Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

12. 4. 2010 11:36
Vizitka

Jak tak ctu diskusi, tak se ctenari vesmes shoduji v tom, ze placate na obednavku pate pres devate a ani se neobtezujete to halit znalosti problematiky. Inu, zivot v realnem fasismu je slast.

Asi je skutecne dnesni novinar vec odpovidajici prednaskam z politicke vychovy na ujak - hlavne chranit system, ani kdyz premier znasilni a zabije zenskou v parku tak se o tom nesmi psat, pad vlady je prilisnym rizikem. A kdoze prednasi politickou vychovu na ujak? Clen RRTV, ktera kvantifikovala vyvazenost politickeho zpravodajstvi (RS)Dr Josef Musil...

0 0
možnosti
P

Pavel227

7. 4. 2010 8:59
novinařina

Dobrý den, ještě by stálo za to někdy pomozkovat, do jaké míry píšou novináři pravdivě a objektivně. Mám dost špatné zkušenosti. Když jsem někde u něčeho byl, nebo prostě noviny píšou o něčem, co/koho dobře znám, mám velmi často naprosto zoufalý pocit z nepřesných, tendenčních a neověřených informací. Začíná to zpravidla zkomolením základních údajů a "úspěšně" pokračuje dál k faktům.

Další věc-nejsem zvědav na názor novináře, zajímají mne fakta, vaše názory si nechte pro sebe, nepotřebuji, aby mi někdo říkal, co si mám myslet, to už tu, sakra, bylo.

Ano, chybovat je lidské, každý občas něco zvržeme. Ale nemělo by toho být moc, zvláště když svůj výtvor vystřeluji k mnoha adresátům. 

Zdravím všechny novináře a přeji jim, avšak nejvíce sobě, aby se zvyšující se kvalitou jejich prac. prostředí se rovněž zvyšovala kvalita jejich práce a posun nepadl jenom do rychlosti činnosti a kvantity.

Děkuji moc. Pavel.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

7. 4. 2010 8:38
Dnes

jsou redakce sterilně čisté (nejen fyzikálně) postradají bojovnou atmosféru. Avšak tlak na redaktory je větší. Rychlost je brutální a prostředí to nepřikryje. Diktarůra průměru, nekuřáků a ekologů je plíživá a jedná se již o formu diskriminace.

0 0
možnosti
F

fidora

7. 4. 2010 0:10
...Když byla redakce plná flašek...

dodala možná kuráž autorům napsat PRAVDU ... ;-)

0 0
možnosti
C

celim

7. 4. 2010 8:38
Re: ...Když byla redakce plná flašek...

R^;-D No nyní se zase píše na zakázku - je to výnosnější!

0 0
možnosti
ČP

čurila plenkovič

6. 4. 2010 23:53
diskriminace iDNES

můžete mi normálně vysvětlit, proč se soudružkou Zubovou není možné normálně diskutovat, jako s ostatními, to Vás tak dobře zaplatila?

prosím, odpověď mi zašlete na můj mail

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

7. 4. 2010 0:01
Re: diskriminace iDNES

podle vaseho tonu vam nejde o diskusi ale o urazeni. navic si staci precist zasady blogu idnesu a nemusel byste se ptat.

0 0
možnosti
KM

km.

6. 4. 2010 22:39
náhodou

na tu dobu moc ráda vzpomínám, skvělá parta, skvělý mejdany .. a vždycky se všechno stihlo a vůbec to nebylo špatný:) dík za připomenutí doby, kdy byl newsroom poměrně malá místnost, kde se všichni znali, měli se rádi a hodně se smáli.. dnes už exkolegyně pamětnice klára mandausová  R^

0 0
možnosti
JS

DeWalt

6. 4. 2010 18:14
Děkuji autorovi za tento vysvětlující článek

tím zapadl poslední díl mozaiky psychologického jádra novináře iDnes. Sebestředný ožrala s cigárem v koutku.;-D

0 0
možnosti
MC

Michaela Corleone

6. 4. 2010 15:59
pěkný

Děkuji za pěkný článek:) v mé profesi se také bohužel věci zrychlily obdobným způsobem (co já bych dala za to mít možnost říct: podívejte, písemné stanovisko ode  mne dostanete tak za týden, pošlu Vám to poštou místo: pošlu Vámto mailem...kdy? no tak do večera...)...

0 0
možnosti

oldiess

6. 4. 2010 12:30
Ilustrační záběry

hm, uzávěrka fotek ve 13 hod. a teď je foto v redakci minutu po exponování. Tak asi proto je to všude jen samej ilustrační obrázek;-D

0 0
možnosti
A

Alfie

6. 4. 2010 12:25
Asi nejen v redakcích...

Tenhle posun zaznamenávám i na jiných pracovištích - dříve se celkem běžně popíjelo na pracovištích, ale(!) lidé se neváleli opilí pod stolem, ani nezanedbávali svoji práci! Když bylo třeba zabrat, zabralo se, když bylo volněji, zvolnilo se. A produktivita takového pracoviště nebyla o nic menší, než dnes. Dokonce mám spíš dojem, že čím dál větší podíl pracovní náplně tvoří nesmyslné výkazy a prezentace o ničem, často na úkor skutečně smysluplné práce. Navíc člověk, neustále buzerovaný podrobným výkaznictvím, neudělá nic navíc, protože za to nebude oceněn, ba spíše bude mít s nevyžádanou iniciativou problémy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8259x
Největší a nejčtenější seriozní noviny v Česku - MF DNES a iDNES.cz. Osminásobní držitelé čtenářské ceny Křišťálová lupa. Server s nejdůvěryhodnějším zpravodajstvím (online redakce).

Etický kodex redakcí iDNES.cz a MF DNES

Vydavatelský kodex médií provozovaných společností MAFRA a.s.