Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Ono to dává smysl, když z vepřové flákoty nedokázali udělat hovězí steak, tak se z tebe alespoň snažili udělat vola.

Vašek

Foto

Opravdu jsem se cítil nějak dost "biftekově" Proto bych s tím kuchařem do kuchyně rozhodně nešel

VR

Já vím, že nostalgické vzpomínání na Prahu a historickou pražskou gastronomii dnes už asi nikoho nezaujme ALE! Také jsem Hanák a do Prahy jsem přišel študovat v roce 54. Stravovali jsme se vesměs v menzách za 2.60 Kčs a s oblibou se stavovali v Koruně na jahodový koktail za 1.30 Kč. Nebo jsme se rádi zastavili na špekáček (teď nevím jestli jeden nebo dva), které na stánku stály 3 kačky. Já ví, to je moc dávno, ale ještě v osmdesátých letech se dalo jít po Václaváku od automatu, bufetu či hospodě - zkuste počítat - Držba, Světozor, Alfa, Lucerna, Uzenářství ve Hvězdě Jizerka, Blaník, Mléčný bar, Rybárna atd až ke zmíněné Koruně. Opravdu nekecám, ale dalo se tam najíst ze deset kaček. Samozřejmě tam byly i restaurace s obsluhou a o něco vyššími cenami. Před asi 3 nebo čtyřmi lety jsem se opět na Václavák dostal a po našich oblíbených automatech ani vidu ani slechu. Vlastně na svém místě zůstalo akorát Muzeum se svatým Václavem. Ale to jsem asi odbočil od původního blogu, ale snad to tolik nevadí!

Foto

Moc dobrý....tedy to vyprávění, nikoli ta situace, kdy se někdo pokouší z druhého udělat blbce.

Foto

Napsal bych, že vyprávění má fakt říz, ale raději ne, když to podle nože v kuchařových rukou hrozilo říznutím. Zrovna tento druh "zázraků" příliš v lásce nemám. V podstatě vám ale překvapivě zázračným způsobem vyhověli. Chovali se jak hovada, čili hovězí bylo jaksi virtuálně přítomné.

Mně se kdysi přihodilo něco podobného. Objednal jsem si medailonky z vepřové panenky, ale přinesli nahrubo nakrájené kostky z vepřové kýty, suché a jen stěží poživatelné.

Když jsem to reklamoval, nastal povyk nesoucí se celým lokálem: "Když ten (....) nepozná vepřovou panenku, tak ať nechodí do hospody!!!"

Mělo to potom dost brzy takový zázračný "šťastný konec". Lidé tam přestali chodit a hospoda zkrachovala.

Foto

Nakonec jsme byli hovězí všichni, jak už dole vtipně podotkl Vašek Kunft

Foto

Ahoj, bohužel velice často i jinde než u nás platí, že poblíž turisticky exponovaných míst se většinou než s pěknou gastronomií setká s turistickou pastí. V Praze je samozřejmě řada skvělých podniků, jen musí člověk vědět kam...

Foto

Přesně tak, Filipe. První den jsme se věnovali památkám a druhý den, k naší spokojenosti, gastronomii mimo městskou památkovou zónu

Foto

Viléme, vy Hanáci, neznáte vyšlechtěného křížence kravovepře? Jeho maso vypadá jak vepřové a chutná jako hovězí.

AL

Néééé, to bylo z vepřokrávy! Vypadá jako prasečí, chutná jako prasečí, stojí jako hovězí!

Foto

Měli jsme zájem v Praze navštívit Werichovu vilu. Cestou k ní jsme došli restauraci Piknik Park a rozhodli se poobědvat. Objednali jsme si těstoviny s houbovou omáčkou a k tomu víno. Číšník vzápětí přinesl tři láhve moravského vína a dal nám ochutnat. Projevil jsem chuť na Rulandské šedé a vzápětí nám přistálo na stole. Číšník byl neustále k dispozici a jídlo bylo skvělé. Za ochotu jsem se revanšoval dýškem ve výši dvou stovek. Přijal pouze stovku s tím, že by to bylo přehnané. Když jsem to vypravoval vnukovi, který při studiu dělá o víkendu pingla v další skvělé restauraci Kuchyně naproti vchodu do Pražského hradu, nechtěl uvěřit.

Foto

Nám na Malé straně při placení řekl čísník...jooo pane, karty to my neumíme...takovou retardaci bych fakt nečekal...no my zase neuměli dát tuzera a další fajn zážitek mám z hlavního nádraží, krušovický pivo dobrý, i cena celkem přijatelná...jen...restaurace nemá záchod a musí se na veřejné do haly...kde samozřejmě za odložení zaplatíš, takže cena se sčítá.

Foto

Já nějak nevím, co k tomu napsat.

Tak jen ahoj a karma k tomu. A příště zkuste restaurace v Jizerkách, toto by se vám tu nestalo.:-)

Foto

Ahoj. V Jizerkách jsem byl předloni celý týden a moc se mi tam líbilo

  • Počet článků 302
  • Celková karma 24,72
  • Průměrná čtenost 1568x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik