Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

CrayXLP

5. 3. 2010 1:58
A víte, že dneska je psací stroj STALE POTREBA???

NO nevěřili byste.. ale např. PSSZ (resp. ČSSZ) má jakési formuláře pro vyplnění důchodového listu zaměstnanců. Jsou tam políčka jak na dobírkové složence na poště, ale RUKOU to vyplnit nesmíte! Běžná laserová tiskárna (bez speciálního programu) vám tento kus papíru nevezme, takže list důchodového zabezpečení nevystiknete.. to vše jsme čirou náhodou zjistili, když jsme před pár měsíci zaslali tiskacími písmeny vyplněný list na Správu sociálního zabezpečení. .my bláhoví!!! Následoval telefonát a asi 30 min. trvající pře s inspektorkou, která nám tvrdila, že rukou se to vyplnit nesmí a marně hledala předpis - který posléze někde našla.. 20 let jsou na trhu laserové tiskárny.. ale státní správa není schopná dát formulář na net a k tomu digitální podpis..

příklad druný: celní správa. Při proclivání a vyplnění JSD je nutné opět tento "propisovací" kopírak vyplnit na stroji - nebo jehličkové tiskárně. Rukou vám to zhruba od poloviny lonského roku nevezmou.. tak kde to jsme??

0 0
možnosti
N

Niky79

3. 3. 2010 20:56
Coze?

"Nebyl větší než nějakých deset patnáct notebooků. Prostě praktický"

Takze byl velky jako komoda? To je prakticky?

0 0
možnosti
LN

Hrochomut

4. 3. 2010 0:05
Re: Coze?

slovo ironie asi vidíš prvně, je tak?

0 0
možnosti

jarinka

3. 3. 2010 19:53
Návrh.

Kde to všecko skladovat? Přidejte k psacímu stroji svoji jmenovku a zakopejte ho na zahradě. Budoucí civilizace vám bude vděčná. ;-)

0 0
možnosti
T

t00thy

3. 3. 2010 14:39
Ach... ta nostalgie.

Je to smutné, ale pravdivé. Nemám sice starý psací stroj, nicméně pár takových věcí, které ve mně vzbuzují nostalgii doma jistě najdu. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.