Jak ze mě Kalousek udělal svou milenku

Aneb ani "milenecká" přímluva někdejšího lidoveckého šéfa mě do parlamentu nedostala...

Přijďte v 14.20, budete mít deset minut, řekl mi tiskový agent Madeleine Albrightové. Využila jsem toho, že bývalá šéfka americké diplomacie přijela na konferenci, a domluvila si s ní rozhovor. Ve 13 hodin stojím na recepci Sněmovny. „Vy nemáte občanku? Tak to nepůjde, dovnitř vás nepustíme." Dámy za pultem jsou neoblomné. Smlsnul si na mně i policista v civilu.

Co teď? Znám sice několik poslanců, ale jsou parlamentní prázdniny. V tom vychází z útrob Sněmovny Miroslav Kalousek. „Jé, pane Kalousku, pamatujete si na mě? Dělala jsem asistentku mluvčímu předsednictví... No z Bruselu přece!"

„Vy se znáte?" zbystřil policista. „Jo, to je moje bývalá milenka, ale už je to dávno..." odvětil bryskně exlidovec. Ani jeho přímluva nepomohla. Prý jedině, kdyby si mě vyzvedl Petr Tluchoř, který má záštitu nad konferencí. Kalousek mu volá na mobil. Ale on nikde. Deset minut. Dvacet. Konečně přichází. Stihla jsem to tak tak. Od agenta paní Albrigtové se vzápětí dozvídám, že už se pomalu chystala dát mi rozhovor v autě.

Emma Smetanová, reportérka MF DNES

Autor: Redakční Redakční | sobota 25.7.2009 13:57 | karma článku: 22,59 | přečteno: 3624x