Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J22o46s64e20f 27P87o69t36r

7. 5. 2022 20:56

Ještě bych si dovolil jednu poznámku, jak je česká společnost mimo historickou realitu, jak je plná hoaxů o své minulosti.

Doba temna. Doba temna je středověk, pátek Koniáš, tmářství a zpátečnictví. Jenže ta doba se překrývá a je totožná s obdobím "české baroko". Ke konci 17. století byl český národ na vymření. Česky mluvili jen sedláci, kterým čouhala sláma z dřeváků, služky a nejnižší třída řemeslníků ve městech.

Pak přišel zázrak zvaný "české národní obrození" Na konci toho zázraku na počátku 20. století stál český národ ve všech ohledech - politicky, hospodářsky, kulturně, společensky na stejné úrovni jako jeho němečtí sousedé.

Ten zázrak nespadl z nebe. Ten zázrak byl vyvolán a řízen katolickou církví a Jetzuitským řádem. S tím vzniká období českého baroka - největší vzepětí architektury, literatrury, hudby, malířství, české země se staly nejkrásnější zemí Evropy.

Páter Koniáš byl český vlastenec a literální vědec, který pálil, ale jen kramářskou a pornografickou litteraturu. A. Jirásek se osobně přiznal, že si jeho osobu vypůjčil a zdeformoval

Od té doby český národ zase ztrácí, v současné době se mluví o 100 letech (slovy: stolet) zaostalosti za těmi sousedy.

1 1
možnosti
PS

P59e11t70r 10S93k50á29c10e16l

10. 5. 2022 22:40

Pan Věrný by měl hodno-věrně doložit, proč dal mínus. Totiž žádná doba temna nebyla a děkuji za informaci, že pan JIrásek se přiznal k deformaci pátera Koniáše. Pomohlo to zatemnit onu dobu, kdy do roku 1918 celkem 300 let naši předkové žili v souladu s přírodou (věděli kdy a co zasít, jak chovat zvířata, atp.), znali minim. dva jazyky, neboť by ve městě neprodali zboží. Tam se hovořilo jen německy. Více je v knize od dr. Staňka z Brna "Falzifikátoři a falzifikace českých dějin", zakoupit je možné zde: https://www.agapebrno.cz/

0 0
možnosti
Foto

Celibát poškodil katolickou církev, příroda zvítězila nad vírou a ani svatá zpověď nezadržela pravdu o znásilňování, která stále více proniká na povrch.

0 0
možnosti
PW

1. církev se vždy bude snažit mluvit i do sexu, protože v tom tkví manipulace s lidmi - zakaž jim sex a dovol některé radovánky a máš MOC,

2. celibát je tady kvůli majetku. Spousta lidí na sklonku života darovala co měla církvi, aby si dobrým skutkem vykoupili své hříchy a správcem takového majetku byl místní farář/kněz. Pokud by byl ženatý, tak by mohla po jeho smrti začít uplatňovat nárok na majetek jeho pozůstalá žena nebo děti a to církev rozhodně nemůže dopustit, protože o peníze jde až v první řadě.

4 0
možnosti
Foto

Ano, to je velká pravda, jiné církve potlačily touhu po bohatství, celibát nezavedly a nepotýkají se nyní s otázkou pohlavního zneužívání.

0 0
možnosti
DP

Protože mají, nevím proč, pocit, že mohou kecat úplně do všeho.

0 0
možnosti
TH

Dobrý den, Viléme. Ono je to reálně mnohem jednodušší. Velké části církve a (bohužel) určité části mužů se stále ryze protiví ta realita, kdy je žena vládkyní svého vlastního těla a kapitánka vlastního života. A skrze rétoriku ochrany nenarozeného života (;-D;-D;-D) by ji strašně rádi vrátili do pozice pasivní čekatelky na rozhodnutí mužů. Protože ideál ženy je pro tuto skupinu věc bez práv, která odnosit musí, je pasivní a donucena jak nést všechny následky (ekonomickou závislost, změny těla, bolesti, psychické problémy, které ji dále oslabují), tak podléhat volbám mužů, zatímco ti mohou kdykoliv odejít. Schopná žena, která je sebevědomá, finančně nezávislá, vzdělaná a rozhodující o svém těle i o tom, koho si pustí do života (a do postele), je pro ně noční můra. Navíc je jasné, že taková dáma by si je nikdy nevybrala za partnera, ta loví (nebo se nechává "lovit", dle preference) ve vodách podobně smýšlejících mužů, kteří jsou si také vědomi své hodnoty.

