Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Vilémea

Horší, přesněji nebezpečnější, je to s Bidenem. Taky je mu fajn....

2 0
možnosti
Foto

a v příštím volebním období mu bude ještě víc fajn

1 0
možnosti
IL

I19v38a66n56a 70L50a80n16c60e

29. 7. 2023 11:01

Mám ráda ty nasírací otázky

1 0
možnosti
JP

Už můj učitel angličtiny mě upozornil, že na Západě je vpodstatě možné odpovědět na otázku How are you? pouze něco ve smyslu I’m fine, thanks. And you? A to i když jste právě na burze přišli o celý rodinný majetek a vracíte se z nemocnice, kde vám uřízli nohu. Kdežto v Česku po Jak se máte? naopak většinou následovalo něco jako Ani se neptej, hrůza, všechno jde do kopru, jsem totálně v háji, i když dotyčný právě vyhrál jackpot, byl zvolen prezidentem a krásné ženy se mu po stovkách skácely k nohám. Dnes už se to trochu mění, ale dřív to tak bylo téměř absolutně. Proč, dodnes přesně nevím. Jediné, co mě napadlo, je, že v Čechách závist byla vždy domovem a jak na Západě bylo vždy nezdvořilé přenášet na druhé své starosti a trable, u nás okázalé předvedení vlastního marasmu bylo správně, protože cizí neštěstí potěší nejvíce.

A ke zde již zmíněné strašné otázce v posteli Bylas? existuje ještě strašnější odpověď: Skoro.

3 0
možnosti
Foto

S tím kňouralstvím máte Josefe svatou pravdu /Ani ses nezeptal, jak se mám -jak se máš - ani se neptej / Souhlasím i v tom, že se to u nás mění. První nadějnou vlaštovkou byl primátor Igor Němec, který v roce 2002 těsně před kulminací povodňové vlny řekl, že situace je nadmíru výtečná

2 0
možnosti
MP

To jsou dobré postřehy, Viléme. Ale u toho Mitche (viděl jsem to video) mně ta otázka přijde celkem na místě. Chtěli prostě nejspíš vědět, jestli už je tak nějak OK nebo mají poslat pro nosítka .

1 0
možnosti
Foto

S tím Mitchem máš Miroslave pravdu. Bral jsem to jako takový nadhoz. Nicméně Mitch na funkci, kterou vykonává, vzhledem k věku a zdraví /utrpěl při pádu těžký otřes mozku/ věru není OK.

2 0
možnosti
Foto

Zaujímavý blog. Ja som spočiatku nerozumela frázam anglickým. Napríklad: How are you? Nechápala som prečo sa ma to pýtajú, keď je už vopred jasná odpoveď. Ale časom som pochopila, že je to fráza a čo je to fráza a anglická zdvorilosť. Tak ako vo vtipe: " Ako sa máš? Zle. Prečo? Pijem staré víno, žerem plesnivé syry a chodím na aute bez strechy.."

3 0
možnosti
Foto

tyhle fráze bych vzal ještě na milost How are you je obdobou našeho jak se ti vede. Jinak, Janka, děkuji vám za reakci

1 0
možnosti
Foto

Postelová otázka na zabití je:,, Na co čekáš?" Odpověď:,, Na zemětřesení."

Vašek

4 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 23,03
  • Průměrná čtenost 1530x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik