Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

strycek+Joe-

27. 3. 2010 14:34
Chlapci a děvčata, chce to více pokory

a méně propagandy. Více nad věcmi přemýšlejte a uvědomte si, že jste v podstatě nekvalifikované síly, které umějí jen o trochu lépe češtinu než ostatní.

0 0
možnosti

o. k.

26. 3. 2010 7:27
Moc hezká ignorace

od žurnalistky, ani nám neodpoví. To je co? To je objektivita a zájem a my to čteme. Takže pokud tam bude redakční blok, docela bych doporučovala, abyste komunikovali a odpovídali. Vaše věc, jak se na vás budeme dívat. K. K.

0 0
možnosti

limbursky.blog.idnes.cz

25. 3. 2010 15:54
Docela škoda, že jste se kvůli tomu museli v redakci...

tolik nvazájem poškádlit, namísto abyste "zprávu dne" pojali objektivně jako zoufalý pokus o zviditelnění paní Kovářové, což mimochodem v přímém přenosu dokázala v rozhovoru na ČT, kdy na dotazy redaktora vůbec nebyla schopna jakkoli kompetentně ani věcně reagovat a vůbec neuměla své návrhy na jednoduchých otázkách zdůvodnit.

Tím měla tahle kauza pro váš deník skončit a dál se věnovat dalším důležitějším věcem. Škoda. ;-)  

0 0
možnosti

Hanzman

25. 3. 2010 10:59
je to těžké být objektivní

Mít realisticky nezaujatého žurnalistu je sen každého šéfredaktora. Já rád píšu, rád nad tématy přemýšlím a snažím se na to dívat z pohledu čtenáře. Nikdy nevím jak široký záběr lidských povah mé dílo shlédne, ale snažím se psát tak abych oslovil alespoň většinu. Každý redaktor má slabinu, za jejíž právo vyjádření a názoru bude bojovat. Každý má nějaké své téma, které je pro něj choulostivé a nedokáže o něm psát objektivně, ale pouze ze svého pohledu.

Uvedu příklad: Napsal jsem asi 60 recenzí na filmy či seriály. Psal jsem pro několik zinů, blogů či fan stránek a vždycky jsem se díval na to jací lidé ten daný server navštěvují, proto jsem udělal průzkum přečtením komentářů a různých příspěvků z fór. Byly weby, kde jsem s naprosto věděl, že recenzi mohu psát z pohledu konzumního "amerického" diváka a veškeré větší výtky, které ke spoustě filmů mám, jsem si nechal pro zhodnodnocení fimu na jiném, náročnějším serveru.

Objektivní si připadat můžeme, ale pro jiného už budeme zaujatí.

0 0
možnosti

Hanzman

25. 3. 2010 11:00
Re: je to těžké být objektivní

Jinak zajímavé téma - KARMA + Jan Kohoutek R^

0 0
možnosti

killy

25. 3. 2010 9:07
Proč neexistuje objektivní žurnalistika ?

No, vy tam třeba zaměstnáváte nějakýho Eichlera.

Od něj jsem nic objektivního nečet´za celou dobu co ho živíte !

Tak se tak blbě neptejte !

Ještě tam dělá ?

Vaše chyba !:-/

0 0
možnosti

nebolševik

25. 3. 2010 8:55
ono asi nejde tolik o objektivitu

protože ta v čisté formě ani neexistuje. Daleko lepší by bylo, kdyby ji leckteří novináři nepředstírali. A úplně nejlepší by bylo, kdyby se naučili řemeslo. Své vlastní, pochopitelně. Dnes se totiž běžně směšují žánry (učili jsme se je, tuším, někdy v základní škole), takže se nečiní rozdíl mezi zprávou, reportáží, úvahou, komentářem atd. Výsledkem je, že čtenář jen s obtížemi zjišťuje, cože se vlastně doopravdy stalo a co si o tom autor článku jenom myslí. Oblíbené jsou také tak zvané analýzy, kde je v několika řádcích zhodnocena záležitost, jejíž pouhý popis by vydal na samostatné číslo žurnálu. Já osobně bych byl docela rád, kdyby se opět objevila "linie listu". Čtenář pak totiž obvykle ví, jak si nezbytnou "neobjektivitu" vyložit. Prostě někdo je spíše nalevo, jiný zase jinde, jen nechápu, proč se k tomu borci nepřiznají. Předstírání "objektivity" je, jednoduše řečeno, lež (a v tomto oboru máme skutečné šampióny, třeba takového Václava Moravce)

0 0
možnosti

o. k.

25. 3. 2010 7:07
Omlouvám se,

za svůj špatný příspěvek. Asi i kvůli žurnalistům, kteří jsou velmi fundovaní a podle toho to vypadá. A ve Vašem případě bych dokonce tvrdila, že je povinností, abyste jako MF Dnes informovali lidi o skutečných kauzách a o např. důsledních. Ale nic, ticho. Takže já se omlouvám, napsala jste to správně - nemůžete být objektivní. Zdraví K. K.

0 0
možnosti

o. k.

25. 3. 2010 7:04
A Vy jste objektivní?

Nebo,co Vás opravňuje vůbec napsat takový nadpis? Vy, která vůbec nejste objektivní, ale jste v určitém postavení a všichni se Vás bojí, byť je jejich hodnocení naprosto jednozačně negativní.

Nejdříme jsem chtěla reagovat podle "skutečností", ale pro Vaši absenci objektivity a zvláštních metod, tak nečiním. Pokud jste začala být objektivní a není to zatím vidět - viz dnešní zdravotnictví a kauzy, tek já Vám tleskám a ptám se, proč o tom nepíšete? Tento článek je o ničem. Máte jistě možnost napsat hlubokomyslné a lidem pomáhající články. Zdraví K. K.

0 0
možnosti

Dale Cooper

24. 3. 2010 15:31
Ono by to chtělo trošku rozlišovat.

Jedna věc je zprava a druhá věc je komentář či názor. Zpráva by měla být prosta ideologického zabarvení - má konstatovat fakta, informovat o nich. Pokud je zpráva doplněna i komentářem odborníka či zúčastněné osoby, tak je třeba dbát určité vyváženosti a poskytnout, pokud možno, názory více stran.

Pokud je tomu trvale jinak, zvláště pokud jsou zprávy, komentáře a názory dlouhodobě jednostranně zaměřené, tak se to dá nazvat manipulací nebo propagandou...

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.