Takže je třeba zůstat na stráži.

Děsivé zprávy z USA ukazují, že boj za práva nikdy není finálně vyhraný, vždy budou tendence na jejich oslabení.

0 0
možnosti
JP

J91o65s98e82f 67P60o56t67r

7. 5. 2022 9:59

Tvrdíte, že :".......rozhodující o svém těle i o tom, koho si pustí do života (a do postele), je pro ně noční můra....."

To je ovšem jen vaše idealistická představa. Ve skutečnosti je to tak, že existuje množina mužů, asi tak 1/3 ze všech mužů, tzv. alfa samci, umělci, sportovci, podnikatelé, boháči... po kterých touží pustit si je do postele celá množina žen. A právě ti muži, vědomí si své hodnoty, si většinou nevybírají ženy "vědomé si své hodnoty", protože se snaží preventivně vysříhat konflikům.

A tak většina žen "vědomých si své hodnoty" se musí spokojit s beta, nebo gama samci, což je pro ně maximálně stresující a zakládá to rozvody a rozchody, jak jsme dneska běžně zažíváme.

Nakonec ty rozvody, rozchody, kterých je dneska přes 50% a ničí myšlení aktérů, dětí, příbuzných... svědčí o trom, že naše liberální společnost není zdravá.

0 0
možnosti
JP

J23o47s36e32f 62P81o62t14r

6. 5. 2022 10:16

Tímto článkem i diskuzí pod ním vůči katolicismu i katolickým kněžím se jasně projevuje česká pseudo - popkultura. Základy ji položili hloupí, nevzdělaní, práce se štítíci politruci reálného socialismu, v naší době pokračuje Troškovýmy filmy, celou současnou kulturou i současnými filmy - Po čem touží ženy a podobně. Připrděná pseudokultura, točící se kolem vyměšování a rozmnožování, adorovaná lidmi, kteří mají infantivní, nedospělé chápání skutečnosti, a kteří, jak se zdá přibývají geometrickou řadou.

Prostě nemáte pravdu, a jak už bylo mockrát řečeno, národ, který nezná svoji historii, bude nucen tragické etapy své historie opakovat.

3 4
možnosti
PW

Myslíte inkvizici, křížové výpravy a vraždění "pohanů"? Češi jsou "díky" komunistům (schválně dávám do uvozovek) citliví na jakékoliv omezování svobody. A bohužel (to je výraz co?) rudé politruky vystřídali černí tmáři.

Naštěstí je v ČR většina ateistů a nehrozí zde to katolické peklo co je v Polsku.

0 0
možnosti
Foto

Ač se z autorova článku může zdát, že kněží nemyslí na nic jiného, pravda je trochu jiná - kněží našlapují kolem sexu většinou s jistým ostychem. Smyslem celibátu je, aby kněží nebyli zatěžováni každodenními rodinnými starostmi, mohli se plně věnovat službě věřícím a problémy manželských vztahů /i lidských vztahů obecně/ mohli pomáhat řešit s odstupem, nadhledem a "sub specie aeternitatis", tedy vyššího smyslu života.

4 0
možnosti
DP

No, jak kteří. Kněží některých církví mohou vést normální život a nijak je to neomezuje. Spíš naopak, mohou lépe pochopit problémy v manželství a při výchově dětí.

4 0
možnosti
OU
JK

Já myslím, že je to jasné už odedávna. Když to (možná) trošku přeženu, každý parazit potřebuje svého hostitele, který ho živí. A čím víc je hostitelů, tím lépe se parazit má.

1 0
možnosti
Foto

O Hloupém Honzovi, jestli vám to něco říká.:-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 285
  • Celková karma 24,29
  • Průměrná čtenost 1535x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik