Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dampfer

13. 6. 2011 17:31
Zdá se

že nikoho moc netrápí obrovský únik z neplacení zdrav pojišť , lidé na dávkách, kteří celý život se nedotknou práce--- mají stejný nárok s lidmi, kteří se doslova udřeli.Já bych jim dal aspirin a leukoplast, možná !!---- Zkuste si zajít s vymknutou rukou do nemocnice třeba v Salzburgu, za prohlídku, rtg a obvaz vypláznete 8.000,- Kč a IHNED, jinak se volá policie !!---- A co naše nemocnice a cizinci=== my jim to všechno a rádi zatáhneme!!!, ikdyby sem plánovitě jezdili rodit, léčit se atd etc-- český socializmus velký jako tur domácí na pastvě.

0 0
možnosti
IH

Vidoulan

13. 6. 2011 17:08
Zdravotní pojištění

"Pan" Kalousek nám - živnostníkům sebral zdravotní pojištění z nákladů a tím změ-

nil pojištění na daň.Doufám, že si to jednou odpyká.

Autora článku žádám zdvořile o pokračování na téma : důchodové pojištění - jinak

soczab jako další daň z dílny p.Kalouska.Rv

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

13. 6. 2011 17:09
0 0
možnosti
PM

KOLDAK

13. 6. 2011 17:07
Všechny ty vybrané prachy

stejně shrábne Skanska, je jedno, pod jakým pláštíkem se lidem vytahají z kapes

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

13. 6. 2011 16:36
individuální zdravotní pojištění není iluze

Objem zdravotní péče je nějakých 280mld. Kč, což je necelých 27,000 Kč na osobu ročně. Tedy cca 2222 Kč měsíčně na komerční zdravotní pojištění. Je to hodně? Samozřejmě by k tomu připadly bonusy a malusy, takže někdo by platil výrazně více, někdom méně. A samozřejmě stát by musel připlatit za platby za státní pojištěnce (děti a důchodci), kteří spotřebovávají péče vůbec nejvíce, ale platí minimum. Stát totiž platí ročně za tyhle lidi jen asi 8,000 Kč, což je necelá 1/3 toho, co by platit měl.

0 0
možnosti
GZ

zupan

13. 6. 2011 16:59
Re: individuální zdravotní pojištění není iluze

A zkuste se zamyslet nad tím, co jste stvořil. Něco podobného jako vláda?

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

13. 6. 2011 16:02
individuální zdravotní a důchodový účet

Ano, řešení je jasné - výrazně snížit míru sociální solidarity a naopak zvýšit osobní zodpovědnost - zavedením individuálních účtů, kde se hodnotí různá míra rizika a na druhou stranu prevence, kombinující různě vysoké pojistné. Tedy různé produkty s různou cenou a odlišným plněním.

http://vorisek.blog.idnes.cz/c/190512/Otrokarstvi-prubezneho-duchodoveho-systemu.html

0 0
možnosti
T

tyraelid

13. 6. 2011 16:34
Re: individuální zdravotní a důchodový účet

;-DZkus to navrhnour odborarum

0 0
možnosti
GZ

zupan

13. 6. 2011 15:30
Nevim

ale vy mate nazory stejne jako ministr zdravotnictvi, byt mozna navrhujete opacne reseni. Pokud clovek onemocni anebo se zrani, v prvni rade potrebuje peci. Tady vubec nepremyslejte o strance financni, ale humani. Pokud utrpi uraz pri rizikovem sportu, a ktery sport neni, clovek cely zivot na vozicku je dostatecne potrestan. Vemte jako fakt, ze ve zdravotnictvi se vzdy jedna o nejake zhruba stejne castce, kterou rozpocet musi uhradit. Pokud na to není, mohou se zvednout dane, prime a neprime. Spise se musite zamysled nad tim, kdo z kolace ve zdravotnictvi nejvice ujida a proc. A opet se dostanete ke spatnemu hospodareni, megalomanskym planum, proste mrhani penezi. Uz fungujici tymy jsou neustale rozbijeny v dusledku necitlivych reforem. Nezahrnul jsem korupci, tedy uplaceni ze strany lekovych firem a tech ktere nabizeji instrumentaci a pristroje. A také půjčování si ze systému pro pokryti nejake zaplaty jinde.

0 0
možnosti
N

newtom

13. 6. 2011 14:38
Ono je hezké teoretizovat...

... ale zkusme to vzít prakticky. Jsem lékař, zabývám se intensivní medicínou a zajímala by mě autorova odpověď na následující: do nemocnice na emergency přivezou horolezce s akutní vysokou míšní lézí, tedy ochrnutého od krku dolů. Lezl individuálně po skále, spadl, ale nebyl komerčně pojištěn (nelze tedy vinit nějakou agenturu, že byl jejím klientem a ona si pojistku nepohlídala). Veřejné zdravotní pojištění se na tento úraz nevztahuje. Protože ho nemůžeme odmítnout léčit, poskytneme mu maximum možného, ale on i tak zůstane doživotně upoután na vozíku, neschopen jakékoli výdělečné činnosti. Jde o 30-letého muže bez závazků, svobodného, s úsporami cca 100tisíc korun. Účet za zdravotní péči v jen prvním měsíci léčby vyšplhá k 750tisícům Kč. Kdo ho zaplatí?

0 0
možnosti
K

kam!kaze_cze

13. 6. 2011 14:44
Re: Ono je hezké teoretizovat...

Můžete mi prosím těch 750 000 rozepsat na jednotlivé položky?Velmi by mne zajímalo za co konkrétně bude utraceno těch hypotetických 750 000.

Děkuji

0 0
možnosti
JM

ikkyu

13. 6. 2011 14:25
narkomani

  Klidně můžete vyřadit z pojištění narkomany (mimochodem kuřáky mezi ně počítáte?). Oni ale většinou nejsou tak bohatí, aby si nějakou léčbu platili, takže to za ně stejně bude muset někdo zaplatit. A jejich léčba je především v zájmu tech ostatních, protože léčící se narkoman pžestává páchat trestnou činnost.

0 0
možnosti
MK

komentator-1

13. 6. 2011 13:47
spousta logických mezer

chápu, že je snadné být radikální, vyřadit rizikové sportovce, vrcholové sportovce (jak je budete definovat?), lidi hazardující se zdravím (alkohol, cigára, otylost), co vyřadit i lidi s jednostrannou zátěží v práci i když jim doktor doporučil změnu a ty všechny navíc vyřadíme na věky věků, protože si můžou následky své mladické nerozvážnosti táhnout až do vysokého věku a další a další. Vyřazením ze standardní péče je zbavíte i povinnosti platit povinné zdravotní pojištění?

Kritiky, kteří nejsou schopni věci domyslet a to ani vlastní, mám vůbec nejraději...

0 0
možnosti
JM

J i ř í

13. 6. 2011 13:44
Matoucí pojmy

Souhlasím. Těch matoucích pojmů je více: například když každý platí daň z příjmu 15 %, tak to není "rovná daň", ale "lineární daň". Rovná daň by byla, kdyby každý platil měsíčně např. 3000 Kč bez ohledu na výši příjmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik