Když lídr nechce před kameru aneb kterak přemluvit Paroubka

Zajímavá je anabáze, jak vznikal rozhovor s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem pro seriál iDNES.cz Lídři před kamerou. Dostal nabídku, stejně jako šéfové dalších stran, které reálně bojují o křesla ve Sněmovně, aby řekl, proč by lidé měli volit právě sociální demokracii.

SMS zpráva, kterou od Jiřího Paroubka dostal autor článku.

"Pane redaktore, i s ohledem na naprosto lživé a osobní útoky Langerovy fronty dnes, neočekávejte ode mne rozhovor. Nemá smysl, abych předstíral, že jste demokraticky si počínající deník. J. P." Tak přesně zněla esemeska, kterou Paroubek rozhovor původně odřekl. 

Nepřesvědčila ho ani nabídka, že dostane otázky předem. Volební manažer Jaroslav Tvrdík si je vyžádal, označil je za korektní a řekl iDNES.cz, že Paroubkovi doporučí, aby odpověděl. Verdikt zněl: rozhovor nebude. 

O pár dnů později na tiskové konferenci ČSSD Paroubek vyjmenoval několik médií, jimž nebude odpovídat na žádné otázky - MF DNES, Lidové noviny, Hospodářské noviny, Respekt, Reflex. Po tiskovce doplnil, že embargo platí i vůči serveru iDNES.cz. "Jestli o nás chcete psát, pište si co chcete," radil Paroubek. 

O embargu médií si přečtěte v článku ČSSD nebude mluvit s částí médií, řekl Paroubek. Vadí mu i iDNES.cz a MF DNES.

Embargo, které někteří sociální demokraté úplně nedodržovali, po pár dnech Paroubek zrušil. A nakonec si i rozmyslel odmítnutí rozhovoru a přece jen si stoupl před kameru iDNES.cz. Při rozhovoru z něj čišelo jeho velké sebevědomí před volbami. Na rozhovor se podívejte zde

A takto by vypadal závěrečný díl seriálu Lídři před kamerou, pokud by Paroubek rozhovor pro iDNES.cz odmítl:

Josef Kopecký, redaktor iDNES.cz

 

Autor: Redakční Redakční | čtvrtek 20.5.2010 14:38 | karma článku: 23,38 | přečteno: 3303x