:18
Já jsem pro

Turecko budeme zatracene potrebovat, pokud nechceme byt v energetickem podruci Ruska. Je jasne, ze ted to nejde,ale urcite zahajit vyjednavani a podporovat jejich demokracii. Navic se hodi mit v parte nekoho,kdo rozumi tem odvedle.

0 0
možnosti

důchodce

22. 11. 2007 22:03
domnívám se

že příjímat do EU zem s natolik jinou kuturou, nepřinese mnoho, spíše nic pozitivního.  Turecko není jen Istambul a nepatrná část na evropské straně Bosporu. Především jde o obrovské množtví chudých, zaostalých lidí z východní, asijské části země. Že by nastala velká migrace této chudiny se středověkým pohledem na svět je zřejmé. Krevní msta, "čest" rodiny. V neposlední řadě veliký nárůst sociálních výdajů, kriminality atd. Rozhodně tedy ne v dohledné době, spíše za několik dalších generací.

0 0
možnosti

Pepan A2

23. 11. 2007 3:04
Re: domnívám se

BINGOR^

0 0
možnosti

sla

22. 11. 2007 20:27
To se to rozdava z ciziho

Tyhle keci o vytvoreni Kurdistanu miluju. Pokud nechcete byt za pokrytce, tak bych od vas musel slyset i stjne hlasite zadosti o vytvoreni Palestiny na dnesnim uzemi Izraele

0 0
možnosti

ddnes

22. 11. 2007 16:28
reakce

je to nesmysl,aby země která je od základu naprosto jiná než je v evropě obvyklé navíc zeměpisně velká část do evropy nepatří!Ale na druhou stranu rozumím tomu,že topolánek podporuje vstup turecka do unie právě kvůli destabilizaci uvnitř,ale ve své neschopnosti nebo aroganci si neuvědomuje s čím vlastně zachází! 

0 0
možnosti

Jarda

22. 11. 2007 16:14
Jsem pro vstup Turecka do EU.

Ale jedině za podmínky, že umožní vznik samostatného Kurdistánu i z části svého území.

0 0
možnosti

v neckar

22. 11. 2007 15:52
Vážená dámo, zapoměla ste na to nejduležitější.

 

Nemá cenu mluvit o vstupu Turecka do EU  pokud se nevyřeší kurdská otázka a nevznikne samostatný Kurdistán na  území  dnes patřící Turecku, Iránu, Iráku a z menší části Syrii a Arménii. Tímto se automaticky vypaří Vaše obavy  o  hranici EU s Irákem a Iranem.

 

 V zájmu USA je ale  zabránit vzniku Kurdského státu,  hodit dnešní Turecko (kde vojenska junta prosazuje kamelistickou ideologii) na krk Evropske Unii a nechat si pod svoji kontrolou část iráckého kurdistánu kde jou obrovska ropová ložiska. 

 Ano Turecko do EU patří ale napřed musi vzniknout samostatný Kurdistán.

0 0
možnosti

Zdeněk

22. 11. 2007 14:59
Chci hranice s Iránem

Já jsem pro abychom měli s Iránem hranice. V Íránu jsem byl a moc se mi tam líbilo, jen mám strach, že jim tam zavlečem prostituci, gamblerství, tunelování, podvody, zlodějny, okrádání lidí systémem daní. Tak ani nevim, jestli by o to samotný Írán vůbec stál.

0 0
možnosti

ddnes

22. 11. 2007 16:30
Re: Chci hranice s Iránem

a hlavně homosexualitu ta tam totiž podle čelních státních představitelů není!mohl by to být problém nebudou vědět jak se zachovat až se na ulici budou líbat dva muži nebo dvě ženy!

0 0
možnosti

Pepan A2

22. 11. 2007 14:58
Evropská unie je jako dům s obyvateli.

Čím více jich v tom domě mám, tím je horší domluva. V extrémním případě se může stát, že mám velký dům, v něm spoustu obyvatel s nejrůznějšími jazyky a zájmy a oni se nedokáží domluvit. Tohle už jsme jednou zažili se seskupením zvaným Sovětský svaz. A jak to dopadlo?

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

22. 11. 2007 14:23
Dobrý den,

Je to zajímavá otázka. islamismus vystupňuje, pokud je nenecháme vstoupit. takže je vstoupit necháme? eh...jak jednoduché. Možná by stačilo tam zajet. ne do hotelu, ale vystoupit někde ve čtvrti, kde žijou obyčejní lidé a jít se tam projít jako třeba v Paříži. A vzít sebou svojí blonďatou milenku. Možná by se líp rozhodovalo, zda je Turecko opravdu ready. Díky za článek.

0 0
možnosti

CHYREN

22. 11. 2007 14:11
Drahá Markéto..,

problematika Turecka vs. Eu je tak složitá,že jednoznačně rozhodnout ve volbě Ano - NE je příliš krátkozraké.Je to hloupé.Turecko usiluje o vstup do EU,a když mu to bude zakázáno ..jeho islamizace a radikalizace se vystupňuje opravdu nevypočitatelně.Když bude vpuštěno do EU,nastartuje islamizace EU na vyšší rychlost.Je tady ještě třetí řešení..,ale to si nechám pro sebe.Třeba jednou budu mít podobnou sekretářku jako vy..přišla by o překvapení.;-):-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4342x
Už nejsem členkou Rady hl. m. Prahy s působností pro oblast evropských fondů, zahraniční politiky a protikorupčních opatření. 15. prosince 2009 jsem rezignovala, protože kolegové nepřijali strategii proti korupci, kterou jsem vypracovala. Ve volbách v roce 2010 do pražského zastupitelstva chci na kandidátce politické strany Věci veřejné nabídnout Pražanům svou vizi, jak by měla Praha fungovat!
www.reedova.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy