Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Arth-

10. 11. 2009 14:45
Taky dobrý...

:-)

Nepřízní osudu jsme byl 7 měsíců v nemocnici...  odkázán po většinu té dob na "služby sester"... a tak skutečně vím, o čem je řeč...  nic nezní tak hrozně, jako věta: "co potřebujete? á pan inženýr potřebuje mísu...".

8-o

0 0
možnosti
OU

29. 9. 2009 10:40
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

29. 9. 2009 10:12
Je to problém, je to ponižující

Docel by mě zajímalo, jak se toto řeší u cyklistů, kteří přece tráví hodiny denně někde na silnici či v terénu, právě na tom kole. A na kole jezdí pro kondici i řada dlaších sportovců, hokejisti, fotbalisti atd. To musí přesně vyjet v danou dobu (nepočkat půl hod., než skončí liják), jet přesně danou trasu (ne třeba dle větru ten den). Připadá mi to jako dosti velká šikana. A ponižující je vykonávat potřebu pod dohledem druhé osoby zcela určitě.

Doping ovšem existuje, navíc odhalování je stejně neúspěšné. Asi by bylo rozumné odlišit sporty, kde doping zas tolik pomoci nemůže. Myslím tím různé spíš technické disciplíny, kde jde o přesnost provedení, nebo soustředění a ne rychlost běhu, veslování, šlapání či sekundárně závislé na výkonu jako hokej, fotbal.

0 0
možnosti
ŠS

shark5

29. 9. 2009 15:20
Re: Je to problém, je to ponižující

Musí uvést místo svého tréninkového pobytu a hodiny, kdy nebudou třeba právě v terénu a mohou být tedy zkontrolováni (obvykle se uvádí brzké ranní hodiny, nebo naopak ty večerní). Nikdy ale netuší, kterou si komisař vybere. Pokud na uvedeném místě v danou hodinu nejsou, bere se to jako vyhýbání se dopingové kontrole.

0 0
možnosti
EK

Eles

28. 9. 2009 23:42
Supr článek,

to jsem se pobavil. Je ale pravda, že v každém sportu se doping může hodit. Přijde třeba zranění...no a všichni vědí, co dokáže urychlit hojení a regeneraci. Druhá věc je, že já bych byl taky pro úplnou legalizaci dopingu. Odpadly by takovéhle nesmysly, trapné skandály, podvody na nejvyšších místech, korupce apod. Každý ví, že doping je napřed před kontrolami, že ani masivní užívání kokteilů obsahujících všechno možné od inzulinu a GH po novinky ve světě derivátů testosteronu lidi nemrzačí (viz profesionální kulturistika bez kontrol). I vytrvalci už vědí, že nemůžou jet při závodě na amfetaminu, že by je to mohlo zabít, ale že stačí nějaký ten analog EPO v přípravě. A stejně jdou cyklisti po etapě rovnou na kapačky, to zrovna moc fyziologické není. Antidopingové kontroly bych zatím omezil pouze na závody, v mezidobí ať si každý dělá co chce. Stejně ti movitější odletí na přípravu na druhou stranu planety...no proč asi že... Časem zrušit uplně...co asi udělá komisař, když uvidí mega...

0 0
možnosti
VM

Dluhy se neplatí

28. 9. 2009 23:13
Vybavila se mi příhoda, jak se mě odpoledne při

jednom z celodenních výslechů na StB kapitán Bažuch, jak se představil, zeptal, zda nechci něco k pití (od rána jsem u nich na služebně nic nepil a na záchodě rovněž nebyl).

Odmítl jsem.

A on utrousil: "Bojíte se, že bychom do pití něco dali:"

"Ne, to ne", odvětil jsem a v duchu jsem si říkal, jaký má přesný odhad.

Tehdy ovšem nešlo o doping, z čeho jsem měl strach...

0 0
možnosti
I

ivabublan

28. 9. 2009 23:08
V uvodu pisete, ze ve vasem sportu

by byl doping k nicemu. S tim nemohu souhlasit. Doping je dobry stimulant pro vsechny cinnosti, nejenom sport. V akrobatickem lyzovani, tak jako v kazdem sportu rozhoduje k kvalite provedeni prvku telesna kondice (hbitost, pevnost, ...)  jedince. Dopingem je mozne dosahnout pozadovanych vysledku i je prekonat nad ramec nejsilenejsich predstav. Z clanku mam pocit, jako by Vam chybeli zakladni informace o dopingu...

Jednou bude doping legalni, je to jen otazka casu. Proc si to myslim? Protoze doping je "normalni". Lide si davaji cukr, kavu, chlast, ... na jednu stranu je to povzbudi, na druhou stranu to skodi. Doping v tomhle neni jiny. Pred 30 lety, kdy planeta Zeme prestala produkovat dostatek obili a masa pro nasyceni lidi, vedci prisli s genetickou zmenou plodin, s hnojivy a rychlovykrmem zvirat. Vse co jime je nadopovano - od ryb, pres kurata az po kravy a nevim co vsechno. Je to nutnost, abychom prezili. Sport se uz taky dostal na hranici,kdy se doping toleruje,chybi uz jen krucik.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 9,94
  • Průměrná čtenost 3495x
Srdcem horalka, tělem lyžařka, duší jogínka. Po životní etapě akrobatických karambolů mezi boulemi zakončené slušivým oceněním Kamikadze roku nyní usiluji o titul Matka století.