Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hrosik85

10. 9. 2011 20:08
Dost přehnaný

Nejste blondýna? Na tu by to celkem sedlo. Některé věci holt člověk neovlivní, ale že by se tolik špatností stalo najednou? Možná by to chtělo víc používat rozum ;).

Každopádně v okolí autobusáku není nikde stánek, u kterého by se muselo klečet. SMS jízdenku si máte poslat 5 minut před nástupem. To, že nepřišla zpět, je spíš chyba operátora. Co se týká skákáni pod kola aut, tak můžeme být za Plzeň rádi. Řidiči tu jezdí jak ponocný oproti třeba Praze. Naskakovat někoho do rozjíždějícího se autobusu bych taky rád někdy viděl. Ale vzhledem k tomu, že s otevřenýma dveřma se autobus proti rozjetí zablokuje, tak se toho asi nedočkám.

0 0
možnosti
SO

skeptický okoun

10. 9. 2011 9:25
Nevtipné

Tento pseudofejeton je nevtipný. Je to celé takové laciné, tohle byste dokázala napsat na jakoukoli MHD, kvůli tomu netreba do Plzne, kde je MHD IMHO na slušné úrovni.

0 0
možnosti
ŠS

shark5

10. 9. 2011 9:50
Re: Nevtipné

Každopádně díky za přečtení :-) Napsal jste to přesně - něco podobného by se dalo zažít v jakékoliv MHD a já bych o tom zase s radostí napsala. Článek není kritikou Plzně (mimochodem je to jedno z mých nejoblíbenějších měst), ale popsáním jednoho veselého odpoledne, sebeironií plynoucí z vlastní blbosti a další rýpnutí, aby se lidi neustále netvářili jako citróni. Vy jste ho nepochopil, bohužel. Hezký den ;-)

0 0
možnosti
MV

McGrinder

9. 9. 2011 21:52
Opět

hezké počtení R^ ;-D

0 0
možnosti
J

Jančím

9. 9. 2011 21:36
Hezkééé

Tak já nevím,co tu kdo řeší,ale já se náramně pobavila. Do Plzně jsem jeden čas docela jezdila a byla jsem z toho vždy také splašená a to nemusel být po cestě ani výkop a náhradní spoj. Myslím,že autorce o těch 18kč až tak nešlo. No ale každý po svém,že?!;-D:-P

0 0
možnosti
L

lrkfa1

9. 9. 2011 19:21
Exibice puberťácké

důchodkyně .

0 0
možnosti
F

F-Z

9. 9. 2011 16:18
Zlatá plzeňská MHD

Šárko, pokud chcete zažít opravdový adrenalin a velmi drahou MHD doporučuji tu v Pardubicích.

Já jsem v Plzni vyrostl a najezdil se tamní MHD víc než dost, v Praze jsem také něco najezdil a díky sportu jsem poznal velký kus republiky a i jednotlivých MHD systémů, ale to co jsem zažíval na studiích v Pardubicích, bylo vážně úžasné a po celých  6 let mě to nepřestávalo udivovat a udivuje stále. =) Podotýkám, že MHD systémy, jak tvorba tak kvalita, byly součástí mého studia po několik semestrů.

Pardubice - lístek za 12Kč - nepřestupní do 10 zastávek, nad 10 zastávek nepřestupní za 16Kč. Žádné páteřní linky (Plzeň tramvaj, Praha metro). Ve špičce některé spoje jedou dokonce 6-7x za hodinu. Ostatní třeba 3-4x. Po 22té hodině se většinou linek nikam nedostanete, protože nejedou. Centrální přestupní body vlastně neexistují, pouze imitace. Takto bych mohl pokračovat dál a dál.. =)))

S pozdravem a přáním mnoha šťastných cest =)

Fanda

0 0
možnosti
JN

Yesname

9. 9. 2011 16:23
Re: Zlatá plzeňská MHD

Na druhý straně se dá v Pardubicích všude dojít pěšky, přinejhorším na kole.

0 0
možnosti
N

nenovak

9. 9. 2011 14:26
Plzeň je docela dobře průjezdná.

Jezdím autem po Plzni skoro pořád, musím se dostavovat na různá místa v centru přesně na čas a nenechávám si před výjezdem téměř žádnou rezervu a snad se mi ještě nestalo, že bych do cíle dorazil pozdě. Když jsem studoval, tak se mně plzeňská MHD také zdála dobrá. Vždyť by to byla také špatná reklama, kdyby ve městě, kde se tramvaje a trolejbusy vyrábějí, nestála MHD za nic. Nespletla si autorka náhodou města? Jedná se spíše o literární útvar než výpověď o městě.

0 0
možnosti
JK

j.g.konecny

9. 9. 2011 14:53
Re: Plzeň je docela dobře průjezdná.

Čoveče četls to vůbec? O "průjezdnosti" ten článek není. Jsem plzeňák, ale výborně jsem se nad článkem pobavil. To že si bez plzeňské karty či mobilu přestupní lístek snadno nekoupíš je smutná pravda. A že se směrem na Lochotín opravují koleje, díky kterým si cestující "užívají" je také fakt. No a že si někdo utahuje z toho, jak mluvíme, nemůže přece sebevědomého občana Evropského města kultury 2015 a účastníka LM rozházet. Nebo jo? ;-) George

0 0
možnosti
ZP

BimboCZ

9. 9. 2011 14:19
:)

Když dokážete napsat takhle pěkný  článek , tak by jste se jako počítačově gramotná mohla přece před cestou do krajské metropole předem informovat na internetu o možnostech a cenách veřejné dopravy .Neříkám že je to tu ideální. To vůbec ne. Tramvají snad už jezdí jenom Slováci do,, fachy,, a důchodci do Nákupních center. A za 18náct budou jezdit jenom ,,lufťáci,, co přijíždějí z venku,nebo ten kdo jede nárazově . Většinou tu máme Plzeňskou kartu. Tu od nás Pražáci okopírovali pod názvem OpenCard a její varianta existuje i pro náštěvníky Plzně co nejezdí pravidelně pod názvem Plzeňská jízdenka . Ale je pravda že když sem byl nedávno autobusem s ČSAD v Praze tak sem si koupil lístek až na Florenc a všichni spolucestující vystoupily na Zličíně .Záhy sem zjistil že

asi na metro. Příště to udělám taky . Cesta ze Zličína na Florenc trvala

stejně dlouho jako z Plzně do Prahy. To jsem ale na internetu nenašel :) ,

tak sem si to vyžral až dokonce .

0 0
možnosti
ŠS

shark5

9. 9. 2011 17:37
Re: :)

Ano, to jsem jako počítačově gramotná jistě mohla, ale nechtěla. Předpokládám, že když se kdekoliv v trafice zeptám na druhy a cenu jízdenek, tak mi to tam taky řeknou. Podstupovat domácí přípravu kromě školy, práce a tisíce dalších věcí ještě na cestování autobusem podle mě vážně není nutné. A cestovat busem přes Prahu až na Florenc bych taky nechtěla ;-)

0 0
možnosti
V

Veronique_88

9. 9. 2011 14:00
Dá se to přežít

Vtipně popsaná hrůza plzeňské MHD, ale je to hodně o zvyku, já už každodenní ježdění tramvají po Plzni přežívám tak 15 let a krom toho že mi kdysi coby zdvořilému prckovi namlátila nějaká paní deštníkem že je drzost jí pouštět sednout když přece není zas tak stará, tak mi to žádnou velkou újmu na zdraví zatím nepřineslo :-) O taškařice s lístkem přicházím, ale 18, to už mi přijde fakt moc!!

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

9. 9. 2011 13:12
pěkně

připadal jsem si podobně když jsem před nějakou dobou v Plzni sháněl přestupní jízdenku a pak na mě v tramvaji vybafl cvakací strojek :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 9,94
  • Průměrná čtenost 3495x
Srdcem horalka, tělem lyžařka, duší jogínka. Po životní etapě akrobatických karambolů mezi boulemi zakončené slušivým oceněním Kamikadze roku nyní usiluji o titul Matka století.