Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vabank

21. 10. 2009 9:13
Degradace novinařiny....

já vidím trochu problem v postupné degradaci novinařiny.Možná , že nemám štěstí ,ale rád bych se dozvěděl o vydavateli , názvu novin nebo časopisu , kde by pomíjeli informace o tom , že Simona Kraitlová , nebo jak se jmenuje,jela na mejdan na Slovensko a s kým se tam vyspala. Naproti tomu by sdělili čtenářům , že mladý elektrotechnik  ing Novotný z jedné elektrotechnické fakulty napsal článek o tom a tom , a že mu ho otiskli v časopise v Seatlu a o čem ten článek je. Ale to asi nepůjde. To by ten redaktor musel mít něco v hlavě , aby se dovedl orientovat a dovedl o tématu českých např. vědců , ale i jiných normálních lidí  něco  napsat. Je samozřejmě jednodušší sednout si před obchoďák v Německu a otravovat lidi přihlouplými anketami.....Není to tím , že údajně k profesi novináře není nutné žádné předepsané vzdělání? Prý stačí když komukoliv strčí do ruky novinářský průkaz a už je novinář.!

0 0
možnosti
MP

volic_plukovnik

20. 10. 2009 17:07
hehe

A já myslel, že všechny ty slátaniny v rubrice Ona jsou vymyšlené ;-D

0 0
možnosti
G

grinderman

20. 10. 2009 14:30
hodne ubohy teaser na rozhovor

s romanem.Rv

0 0
možnosti
RK

Radek0075

20. 10. 2009 13:38
To snad ne.

Bravo iDnes. Blba pro kterýho azbuka představuje maximálně rozsypanej čas pošlete do Moskvy, dalšího všeználka na vojenské cvičení a teď se dostavila husa pro kterou je divné že si nikdo nepřeje zvěřejnit svůj xicht v novinách s článkem jak si žije na vysoké noze. Dřív bytaři potřebovali tipaře, dneska jim stačí přečíst si noviny.

0 0
možnosti
MK

Blast

20. 10. 2009 14:25
Re: To snad ne.

Kde se ji co zda divneho?

Cituji: Taky bych na jeho místě se sebou nemluvila..... žádná však nemá zájem takové věci vyprávět proto, aby si o tom přečetli ostatní. Ani jim se nedivím.

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

20. 10. 2009 13:34
hm

problém je mimo jiné v tom, že vy novináři máte ve zvyku citovat v jinych kontextech, pripadne prehodit par slov a pripadne napsat neco co je totalni nesmysl a taky obcas rikate, ze mi to poslete na schvaleni a potom mi to neposlete a nikoho to nezajima, jasne, jste profici a novinari, kteri kazdy den musi tvrde makat, aby vymysleli clanek o hubnuti, pricemz je to hloupost a pise se to jen proto, aby se zaplnila rubrika. vim to ja, vite to vy a jeste napisete tohle. zvlastni pristup. problem je v tom, ze vy mate tu moc obratit pribeh tak jak potrebujete, obcas vynechate slovo, obcas vetu, obcas pravdu. ale prijde vam to v pohode, protoze nepisete o sobe, necitujete sebe. kdybyste museli, asi byste to psali jinak. ale to musite vedet sami. vy jste profici. ja jsem v tomhle amater. začněte u sebe Rudolf Havlík

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

20. 10. 2009 13:50
Re: hm

Asi tak nějak. Sice chápu, že nemohou o každém citovaném popsat půlku novin, včetně vysvětlení historického kontextu, okamžité nálady dotyčného i záměru redakce, ale proč bych jim měla kašpara dělat právě já?

Když za to nabídnou nějaké odpovídající peníze, je to jiná, ale zadarmo....:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8252x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.