MF DNES odpovídá kancléři prezidenta: Zeman na objednávku?

Dobrý den, pane Mynáři, všiml jsem si, že se na Vašem stranickém webu a na blogu zabýváte mojí korespondencí s podřízenými, respektive mailem, který jsem jim minulý týden v pondělí poslal.

Z mailu vyvozujete účelovost MF DNES, ale troufám si tvrdit, že se mýlíte. Ve svém mailu kolegům jsem přesně formuloval čtyři okruhy otázek, na které by naše noviny měly přinést odpovědi, abychom mohli téma financování volební kampaně nového prezidenta uzavřít (v termínu, který všem kandidátům předepisuje i volební zákon).

Jak se s tímto tématem vyrovnali investigativní reportéři Tomáš Syrovátka a Jana Klímová, můžete posoudit sami – v příloze najdete tři stránky MF DNES ze čtvrtka 21. března, kde jsme se tématu věnovali (pdf stránek viz zde, zde a zde).

Osobně si myslím, že kolegové téma zpracovali na špičkové úrovni a poskytli čtenářům ucelený obraz toho, jak to se sponzory (nejen Miloše Zemana) bylo. Žádné drby, žádné dohady, jen tvrdá fakta. Bohužel bez vyjádření členů vedení SPOZ, o které jsme stáli.

Z Vaší tiskové zprávy na webu SPOZ jsem pochopil, že Vás irituje výraz objednávka, který jsem kolegům v naší vnitroredakční korespondenci napsal v uvozovkách a se smajlíkem. Musím říct, že se asi příště zamyslím nad tím, zda  v případě komunikace s mými nejbližšími podřízenými příště nepoužít synonyma „zadání“ či „úkol“. Znamená to sice to samé, ale možná že Vás (v případě, že byste se opět někdy zabývali našimi maily) to nebude tolik dráždit.

 

S pozdravem 

Jiří Kubík

zástupce šéfredaktora MF DNES

 

Poznámka redakce: Mail zveřejnil na svém blogu pan Martin Šulc, který v mezidobí mezi zveřejněním článku a reakcí pana Kubíka požádal o deaktivaci blogu. Celou verzi e-mailu, na který reaguje kolega Jiří Kubík, naleznete na webu SPOZ zde.

 

Autor: Redakční Redakční | čtvrtek 28.3.2013 14:36 | karma článku: 19,12 | přečteno: 1772x