Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

tynek

3. 7. 2009 14:41
Kdo neskáče není Čech!!!

Při čtení těchto diskuzí ve mě roste hrdost na to, že jsem Čech. Opravdu, vždyť kolik jiných národů se může pyšnit tolika mysliteli, kteří přesně vědí, kde a kolik zkrachovalo různých restauračních zařízení, a že to bylo z důvodu zavedení protikuřáckého zákona v dané zemi. No u nás zjevně žádný bar nezkrachoval, nezavřel, ... to by to přece dotiční museli vědět a také by to samozřejmě uvedli.

Prostě pocit, že jsme zase nejchytřejří na světě, dokáže zahřát, že?

0 0
možnosti
PK

mmkk

3. 7. 2009 11:34
Kuraci vs. nekuraci

Ta nemka zminena v clanku byla proste kra.a. Jak mezi kuraky, tak mezi nekuraky jsou lide tolerantni a netolerantni. Podle me jich bude v kazde skupine +/- stejne.

Schvaleny zakon, ktery uklada majiteli(provozovateli oznacit provozovnu jako kurackou nebo nekurackou je myslim v poradku. Pokud bude poptavka ze strany zakazniku, tak si spousta majitelu uvedomi, ze je lepsi vydelavat na nekuracich nez na kuracich. Myslim, ze poslanci rozhodli spravne a nechali tuto vec na svobodnem rozhodnuti majitelu/provozovatelu techto podniku. A nepodlehli tak te netolerantni casti nekuraku, ktera zastava nazor, ze kazda hospoda a bar museji byt nekuracke. Co kdyby tam nahodou chteli zajit.

0 0
možnosti
K

kongolese

3. 7. 2009 8:59
Dve strany mince

Kdyz zavedli v NY zakaz koureni temer vsude, bary a hospody nevyjimaje, tak to dopadlo tak, ze kdyz jsme se tam jako parta sesli, tak polovina lidi porad chodila hulit ven a vubec to najednou nebylo to pohodovy posezeni v hospode. Ja sam jsem nekurak a nemam rad zakoureny prostredi. Ale v NY i v dobe kdy se kourit smelo, tak bary a hospody byly odvetrany tak ze si nepamatuju zadny modry clony koure, nahnedly zavesy a smrad jako je tomu v CZ.

0 0
možnosti
JK

Amos Kadlec KamPoMaturite

3. 7. 2009 1:51
zlozvyk je už pasé

Jako kuřák moc dobře vím, že tento zvyk či zlozvyk je už pasé a je odsouzen k pomalému zániku. Upřímně bych rád nekuřácké hospody, protože kouřím výhradně tam. Otec kouřil 40 let než umřel na rakovinu a nikdy nedokázal přestat, ačkoliv si to moc přál. Lidi si prostě uvědomují své zavislosti, ale někdy potřebují pomoc s nimi přestat.

0 0
možnosti
S

siviez

2. 7. 2009 19:04
můj názor

Kuřáci jsou netolerantní osoby.A řekl bych že bez vyjímky.Jen tak mezi námi.Vám nevadí vy smraďoši utrácet tolik peněz za smrad?Jenom mi tady teď nezačněte psát něco o auťácích.Vždyť to jsou šílené částky, který tyhle v podstatě nemocný osoby, utratí.Ale asi jim to nikdy nedojde že za ty naprosto zbytečně vyhozený prachy mohou jet třeba na parádní dovolenou.To je asi nad jejich chápání.:-P

0 0
možnosti
LM

lada222

2. 7. 2009 19:28
Re: můj názor

Takove kazdodenni poteseni je vic nez nejaka dovolena.;-D

0 0
možnosti

enrique

2. 7. 2009 13:20
joj

Ano!!!Kdypak se dočkám alespoň jednoho odpůrce kouření,který by zašel do hospody a majitele přesvědčil,že je lepší mít hospodu nekuřáckou? Nebo že by si sám takovou hospodu otevřel? Je snažší remcat na internetové diskuzi.

0 0
možnosti
S

siviez

2. 7. 2009 18:55
Re: joj

Tak tohle je tedy opravdu hodně dobrej příspěvek.;-Djenom mi netvrďte člověče drahá, že normální a myslící osoba nevydrží třeba 30 minut bez cigarety.a jestli ano tak ať se jde léčit.Ale za svý. Jo prosím.A taky mi prosím netvrďte že hospoda zkrachuje když se tam nebude hulit.To je blbost jako řemen.;-D

0 0
možnosti
R

rohatej53

1. 7. 2009 0:18
???

Jsem bývalý kuřák. Kouřil jsem 40 krásných let, te'd nekouřím 3 roky a doufám, že už navždy. Co mně však zůstalo a neopustilo je tolerance vůči kuřákům. Psát blog o tom, jak jste nasála venku, v přírodě, kouř z cigarety německé kuřačky - nic příjemného, ale:  proč pak píšete o kuřácích v restauracích??? Co to má společného? Vás prostě naštvali kuřáci venku, v přírodě, ale je Vám blbý o tom psát, tak píšete o hospodách. Přestože neustále kritizuju práci našich poslanců, tak tenhle zákon je podle mě v souladu s demokratickou volbou každého z nás: Jdu tam, kde se budu cítit dobře a hospodskej ať si určí, jestli chce hospodu smradlavou a plnou kuřáků, nebo voňavou s nekuřáky. Ale, proboha, co nám mají do toho kecat zákonodárci??? 

0 0
možnosti
JP

Pšenda

1. 7. 2009 9:46
Re: ???

Krape problem je ze je to vice mene vsude. Na chodniku, na zastavce, v letnim kine...

Kuraci stale nemohou a nechteji pochopit ze jejich pravo kourit konci tam kde zacina moje pravo na dychani vzduchu bez tabakovych splodin.

A dlouho odkladany zakon, ktery by reguloval tyto vztahy, jednou pride a oc prijde pozdeji o to bude krutejsi a nepsravedlivejsi. Mozna by to slo prirovnat k silnicnimu zakonu. Za chvili si nekdovsimne ze stavajici uz moc lidi nezastasuje a ze zase/stale jezdi jako dobytek a tak budou srouby utazeny, pokuty zvyseny...

0 0
možnosti
B

bastianka

30. 6. 2009 14:07
Správně jste napsala

MAJITEL restaurace, ANO, MAJITEL si rozhodne o svém podniku, nikdo jiný na to nemá právo a pokud se vám to nelíbí, otevřete si svůj podnik a tam si žerte čokolády, co se do vás vejde.;-D

0 0
možnosti
S

siviez

2. 7. 2009 19:08
Re: Správně jste napsala

asi to vyjde nastejno jestli pivo nebo čokoládu.tedy co se obezity týče.ale jinak jste trochu vedle.zkuste do sebe nalejt denně tak 10 kousků pivínka po celej rok.myslíte si že vaše iq poroste?rád bych vás po tom roce viděl.;-D

0 0
možnosti
MR

Martina 77

29. 6. 2009 12:58
já už do restaurací víceméně nechodím...

v toleranci kuřáků jsem už dávno přestala doufat. Kouří se všude, v restauracích v době oběda, na zastávkách, kde musím čekat na trolejbus, a což teprve když si tenhle smraďoch s posledním šlukem, zašlápnutým vajglem, nacpe dveřmi přímo ke mně... MŇAMKA....Rv O matkách kouřících na vedlejších lavičkách v parku ani nemluvím.

0 0
možnosti
S

siviez

2. 7. 2009 19:09
Re: já už do restaurací víceméně nechodím...

přesně tak.kuřáci jsou netolerantní postavy.naprostej souhlas.R^

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

29. 6. 2009 12:54
Stále dokola

Stále dokola. Žádné nové, rozumné argumenty. Oni totiž ani být nemohou. Pokud někdo vleze do kuřáckého podniku, ačkoliv kouř nesnáší, ví, že mu škodí, vadí mu zakouřené oblečení atd. tak je to, slušně řečeno, blbec. Normální človek si jde zakouřit do podniku, kde se kouří a nezakouřit si jde do podniku nekuřáckého. Normální člověk si zajde na diskotéku, když má náladu na hlasitou hudb či tanec a naopak nepůjde tam v případě, že má chuť na klid, pohodu, příp. pokecíní s kamarádem. Normální člověk nepolede do veřejného domu, když nemá chuť na ženské a nepůjde tam ani s dítětem na čaj, aby se potom rozčiloval, že ty běhny působily na jeho dítě negativně.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

29. 6. 2009 12:54
Re: Stále dokola

Normální člověk si nestěžuje, že musí cestou do práce obcházet bahnitý rybník, jelikož, kdyby šel rovně, tak se v něm utopí. Prostě ho obchází a nechce, aby se vysušily všechny rybníky v republice a tím se zachránilo někoik životů za rok. .....Ovšem normálních lidí nějak poslední dobou ubývá. Bohužel. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 9,94
  • Průměrná čtenost 3495x
Srdcem horalka, tělem lyžařka, duší jogínka. Po životní etapě akrobatických karambolů mezi boulemi zakončené slušivým oceněním Kamikadze roku nyní usiluji o titul Matka století.