Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Agrippa

28. 7. 2011 6:18
Dobré

Líbí, karma. A kdybyste tolik neprasil jazyk český, nemělo by chybu.

0 0
možnosti
ZH

Saarinen

25. 7. 2011 13:03
Stejný

problém je i integrace cikánů do společnosti.Nechápu,proč je chce někdo stále převychovávat.Ti co chtěli,jsou dávno integrovaní až asymilovaní,no a ti ostatní ať žijí po svém v mězích zákonů a pokud by jim byla v zimě zima,mohou odejít svobodně do teplejších krajů!Když chtějí tak pracovat umí.

0 0
možnosti
JD

King_Feanor

24. 7. 2011 20:27
jen tak mimochodem...

k té 30ti leté válce. Nebyl to boj konfesí, ale politiků. Proč by katolická Francie, tedy stála proti katolickému Rakousku. Protestanské Sasko proti protestantskému Švédsku... ;-) To náboženství tam tak velkou roli, jak se učí na školách, nehrálo!

0 0
možnosti
V

villík

24. 7. 2011 20:23
Skutečně dobrý blog, pane Ráži....

Jen jsem si uvědomil, že to napsané:

  "Jestli chceš kulturně odlišnému národu pomoci najít pravdu, musíš nejprve bezpodmínečně přijmout  zvyky jejich kultury v celé její rozmanitosti a pak mu porozumíš. Přijmout z cizí kultury jen to, co ti vyhovuje a ostatní části její přirozenosti se snažit přeměnit podle svého přesvědčení znamená jen chaos a utrpení“..

.samozřejmě platí obecně, tedy i tak, že platí i pro imigranty v cizí zemi. Zatím se mě zdá, že neplatí !:-/... vede to k "norským" koncům....

... a karma!

1 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

24. 7. 2011 19:45
Výborně napsáno pane kolego .....

karmaR^

0 0
možnosti
A

ajsek1

24. 7. 2011 19:22
souhlas, pěkný článek

R^

0 0
možnosti
SU

Skarlett Uherák

24. 7. 2011 19:16
Rozbuška Matějkova článku zafungovala!

Chválím oba blogy - Františkův i váš! R^

0 0
možnosti
TP

assco

24. 7. 2011 19:11
konecne prispevek ktery balespon stoji za to cist....

a polemizovat s nim. Zacnu mozna hodne obsirne. pred zhruba 2000 lety se narodil clovek, pozdeji oznacovan jako bozi syn - nejsem zadny nabozensky fanatik a nechci vam tu kazat, jen musim ke korenum, pokud chci popsat dnesni stav. Ten clovek jmene Jezis zmenil zasadne tehdejsi smer vyvoje u nasi kultury a to v podstate vynalezenim soucitu. Do te doby byly vsicni presvedceni, ze napriklad vazna nemoc je bozi trest a tedy s nemocnymi nesoucitili. meli za to, ze si to zaslouzi. Proc vlastne je narozeni toho cloveka takovym prevratem? Protoze nam prinesl soucit, ale take svedomi a mnohem pozdeji humanismus, to kdyz jeho uceni bylo dale rozvijeno. A tak se soucit se sousedem stal pozdeji soucitem i s neznamymi lidmi a dokonce i lidmi v jinych vzdalenych zemich v dnesni dobe. Nam nehrozi ztrata kultury. Nam hrozi ztrata soucitu (takze ano hrozi vyznamna ztrata nasi kultury ovsem obracene). Soucit, je soucit neni mozno ho omezit. Jakmile s tim zacneme, po Somalcich mohou prijit na radu napriklad nemocni AIDS (mohou si za to sami ne?) nebo mentalne postizeni jejich rodice chlastali a tak jim zkazili genom, ne? Humanita - soucit - bud je a nebo neni a nejde ji omezovat jen na nekoho. Vyberte si...

1 0
možnosti
ZK

SID09

24. 7. 2011 19:23
Re: konecne prispevek ktery balespon stoji za to cist....

Je rozdíl, jestli  ekonomika vlastního státu stojí jen a pouze na soucitu států okolních, nebo zda došlo k jednorázové živelní události, se kterou si žádný stát najednou snadno neporadí. Bohatí afričtí vladaři ožebračují svůj lid, kterému vládnou a natahují ruce pro humanitární pomoc, kterou obratem často zpeněží a uloží na privátní účet. V tom je hlavní problém. Evropa pomůže Africe zejména tím, že urychleně zruší dotace, které poskytuje na zemědělství.

Pokud by byly zrušeny tyto dotace, zbudou peníze ve státním rozpočtu, takže se nebudou muset potraviny vůbec zdaŇovat DPH a ještě zbude. Afrika bude moct pracovat, zavlažovat a vyvážet potraviny, které se tak stanou konkurenceschopnými i v Evropě. To bude největší pomoc Evropy pro tento kontinent. !!!!

0 0
možnosti
J

jsoud

24. 7. 2011 18:37
Tzv. pomoc je často nežádoucí zasahování do vývoje

U všech vyjmenovaných zemí se to jasně ukazuje. Jejich problémy se tím spíše prohlubují. Pomoc umožňuje trvání vojenských konfliktů po mnohem delší dobu než by se dělo bez ní. Také značný růst počtu obyvatel je v těchto zemích podporován humanitární pomocí. Ti jsou pak více ohroženi klimatickými nepravidelnostmi.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

24. 7. 2011 18:13
Výborně!

Vítám Vás mezi xenofobní, rasistické, pravicové a fašistické hlupáky R^;-D

0 0
možnosti
JR

raz

24. 7. 2011 18:43
Re: Výborně!

Díky za přivítání. Už jsem si na podobné označení zvyknul přijímat bez emocí od lidí míjejících se s reaitou současného světa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik