Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I95v26a59n59a 92L74a82n65c95e

13. 5. 2019 13:02

Přeji vám, abyste z klíštěte neměl žádné zdr. problémy. R^

0 0
možnosti
VV

Ja ani moc ne. Kdyz zu tak ono chyta mne. Ovsem kdyz jdem s tou ze vsech nejlepsi na houby, ja jich mam kosik, ona tak 3, ale aspon 5 klistat.

A kdyz narodni poklad chyta na pasece motylka, je take pozitivni? ;-D

1 0
možnosti
Foto

O tom jsem přesvědčený /anglicky I am positive/:-)

0 0
možnosti
Foto

Taky odjakživa mastím a kývu, + desinfikuju. Asi to dělám blbě, neb jsem následně doživotní boreliotička. Stačí mírné oslabení, a už se to ve mně pomnoží, a opět x- té kolo silných atb. Svého času mi hrozil ID, neb jsem byla lehce ochrnutá.

Klíšťata mě milují, moje psice ještě víc, takže jsem si vykoledovala. ;-(

1 0
možnosti
Foto

Myslel jsem, že se dá borelióza atb vyléčit...Teď vím, že nedá.

1 0
možnosti
Foto

Přidám nejprve z veselejšího soudku. Můj bývalý muž si takto odhalil klíště na intimních partiích ve sprše. Bohužel ta sprcha byla v bytě mých rodičů a nablízku nebyl nikdo jiný než moje maminka. Dovedete si představit, že vám tuto "operaci" provádí tchyně? ;-)

A teď trochu kyselejšího vína. Já jsem kvůli borele, naštěstí snad včas odhalené, strávila 5 týdnů v nemocnici - antibiotika, lumbálka, nic moc. A můj tatínek pro změnu ochrnul na následky klíšťové encefalitidy. Oba jsme těch klíšťat za život měli spousty, tatínek nespočet - vyrostl skoro v lese, ale pak jsme narazili oba na nějaké potvory...

3 0
možnosti
MS

Žiji v oblasti, kde ke klíšťatům není daleko a protože ze svého okolí znám pár lidí, kteří po "klíšťovce" skončili na vozíku, už dlouhá léta se proti ní nechám očkovat. Ten "naničhodný" hmyz se mi ovšem pomstil. Zrovna minulý týden mi přišly výsledky testů na borelie - vysoký stav IgG a nulový IgM, což znamená jediné - infekci staršího data. (letos jsem klíště určitě neměl). Takže se mám na co těšit. To nejmenší, co mě možná čeká, je třítýdenní přeléčení silnými antibiotiky, a to ještě nevím, zda to vůbec bude mít po takové době cenu. Ach jó... :-/

1 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem pobavit, ale teď mi hasne úsměv. Ono to fakt není legrace.

0 0
možnosti
VV

No bolerioza je nepříjemná , sem si mylal , že sem línej a houby já byl nemocnej .

1 0
možnosti
Foto

Mně nechali lékaři s boreliózou trpět přes 3 měsíce, protože jsem neměla skvrnu ani protilátky v krvi. Přišla jsem s tím, že jsem trochu unavená, po příchodu z práce domů lehnu do velkého křesla a teplota mně vyskočí hodně přes 39. Usnu a ráno teplota není. Teprve až se v průběhu 2 měsíců bolest kloubů z malé stala nesnesitelnou, nasadili "preventivně" antibiotika a doporučili objednat na revmatologii. Dodnes se s následky potýkám a vždy trpím, když v televizi slyším nabádání: nic nezanedbejte, běžte k lékaři včas. Ale co s tím, když lékař nekoná a čeká?

0 0
možnosti
Foto

I69v19a17n 64V32e43s44e63l94ý

30. 4. 2019 14:04

Jaká to výhoda, že klíšťatům asi nechutnám. Za pětašedesát let svého života jsem neměl přisáté ani jedno a to i tehdy když jsme se s kamarádem vrátili z hub a on pochytal, s pomocí rodiny, na svém těle klíšťat jedenáct.

S odtraňováním přisátých mám zkušenosti pouze u psa a stále je "vyšroubovávám" normálně proti směru hodinových ručiček stejně jako šroub s pravým závitem a vždy je vyndám celá a živá což si potvrdím jejich prohlídkou pod lupou.

1 0
možnosti
Foto

Pro psy se prodává takový žlutý obojek, který dokáže klíšťata nejen odpudit, ale i usmrtit. To by mohlo být také řešení.

0 0
možnosti
VF

Slanda muss sein, ale vnučka po kousnutí klíštětem skončila v nemocnici, kde se nesměla ani hýbat, byla jak malé děcko. No, snad nebude mít následky. Přeji Vám neonemocnění.R^

1 0
možnosti
Foto

A vaší vnučce přeji uzdravení bez jakýchkoliv následkůV

1 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 25,50
  • Průměrná čtenost 1571x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik