Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pietrolini

8. 6. 2012 9:39
Přehledné,jasné a děsivé

EU nikdy neměla být  a ani neumí být všestranně výhodnou  organizací. Slouží jen vybraným,silným ekonomikám,aby si rozšířily trh a zvětšily svůj vliv na něj. CZ nepatří mezi tyto ekonomiky. ;-)

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

27. 4. 2012 8:39
A aby to bylo ještě víc přitažené za vlasy:

Finanční prostředky, které umožnily vznik těchto dluhů, byly a jsou stále vytvářeny z ničeho. Prostě proto, že někdo má "legální" právo to dělat. Umožnil to vznik kartelů bank a států, kterého si běžní občané nejsou dostatečně vědomi. Navíc, systém částečných rezerv pak ještě objem těchto prostředků mnohonásobně zvýší. Zdá se, jakoby všechny tyto dluhy (zdaleka nejen Řecka) byly kryty pouze důvěrou, že budou splaceny. Lze však ještě mluvit o důvěře? Jenom blázen by si mohl něco takového myslet. Ve skutečnosti jsou v okamžiku jejich vzniku kryty veškerými současnými a budoucími statky dlužníka jako výsledku jeho práce. Existuje-li pak reálná moc vymoci splacení těchto dluhů, nemá dlužník jinou možnost, než se podřídit diktátu věřitele. Vše by bylo v pořádku, pokud by na počátku toho všeho byly prostředky, které vznikly na základě nějakých jiných reálných hodnot vytvořených věřitelem. Ale tomu tak není. Takže, ať žije New World Order!

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 4. 2012 7:57
jako by na tom bylo něco nelegitimního

Když se úplně stejným způsobem chovají i naše společnosti co poskytují úvěry ve spojení s exekutory...:-)

0 0
možnosti
FK

ataknevim

27. 4. 2012 7:30
Jo, stále si říkám,

že těmi půjčkami, které Němci v rámci EU organizují pro Řeky, vlastně sanujeme německé banky, které z hloupých velmocenských  politických důvodů nestabilnímu řeckému trhu půjčily peníze. Aby Němci o ty peníze nepřišli, my jim na to dáváme peníze.  Zajímavé, co?

1 0
možnosti
VJ

velký jarda

27. 4. 2012 7:29
Bohužel

to co zde popisuje p. Ráž mě už dlouho napadá také. Tohle by snad měla být povinná četba pro všechny eurohujery . Konání a projevy p. SCHWARZENBERGA to jen potvrzují.

0 0
možnosti
FK

manilaman

27. 4. 2012 6:02
Vzdycky se najde nekdo, kdo rekne ze je to blby clanek

Ze uvazujete blbe, nebo jste blby. Ja to nejsem. Verte mi. Ti, co jsou naivni budou cekat az jak to dopadne a ze to nedopadne, to je jasne uz hodne lidem. Vystup z EU je jedna cesta, ale zase na druhe strane EU nas tam drzi velkymi financemi a z tech se maji zase dobre ti, kteri to budou podporovat. Ovsem to je asi uz ozpivana pisnicka. Pral bych si zit jeste 50 let, pak bych se tak smal tem, co vas zde budou kritizovat. R^

0 0
možnosti

Tramp_007

27. 4. 2012 7:05
Re: Vzdycky se najde nekdo, kdo rekne ze je to blby clanek

Ze vzdycky vsechno dopadne blbe je preci tak jasne. Stejne jako to, ze driv bylo lip.

1 0
možnosti

Tramp_007

27. 4. 2012 5:55
To je blby,

to se bude libit.

1 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

27. 4. 2012 3:03
Davno jsem mel pocit, ze ta

Evropska Unie je nejvetsi podvod v dejinach Evropy . . .

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik