Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

KarelV

11. 11. 2009 12:50
Pravicový tisk píše pravicové články

A je úplně jedno na jaké téma. Jednou se plive na pana Fejka, podruhé je to očerňující článek, který na ničem z doby minulé nenechá "nit suchou" - v textech se hovoří tak, jako kdyby VŠE bývalo jen černé... (jako by lidé doma dřív neměli bílou ani tu stěnu).

Napadá mě, že se dnešní rétorika v novinách a magazínech ničím neliší od rétoriky komunistické - je to STEJNÝ humus - jen už se dnes nepíše levicově, nýbrž pravicově. Metody jsou však obdobné. 

Jen někdy se zasměji, obvykle hlavně v případech, když pisatel napíše něco, co sám z vlastní zkušenosti zcela zjevně vůbec nezná.

Příklad: Chodívalo se prý (za totáče) do bazénů chodbou skrz "chlorovou mlhu" - no, nic ve zlém, ale voda v bazénech se chloruje dnes STEJNĚ jako před 20 lety. Bez desinfence to totiž nejde.

Anebo: Nádobí se umývalo JARem a špatně se oplachovalo, takže na nádobí po uschnutí zbyla "nazelenalá vrstva"... ;-D

0 0
možnosti
P

Potápka

5. 11. 2009 22:28
K článku samotnému -

někdo umí a odchází, i po možných chybách, s uznáním. A někdo neumí (např. novinařinu) a uznání ne a ne přijít, a opravdu to nesouvisí s nepochopením velkého génia.

V této obhajobě snad jen k jednomu z více hloupých argumentů - pane Pokorný, kdybyste měl mít někdy zodpovědnost za výkony ať 50 nebo 500 lidí a chodil byť jen s pár z nich na pivo, nebo zavedl tykání, věřte, že byste to velmi rychle přehodnotil. A není to o aroganci, je to o pudu sebezáchovy, své i firmy. 

0 0
možnosti
M

Mistiaen

5. 11. 2009 11:21
Redaktorovi (autorovi článku)

Pane, teď jsem zjistila, že Vy jste ten člověk, co bez vindry (rublu) v kapse se ztratil v Moskvě a nechal si ujet prezidentskou kolonu. Tak to pak VŠECHNO VYSVĚTLUJE, asi jste si nepřečetl pod tím článkem, co jste měl dělat, aby se tak nestalo. Hodně to vypovídá o Vaší inteligenci atd. a je pak jasné, že takovýto chudák - aby zvýšil čtenost svého příspěvku a článku, napíše cokoliv. I tak blbý článek a ještě blbější obhajobu. No nic. Jen mne potěšilo, že ani ediná reakce zde se NEZASTÁVÁ PROTISTRANY. VŠICHNI pochopili, že chudák jste Vy a ne Fejk. To jediné mne hřeje.....

0 0
možnosti
AJ

astrudina

7. 11. 2009 0:29
Re: Redaktorovi (autorovi článku)

Achachacha, tak to jste vy, ten loser, co mu ujeli a on se motal po Moskvě jako jeliman a ještě nám to všem musel napsat? ;-DNo, tak víc nemusíte ani psát....

0 0
možnosti
M

Mistiaen

5. 11. 2009 11:11
Fejk je manažer, jakých je velmi málo

Dokonce pana Fejka osobně znám (pouze však z jeho pobytu na jedné akci). V Čechách se úspěch neodpouští. Články podobného typu a jejich načasování jsou naprosto HYENOVITÉ = když už se pohybujeme v té zvířecí říši. Proč pan redaktor nepsal o problémech dříve, aby se mohly vyjádřit obě strany ? Toto je kopání do odcházejícího (dobrého) šéfa. Hodně NÍZKÉ!!!! DRŽÍM PANU FEJKOVI PALCE, URČITĚ V USA UDĚLÁ Z ČESKÉHO CENTRA V DOBRÉM "BOMBU";-D a závistivci - posmějte se.

0 0
možnosti
TT

tolan

4. 11. 2009 18:34
Pane Pokorný, Vaše články jsou stále ubožejší.

Prostě splnit daný počet řádků a jít si pro peníze, že ano.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

4. 11. 2009 17:28
bulvár

Tato "obhajoba" je směšná, amatérská a zbytečná. Lidé rozumní a inteligentní se stejně senzacechtivostí médií nenechají zviklat a ti ostatní... Inu, ať si to užijí. Pan Fejk si zaslouží velký dík a potlesk za to, co pro pražskou zoo udělal, ne tuhle nesmyslnou mediální masáž.

0 0
možnosti
IN

Kleki Petra

4. 11. 2009 16:44
Proboha, co je to za amatérskou slátaninu?

Ne že by mne původní článek pohnul ke psaní kritických esejů na téma "podraz na Fejka", zdálo se mi to jen velmi podobné případům, kdy někdo chce psa bít, a tak... Ovšem tato obhajoba je patetická a hloupá. Autor je zjevně postižen jinými potížemi, a to značnými, zde si evidentně hojí svůj mindrák stylem "brečíte sice dobře, ale na špatném hrobě".

Amatérština redaktorů iDnes mě stále ještě překvapuje. Zde dosáhla svého vrcholu. Palec dolů nastaví TVNOVA, já jen nevěřícně zírám. Fejk jako šéf byl jistě nesnesitelný prudič. Možná i proto je v posledníh hodnocení evropských ZOO ta pražská v první desítcce, zatímco před patnácti léty nebyla v první desítce ani v ČR.

0 0
možnosti
CC

chiantis

4. 11. 2009 16:28
Petr Fejk

Působení pana Petra Fejka v ZOO hodnotím jako správného člověka  na správném místě a jeho přístup k práci a zaměstnancům schvaluji. Nebyl  hoden ten, kdo se bál  vystoupit a kritizovat v pravé chvíli, setrvávat v týmu vedeném schopným člověkem............Negativní informace na pana Fejka jsem získala pouze z tisku a mohu se tak i domnívat, že mohou být typu  jedna paní povídala,  záměr nenechat nikoho čistým!

0 0
možnosti
P

Paxa

4. 11. 2009 15:50
Oni už to tu sice napsali i jiní,

ale nemůžu se nepřidat: Šéf není od toho, aby byl kamarádský, sympatický a oblíbený, ale od toho, aby pomohl podniku vzkvétat. Samozřejmě by neměl být podrazák a nelida, ale mezi nelidou a kámošem existuje velké rozpětí, nikoliv vakuum.

0 0
možnosti
M

medikovec

4. 11. 2009 15:26
Každému redaktoru IDNES

věřím !!!!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8252x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.