Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Lidé mívají krátkou paměť. Ta slova o Koženém byla před lety často připomínána. Stejně jako i jiná - o špinavých penězích. K tomu bych dodal, že "sčot" v bance či bankomatu špinavé peníze vskutku nerozpozná, ale i gangsteři jsou jimi znepokojováni, proto se je snaží vyprat :-)

1 0
možnosti
Foto

Pane hledal jsem a hledal jsem až jsem přesně našel tu interpelaci. Odpověď Kaluse zněla přesně takto : "K panu Koženému nebo k této otázce bych chtěl říci asi toto. Někdo z našich občanů mu svěřil své peníze. Mohu zodpovědně říci, že jsem k tomu nikoho v této zemi nevybízel. Já jsem byl velmi překvapen, a každého občana jsem vybízel, aby se zúčastnil privatizace, sám za sebe. Kdybyste zkusil citovat má vystoupení, pane poslanče, 2 této doby, nenašel byste jedinou výzvu komukoliv, aby komukoliv svěřoval své peníze. Očekával jsem, že se všichni občané zúčastní kupónové privatizace jako individuální dikové a opakuji znovu, že jsem k tomu nikoho nevybízel, navíc případně k panu Koženému. Více takových Kožených je jiná úvahu. Nevím, a nechci nyní analyzovat, jak se vše v této věci otočilo, jakým způsobem byl on dotlačen k odcházení z této země a podobně, ale myslím si, že obrovskou vinu na této změně jeho chování má česká závist, závist lidí vůči komukoliv, kdo o něco usiluje a kdo v něčem získá nějaký úspěch. Takže trivializovat tuto věc já považuji za velmi, velmi nešťastné.""

0 0
možnosti
Foto

O autenticitě výroku se jistě mohou vést spory. Co je však nevyvratitelné, je fakt, že z pozice presidenta podepsal zákon, který na cca 14 dní umožnil vytěsnit malé akcionáře. Tedy - z principu zcela popřít to, co hlásal v úvodu kuponovky. To umožnila mimo jiné i třeba panu Babišovi vyházet malé akcionáře ze svých podniků. Zákon byl posléze zamítnut Ústavním soudem, ale už bylo pozdě.

3 0
možnosti
JK

J80a19n 37K67l13á13s69e30k

1. 11. 2018 21:54

KarmaR^

Pozoruhodné je, že si Klaus nevšiml Piťhových "silných, jasných a potřebných" slov nevšiml v době, kdy tento zastával post ministra školství v jeho vládě v letech 1992-94. Tehdy byl Piťha hlavně kritizován a peskován, nebyl se svými názory "katalyzátorem naší doby".

3 0
možnosti
Foto

Já jsem nikde a nikdy neslyšel, že by Klaus pronesl výrok více Kožených. Na druhou stranu jsem jej slyšel v té době , v televize že nabádal občany, aby používali svoji hlavu než dávat své kupony podílovým fondům.RvRvRv

0 0
možnosti
JL

Přestřelka v parlamentu, mezi Václavem Klausem a Miroslavem Sládkem. 1997

Vy jste se mě tázal na jednu jedinou věc, tázal jste se mě, zda jsem řekl, více takových Kožených. Já jsem řekl, že ano, že jsem to řekl.

4 0
možnosti
JL

A přitom začalo to všechno tak nevinně. Oteplovacím syndromem. Dnes už to má docela slušné grády.R^

5 0
možnosti
Foto

To jsou ale ošklivá slovíčka...:-)

5 0
možnosti
Foto

Zdá se, že v okamžiku jistého zklidnění muslimské invaze se objevují noví bojovníci proti všemu, co je jaksi mimo jejich zorný úhel chápání.

Svět Msgre Piťhy již skončil, zůstal vězet v barokním katolicismu, kde se otcové předháněli v líčení pekelných muk a nejspíše zažívali zakázanou slast, když viděli, co to dělá s jejich ovečkami.

Svět Václava Klause je již také passé. On má svůj vytvořený svět, do kterého by rád dosazoval figurky, které mu vyhovují a je nejspíše zoufalý, že jich je čím dál méně. Proto musí zvýraznit svůj boj proti nepříteli, kterým je nyní Msgre Halík. Jeho přirovnání k Heydrichovi je už daleko za tou nejmenší mírou vkusu, který snad mu ještě aspoň trochu zbyl.

Gerontokracie v podání obou pánů je již second hand. Dá se nosit, ale moc dobře nevypadá.

9 0
možnosti
Foto

Klaus se snaží hrát pořád forte, ale výsledkem je, že už začíná připomínat cirkulárku

5 0
možnosti
KK

R^ Není co dodat. Senilnímu panu Piťhovi už se kolečka v hlavě pomíchala a p. Klaus už k tomu hodně dlouho spěje.

10 7
možnosti
SN

:-)......Paní Kalenská, myslel jsem že do této diskuse, kde je jen vzájemné plácání po zádech nebudu vstupovat, ale ......Vaše vyjádření svědčí o tom, že ačkoliv jste mladší než pan Piťha,příliš rozumu jste nepobrala o Vaší úctě k lidem, kteří tom problému něco ví a nebojí se to vyjádřit, ....urážet...je mi Vás líto!

2 2
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 25,50
  • Průměrná čtenost 1571x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik